ט.א.פ.י

דוVשה

New member
ט.א.פ.י

אני זוכרת שאמרתי שאני אשים נר למעלה, ככה שיהיה סימלי. סימלי מיי אס. מוזר, חשבתי שהמילים, האותיות המכניות האלו יהיו קרות לי מדיי לכתוב עלייך, וגם אני לא יודעת בדיוק ממה להתחיל. אני לא יודעת איך מתחילים - מה - להספיד, לספר, לשתף, לא יודעת איך מתחילים להוציא משהו מכל חיי. מכל שנות חיי. מגיל 0. את זורמת בדם שלי, את מבינה, וזה יהיה מוזר פתאום להגיד 'זרמת' או 'היית'. זה לא קשור. גם פועלך היה כ"כ גדול, מאיפה להתחיל לספר? מהעלייה שלך לארץ, מהפעילות שלך למען חולים, מהעשיה שלך ימים ולילות בשרות אחרים, מהעשיה האינסופית, הרחבה, הבלתי נמדדת בכל מימד למשפחתך, לנו, לי, לכל אחד בעצם. את היית אישה גדולה, חזקה, אשת ברזל שכזו. ניצחת את הסרטן, ניצחת מחלות, ניצחת את היומיום המתיש הזה, הקשה הזה, המטביע הזה, כל יום מחדש. אשת ברזל. טאפי, איפה את? למה את לא פה? השארת אחרייך חורבות, את יודעת? בורות עמוקים כאלו, כמו אחרי פיצוץ גדול או רעידת אדמה, הרס. חשבתי על זה שלא תהיי שם כשאני אתחתן, לא תראי את הילדים שלי. זה נראה לך הגיוני? גדא דאמיט! זה הגיוני בכלל???? איך, את, לא תראי. איך? אני לא כ"כ מבינה. משום מה אין לי מילים למול האין. את מבינה, אני, שכל הזמן כתבתי על האין, ושפכתי ופרטתי. פתאטי הא, להיות עוד מעט מול הגופה שלך. מה אני אעשה? אין לי מושג. מה קשור הגופה שלך עכשיו, מה קשור הגופה שלך עכשיו, מה קשור. כאילו, באמת, מה קשור, אני לא מבינה איך זה. נכון, כל אחד מגיע זמנו, וכן את מלמעלה ובלה בלה בלה. אבל מה, ימי שישי, מה, במקום לבוא אלייך הביתה לבוא לקבר? לבוא למצבה? לבוא לרצון לחבק, לבוא לרצון להריח אותך, לבוא לרצון לטעום את כל כולך ולהפגש עם מה? עם אוויר? אני חושבת שסבא עוד לא יודע, את יודעת, אני בטוחה שאת רואה. אני חושבת שהוא עדיין, כרגע, לא יודע. אמרו שיגידו לו בבוקר. לתת לו לישון קצת ללא הידיעה עדיין. מה אני אגיד לך טאפי, אני לא חושבת שהוא ישרוד. אני לא חושבת. הוא לא יוכל לחיות בלעדייך. עכשיו, בימים האלו שהיית בבית חולים הוא בקושי התעורר בבוקר אז מה הלאה? לא נראה לי. את יודעת שהטלפון נפל לי. ככה. פשוט זרקתי אותו על הריצפה. עזבי, אל תגידי לי שאני דרמטית, קיבלתי את זה ממך. אלה אמרה להתקשר לאמא, אמא הביאה לי את אבא ואבא שאל אם כבר יצאנו מסבא ואז לעוד שתי שניות של חסד אמרתי לו שכן, כבר יצאנו ואנחנו הולכות לרכב, ואז הוא אמר לי 'טאפי נפטרה'. זרקתי את הטלפון, אין לי מושג לאן הוא התעופף. זרקתי את התיק וישבתי על הספסל ובכיתי, ונשמתי, ובכיתי, ורעדתי. על הספסל הזה טאפי, ליד הבית שלכם, הספסל הזה שהיית איתי שם מגיל 0. הגינה הזו שאת שם. ליד הבית, שלך. אני לא יודעת מה עושים כשעולם ומלואו הולך. אני לא יודעת. בחיי טאפי אני לא יודעת. אני לא יודעת מה עושים כשטאפי הולכת. אני צריכה שתגידי לי. אני צריכה שתדריכי אותי. אני צריכה שתגידי לי מה עושים. אני לא יודעת מה עושים, אני לא יודעת איך להתמודד עם 'אלו החיים' 'זה מה שקורה' 'כל אחד מגיע זמנו' אני לא יודעת מה עושים עם הדברים האלו. אני לא יודעת איך אני אמורה לחזור לעבודה, אני לא יודעת איך אני אמורה לחזור לטפל, אני לא יודעת איך אני אמורה להמשיך להעביר את הימים, אני לא יודעת איך אני אמורה להתמודד עם