טשטוש בפוטושופ

• פותח הנושא KO74
  • פורסם בתאריך

KO74

New member
טשטוש בפוטושופ

בגלל המגבלות שלי ביצירת עומק שדה נמוך במצלמת P&S מדי פעם אני נאלץ לטשטש את הרקע בפוטושופ הבעיה היא שלמרות השימוש בשכבות, החישוב של הטשטוש נעשה גם על פי פיקסלים שמחוץ לשכבה שבחרתי זה יוצר מן 'הילה' מסביב לשכבה החדה, ומיד מסגיר את השימוש בעריכה אשמח לשמוע אם למישהו יש טכניקה להתגבר על הבעיה

KO74

New member
מקפיץ

CrAzYsToNer

New member
תעלה צילום מסך

תעלה צילום מסך של התמונה בחלון הפוטושופ, כך נראה בדיוק איך בנוי משטח העבודה לך. וגם שתי מילים על הפילטרים שאתה עושה בהם שימוש וצורת העבודה שלך לא יזיקו יוכלו לתת להבין יותר טוב היכן אתה שוגה ואילו עצות ניתן לתת לך על מנת לסייע !

KO74

New member
תמונה לדוגמה

תמונה שטישטשתי את הרקע שלה, התמונה היא של yg23 הפרדתי את השפירית מהרקע ע"י יצירת שכבה, וטישטשתי רק את שכבת הרקע ע"י GB

CrAzYsToNer

New member
מה שאני הייתי עושה.....

השלבים שאני הייתי מבצע הם: 1. מפריד בין החרק לתמונה כמו שעשית. (לא בהכרך בשכבה חדשה, הייתה מספיקה לי בחירה של החרק ואז שמירה של הבחירה ולאחר מכן שמירה של בחירת הרקע שזה כבר נעשה מהר ע"י היפוך הבחירה הקודמת). הערה: כל שמירה של בחירה אוטומטית מייצרת ערוץ רלוונטי. 2.מעלה את ערוץ הרקע ודואג שיהיה בבחירה. 3. מריץ עליו את כלי הגרדיאנט באופן רדיאלי משחור ללבן. שים לב לשני דברים: א. השחור בצד הקרוב לחרק והלבן בהדרגה אל תוך הרקע. ב. את הכלי אתה מריץ על הערוץ ולא על השכבה. 4. מבצע בחירה חוזרת של ערוץ הרקע שעכשיו כולל גם את הגרדיאנט. 5. חוזר לחלון השכבות ומוסיף מסכה. 6. מריץ את הפילטר שאני רוצה, במקרה שלך Gaussian Blur. למרות שהייתי מעדיף להשקיע עוד כמה רגעים ב- Lens Blur. וזהו זה, אמור לצאת לך ללא ההילה כי הפילטר רץ בהדרגה ולא מייצר ניגודיות גבוהה כל כך. (מקסימום מתקן פה ושם עם כלי ה- Blur באופן ידני). מקווה שההנחיה ברורה דיה ושיצא לך מה שרצית ומה שהתכוונתי, אם כן תעלה לפה את התוצאה שנוכל לראות מה יצא ולהתפעל
אם לא מסתדר לך, תעלה את התמונה במצב לא ערוך, לצערי אין לי תמונת חרק כזו להשתעשע בה. ולפי התמונה אדגים לך את השלבים עם צילומי מסך ברגע שאמצע זמן פנוי לעשות כן. בהצלחה

KO74

New member
תודה רבה על ההשקעה!! ../images/Emo47.gif

הבנתי את ההסבר שלך אבל לא הבנתי איך אני מפעיל את הגרדיינט על הערוץ ברגע שאני בוחר את הערוץ אני לא יכול להשתמש בכלי הגרדיינט ושוב תודה

CrAzYsToNer

New member
אין שום סיבה שלא תצליח

אולי התמונה שהעלתי תהיה ברורה יותר, אם זה מקרה של אי הבנה. וכשאמרתי בחירה הכוונה הייתה לא רק שהערוץ פעיל, אלא שממש יש בחירה (קו מקווקו סביב הרקע)

CrAzYsToNer

New member
כמעט שכחתי טיפ להקל על העבודה

תלחץ על CTRL ועל הערוץ, זה אוטומטית בוחר עבורך את הבחירה השמורה בערוץ. או שפשוט תעשה LOAD SELECTION.

KO74

New member
אהה עכשיו הבנתי

, אני יבדוק את זה יותר לעומק בהזדמנות..

למעלה