הזכרונות, אני לא יודעת מה יהיה עם הגעגועים את מבינה, אני לא יודעת מה לעשות איתם. אם הם יכריעו אותי? אם זה יהיה יותר מדיי? את בכל שלב בחיים שלי, את בכל שניה ודקה, את בכל החיים שלי, בכל דבר שמרכיב את מה שהייתי ומה שאני עכשיו. אז, תקשיבי, תחזרי טוב, כאילו, מה אני אגיד לך, אני יודעת שזה דבילי, אני יודעת שזה אפילו אינפנטילי, אני כאילו מחכה שתגיעי, את מבינה, אני מחכה שיגידו שהייתה טעות שאת פה שהם טעו ואת מתאוששת, שכאילו פתאום תקומי ותבואי, אני יודעת שזה לא הגיוני, את מבינה, אני יודעת שזה דבילי אני יודעת, אני לא ילדה קטנה. אבל טאפי, אני לא יודעת מה לעשות עם זה שאת אינך. מה זה אינך, את? את אינך!? איך לעזאזל הלכת!? כבר התעוררת, כבר התחלת לדבר שוב, כבר זיהית את האנשים ואכלת ושתית ו... בפעם האחרונה שהייתי אצלך והאחות הנאצית הזו בטיפול נמרץ צעקה שצריך לצאת כבר אמרתי לך שאנחנו הולכים ונחזור מחר. לקחת לי את היד והסתכלת עליי נחושות - כי את - אחות ראשית - מנהלת מחלקה כל חייך יודעת שצריכים לעשות את העבודה - ואמרת לי 'ביי נהדרת' וזהו. אלו היו המילים האחרונות ששמעתי ממך. זה נראה לך הגיוני טאפי!?!?!?!? את יודעת שאם הייתי יכולה לצרוח עלייך עכשיו הייתי צורחת עלייך, אבל מה זה צורחת, הגרון שלי היה הולך לטיול בעזאזל מרוב הצרחות שלי. מה את אומרת לי ביי נהדרת והולכת. מה. והנחמה היחידה שלי היא שחיית חיים מלאים, תסלחי לי אם את לא מסכימה כן, ככה אני רואה את זה מהעיניים שלי. חיית חיים מלאים. עלית לארץ ועבדת במה שרצית והתקדמת שם הכי רחוק שיכול להיות, והכרת את כולם ועזרת לכולם והאמת שלא נפגשתי עם מישהו שלא אהב אותך, שלא התפעל ממך. כי ככה היית. כולם, מקטן עד גדול. ככה זה. כי את טאפי. והייתה לך אהבה. של שנים. שנים על גבי שנים. חוצה גבולות בכלל. אהבה כזו כמו בסרטים. וילדים ונכדים ואפילו נין שראית כמה פעמים. מה אני אגיד לך טאפי, יחסית לזה שאני לא יודעת מה להגיד ואין לי מילים תראי איזו מגילה כבר כתבתי. את יודעת שהיה לי חלום, ביום שמתת, אני מניחה שכמה שעות לפני. היה לי חלום שכאילו 'מבשר' אני יודעת... בכל מקרה הייתי קשורה אלייך בכל נימי נפשי, תמיד יכולתי להרגיש אם משהו לא בסדר. וצריכים עוד להודיע לשלי, עוד מחכה לה טיסה של איזה 20 שעות עד שהיא תגיע. עזבי טאפי, כולנו מרוסקים. מה אני אגיד לך, איזה מרוסקים, לא יודעת למצוא את המילה אפילו. פשוט בא לי תשהיי פה. זה הכל. בא לי שתהיי פה. פה בחיים איתי ואיתנו כמו שהיה וזהו. כמו שהיה תמיד וכמו שצריך להיות תמיד. כן כן אני יודעת, אל תגידי לי שזה לא אפשרי ולא הגיוני אני יודעת, את לא בחורה בת 20. אבל טאפי מעניין לי ת'תחת, את יודעת מה, מעניין לי ת'תחת. אני לא יודעת מה עושים עם מת. אני לא יודעת. אני לא יודעת מה עושים עם הרצון הכ"כ עז הזה שתהיי פה. לאן מוליכים אותו, את יכולה להסביר לי, את יכולה להגיד לי? לאן אני מוליכה אותו ומה אני עושה איתו. מה אני עושה עם זכרונות, מה אני עושה עם געגועים, מה אני עושה?! טוב טאפי, זה כבר מתחיל לחזור על עצמו. ובטח יש לך מלא לעשות למעלה. להתארגן וזה ולראות את כולם ואת, בתור מנהלת כל חייך, בטל צריכה להתחיל לראות איך מנהלים עניינים שם, בטח כבר ראית. אני לא נפרדת ממך עכשיו, אני לא יודעת מה יהיה בלווייה תאמיני לי. זהו.

ziacT

New member
../images/Emo16.gif

משתתפת בצערך [אני יודעת שאף פעם אין מילים מנחמות מידי אז שולחת חיבוק שקט]

רעוּת

New member
../images/Emo16.gif

אני מצטערת...
ככה הרגשתי כשסבתא שלי מתה. זה היה בלתי נתפס כזה, ולא ידעתי איך ממשיכים. ממשיכים, איכשהו. אני עדיין לא יודעת לפעמים.

רעוּת

New member
וגם-

"אני לא יודעת מה עושים כשעולם ומלואו הולך. אני לא יודעת. בחיי טאפי אני לא יודעת. אני לא יודעת מה עושים כשטאפי הולכת. אני צריכה שתגידי לי. אני צריכה שתדריכי אותי. אני צריכה שתגידי לי מה עושים. אני לא יודעת מה עושים, אני לא יודעת איך להתמודד עם 'אלו החיים' 'זה מה שקורה' 'כל אחד מגיע זמנו' אני לא יודעת מה עושים עם הדברים האלו. אני לא יודעת איך אני אמורה לחזור לעבודה, אני לא יודעת איך אני אמורה לחזור לטפל, אני לא יודעת איך אני אמורה להמשיך להעביר את הימים, אני לא יודעת איך אני אמורה להתמודד עם הזכרונות, אני לא יודעת מה יהיה עם הגעגועים את מבינה, אני לא יודעת מה לעשות איתם. אם הם יכריעו אותי? אם זה יהיה יותר מדיי?" אז מה אם זה כביכול חלק מהחיים. אז מה אם ככה זה אמור להיות. זה לא הופך את זה לבסדר, או לפחות לקל יותר. אני זוכרת שלפני שסבתא שלי מתה, בימים האחרונים, ניסיתי לשכנע את עצמי שזה לא יהיה כזה נורא, כי כבר איבדתי אח וזה בטח לא יכול להיות יותר גרוע מזה. אבל וואלה, זה לא ממש עבד ככה. איו פרופורציות, ואין דבר כזה "מוות פחות כואב". ודווקא זה שזה כביכול "חלק מהחיים", זה הכאיב יותר, כי למה זה חלק מהחיים, למה זה אמור להיות ככה, למה חייבים לאבד? ויום אחרי ההלוויה שלה חזרתי לצבא, ולא הבנתי איך הכל שם נורמלי, איך זה יכול להיות, ואיך אני אמורה פשוט להקשיב לבעיות של אנשים כל היום, אין לי ראש לזה. אז ביום הראשון לא הקשבתי לבעיות של אחרים (מזל שהיתה שם מספיק ניירת לחודש
), ויום אח"כ התחלתי קצת, ויום אח"כ עוד יותר, ואח"כ חשבתי על זה רק כשחזרתי הביתה בסוף היום, ושבוע אח"כ כבר בכיתי בגלל דברים אחרים לגמרי. אני יודעת שזה לא נראה מציאותי עכשיו. כי איך אפשר..? כי אין עכשיו שומדבר אחר שמעניין אותך. ואיזה דפוק זה, שכל מה שאת רוצה זה לשאול אותה ושהיא תגיד לך איך ושהיא תהיה שם, אבל אם היא היתה, בכלל לא היית צריכה להתמודד עם כל זה עכשיו. אני עדיין מתגעגעת אליה, בעיקר באירועים משפחתיים, או מפגשים שהיא היתה אמורה להיות בהם. אפילו חלמתי עליה לפני כמה לילות, נראה לי. אחרי הרבה זמן שלא...אבל זה כבר לא שובר אותי, את יודעת? ולא חשבתי שזה יהיה ככה. בטח שלא בהתחלה. חשבתי שזה לעולם לא יכאב פחות. למרות שכבר איבדתי סבתא אחת וזה לא היה סוף העולם. אבל איתה זה היה קשה יותר, אולי כי אף אחד לא באמת ציפה לזה וכי היא היתה צעירה יחסית. חשבתי שאני אבכה כל ליל סדר וראש השנה, כי איך אפשר בלעדיה, הכל תמיד היה סביבה. היא היתה דומיננטית כזאת. חשבתי שסבא לא יתמודד, שהוא לא יוכל לחיות יום אחד בלעדיה. זה שבר אותו. אבל איכשהו הוא המשיך לחיות גם אחריה. אני לא יודעת איך החיים נמשכים, או למה. אני לא יודעת מתי זה קרה, שיכולתי להיזכר בה ולצחוק. לא הרגשתי שזה קרה בכלל. ואני יודעת שזה נראה לך רחוק מליון שנות אור עכשיו, ואולי אפילו לא רלוונטי, ולא במקום. אבל זה ככה. אני בטוחה שאת תוכלי גם.

behappy

New member
../images/Emo23.gif.

את יודעת אתמול, עם הדמעות והכל, הוא ראה אותי מחזיקה את הנייד ככה ולא יודעת לא יודעת מה להגיד או איך להגיד והוא אמר את זה גם- היא בטח חיה חיים מלאים ונפטרה מוקפת בכל כך הרבה אנשים שאוהבים ודואגים לה, אני יודעת שזה לא תמיד מנחם אבל זה טיפטיפה להאחז בו, ועצוב לי, כואב לי שאת צריכה לעבור את זה עכשיו, זה קשה כל כך, ומצמרר. את יודעת איך ואיפה למצוא אותי, ובכל זאת, ולמרות שאני כבר לא כותבת פה, בשבילך אני גם כאן. אוהבת. חיבוק חזק חזק.

דוVשה

New member
.

האמת שאני פשוט מתגעגעת אלייך. אני עוד מחכה שתבואי. אני מחכה שיגידו שהייתה טעות - איזה מעוות זה הא - יש לי קושי עצום להמשיך הלאה, אבל אולי אני עוד לא צריכה, בכל זאת, עברו רק כמה ימים מאז הכל קרה, עבר רק יום אחד מאז הלווייה שלך. אולי זה כמו הסימנים. ניסיתי אתמול בשמיים השחורים למצוא איזה סימן ממך, אולי אני עוד צריכה להשתפשף קצת, להתמקצע. לא עבר מספיק זמן. צדקה מי שאמרה לי שהשבוע הראשון הוא הכי קשה, זוועתי אפילו הייתי אומרת. תגידי, יש לך מושג מה זה להכנס לבית שלך אחרי ולראות את הכל. כל חדר וחדר, כל פיסה, כל תמונה, את הבושם והספריי לשיער שלך מסודרים עדיין במקום, את לוח השנה שהיית הולכת כל שנה במיוחד לקנות עדיין עם הכתב שלך, עדיין עם התזכורות של מה שעתיד היה לבוא. זה קשה טאםי, זה שובר. וצריכים להיות חזקים. אסור להראות לסבא שבוכים לידו כי אז אני חושבת שהוא פשוט יקום ויקפוץ מהחלון, אז יוצאים מהסלון ונכנסים למטבח להיות לבד קצת.למטבח, למקום שבו נפלת והכל קרה. ויושבים על הכסא ליד החלון עם הרוח מהים ובוכים. וכואבים. זה כאב עצום טאפי, עצום. כל החיים שלי נעצרו. חלק גדול מאוד ממני מת ביחד איתך. מת. אני יוצאת איתו לטיול ונזכרת איך היית איתנו כשהיינו קטנות. איך כל חופש גדול - חודשיים שלמים - היינו איתך. וזה מסיח את הדעת קצת עד שמגיעה ההכרה שלא משנה כמה זכרונות יבואו ולא משנה כמה שנים יעברו ולא משנה כמה אני ארצה או מה אני אעשה - את לא תהיי פה יותר - את לא תבואי. זה לא סרט ולא טלנובלה, לא יקרה איזה מהפך מפתיע או נס - זו המציאות ואת לא כאן ואת גם לא תחזרי ואני לא יודעת מה לעשות עם זה. אני לא יודעת מה לעשות עם זה. אני מפחדת להגיע לבית שלך. עושים משמרות עם סבא וכל יום אנחנו שם, וזה שורף אותי, ממש מאכל. חדר השינה שלכם, החדר של ה'ילדים', הסלון המטבח, הכל. למה היית צריכה למות? למה היית צריכה ללכת? אני יודעת שאלו שאלות של ילדה קטנה אבל לא אכפת לי. אני רוצה שתחזרי. אני רוצה שיהיה כמו פעם. אני רוצה שתהיי פה. פה. כאן. איתנו. במקום באיזה בור באדמה מכוסה. את יודעת שישבתי ליד הקבר שלך אחרי שכולם הלכו ולא יכולתי להשאיר אותך לבד. פשוט לא יכולתי לעזוב ולקום וללכת. איך אני אשאיר אותך לבד שם? אח טאפי, מה אני אגיד לך, אני לא מבינה איך אישה כמוך הלכה. איך דבר כזה גדול לא קיים כבר. וזה נכון מה שאומרים, אני גם מאמינה בזה מאוד, שבנאדם מת רק אם לא זוכרים אותו, וזה נכון שאת לעולם לא תמותי, לא אצלינו, אבל מה יהיה הלאה בשאר החיים כשאת לא תהיי פה לראות ולחוות? אני חושבת על הזוגיות שלי, אני חושבת על זוגיות של אחרים, אני חושבת על זוגות בכלל ומה זה שווה הא?, מה זה שווה אם אח"כ הולכים ככה, אם אח"כ מתים ונעלמים ולא חוזרים יותר ואלו שנשארים מאחור מתים גם. מה זה שווה לאהוב ככה ולהתחבר אם אח"כ, בסופו של דבר, הכל נעלם. אני יודעת, אלו שטויות, זה בסדר, אני מניחה שזה יעבור לי במוקדם או במאוחר, אבל עכשיו לא מוקדם ולא מאוחר, עכשיו שחור. אבא אמר שאלוהים אהב אותך. הוא צודק. הרחוב שלך, המקום הזה בת"א וכל מה שסביבו שורפים לי. ת"א בכלל עכשיו שורפת לי. ת"א זו את, כל המקומות האלו זו את. אמרת לי 'ביי נהדרת' והלכת. ואת יודעת מה, אני שמחה. אני שמחה לפחות שאלו המילים האחרונות ששמעתי ממך. ואת יודעת על מה אני הכי שמחה? על זה שלא חסכתי ב 'אני אוהבת אותך' לא חסכתי אפילו לשניה בלהגיד לך את זה ולהראות לך את זה [אני מקווה], לא חסכתי. אמרתי כל הזמן. גם לך וגם לסבא. שכמות האהבה שלי חוצה את כל הגבולות האפשריים. תמיד אמרתי לך. אני רוצה לקוות שתמיד ידעת. זו איזושהי נחמה קטנה שלי. ואפרופו שלי, היא עדיין לא יודעת. השארנו לה כבר כמה הודעות ובינתיים זה מעביר ישירות למענה הקולי והיא לא חוזרת. אני לא בדיוק יודעת איפה היא אבל היא עדיין לא יודעת, מטורף הא? שקט לי העולם. אני הולכת בחוץ ויש מכוניות ואוטובוסים וצפירות והכל מרעיש, ויש עליי שמיכה של שקט, של בידוד. ועוד מעט זה יתחיל, לא עוד הרבה. עוד מעט תתחיל הספירה של החגים בלעדייך, של ימי ההולדת, של ימי שישי שנגדעו, פשוט נגדעו. טאפי, אני אוהבת אותך, בצורה שאת אפילו לא יכולה להתחיל להעלות בדעתך, אני אוהבת אותך ואני לא יודעת מה לעשות עם לכתך.

noosh

New member
../images/Emo14.gif

אני חושבת על זוגות בכלל ומה זה שווה הא?, מה זה שווה אם אח"כ הולכים ככה, אם אח"כ מתים ונעלמים ולא חוזרים יותר ואלו שנשארים מאחור מתים גם. מה זה שווה לאהוב ככה ולהתחבר אם אח"כ, בסופו של דבר, הכל נעלם. גם אם את יודעת שזה יעבור לך, זה מה שעכשיו שורף אותך וזה כואב ונכון ומסתחרר בפנים. כי זה מרגיש כאילו אין טעם באמת, הדברים האלה מכים בך כשאנשים הולכים ואת יודעת שהם לא יחזרו. שהם היו חלק כלכך מעצב בחיים שלך ואין לך שום הזדמנות לראות אותם שוב או להגיד להם. עכשיו נשארת לבד עם זה. ואת חושבת על שאר הקשרים שלך בעולם, על שאר הקשרים של אנשים אחרים בעולם ואת לא מבינה איך הם מקבלים את זה. ואולי הם לא. פשוט, אין אופציה אחרת. הספירות האלה כלכך קשות. פתאום כל יום הופך להיות יום שמציינים כי. אני לא יודעת אם יש מישהו שיודע מה לעשות. חוסר האונים הזה משאיר אותך עם הרגליים נטועות במקום כשכל מה שבא לך זה להסתחרר עם המערבולת מסביב. אבל את לא יודעת מה לעשות. העיר כבר נגמרה, רק הבדידות נשארת. אני לא יודעת מה להגיד, לא נראה לי שיש מה להגיד. אני רק מקווה שאת מוצאת את עצמך מתחת לבידוד ושיש מישהו איתך שאת יכולה להאחז בו, או לפחות מישהו שאת יודעת שתצליחי להכניס פנימה אחרי שתרצי לא להיות יותר לבד עם זה. אני מצטערת, ממש. ומקווה שיהיה קל יותר בהמשך, שהשבוע הקשה והזוועתי יעבור ולאט לאט יהיה לך קל יותר. גם אם אולי עכשיו את לא רוצה בזה באמת.

lital172

New member
אוף../images/Emo14.gif

" אני רוצה שתהיי פה. פה. כאן. איתנו. במקום באיזה בור באדמה מכוסה." והלב נשבר..אני מסתובבת עם המחשבה ההעצובה הזאת שהזמן שלנו מוגבל כאן וזה עצוב לי ונגעת בי עם זה שכתבת למה לאהוב ולמה לבנות ולמהלהגשים חלומות אם בעצם הכל נעלם אחר כך ולא נשאר כלום והיא תמיד תחיה בלב שלכם..ודרך החלומות שאת תגשימי היא תהיה שם. גם שתהיה לך אהבה. ובעוד הרבה דברים שתהיי. כי היא חיה בלב שלך. זה נורא כואב שאין פיזית יורת המגע שלה החיבוק שלה.אבל בלב היאתמיד תהיה והזכרונות תמיד ישארו. ושווה לחיות ולאהוב ולהיות. .גם שאחר כך הכל נעלם..זה שווה את הרגע..להצליח. להגשים לאהוב להיות נאהבים אפילו שאחר כך זה נגמר וולא נשאר כלום וריק..זה שווה כי זה היה והרגע הזה שווה הכל. שקט ל ךבעולם כאילו הוא נעצר ואיך את בכלל יכולה ללכת מהקבר להשאיר את טאפי שלך לבד. וטאפי היא כל תל אביב ועכשיו היא שורפת לך. נגעת בי. ושלי שלא יודעת מה קורה..ואיזה בשורה כואבת מחכה לה אני איתך...שתדעי...מחבקת בלב..יהיה קשה..יהיה כואב...טאפי לעד תהיה חסרה וזה קשה להמשיך עם חצי לב..קשה להמשיך שחלק ממך מת.. אבל זה מה שהיא הייתה רוצה. אני בטוחה שהיא עכשיו בין כל המלאכים..עושה שם סדר והרבה אהבה כמו שאת מתארת אותה... היא במקום אחר עכשיו..אבל בתוכך

טעם החיים והסיכוי

ממש בקצרה אני כבר ביקרתי שם בקבר חזרתי בגדול לאחר 2 השתלות לב וקריתת רגלי .כעת אני הולך חופשי ומאושר רק שתידעי כמה החיים יותר חזקים מהכל וכך גם התיקוות .אם תרצי יותר בהרחבה תני סימן. ביי.

למעלה