ט' באב

יוגי379

Member
ט' באב - אותו תאריך שמכוון אותנו לכך שלבריאה יש תוכנית סדורה.
לא נדרשות לנו עוד מילים יפות על אהבת חינם, אלא פעולות חיבור ממשיות לקראת התיקון. אנו צריכים לשקם את הכלי השבור, לבנות בית שיתמלא באור – להקים בינינו את "בית המקדש". לא בית מפואר מעצים ואבנים, אלא איחוד הניצוצות והכוונות, ליכוד הרצונות והשאיפות למקום אחד משותף שמתמקד ומסתכם בכוח העליון, כוח אהבת חינם.
מה יש לזוהר להגיד על זה?

אבח"י

Well-known member
ט' באב - אותו תאריך שמכוון אותנו לכך שלבריאה יש תוכנית סדורה.
לא נדרשות לנו עוד מילים יפות על אהבת חינם, אלא פעולות חיבור ממשיות לקראת התיקון. אנו צריכים לשקם את הכלי השבור, לבנות בית שיתמלא באור – להקים בינינו את "בית המקדש". לא בית מפואר מעצים ואבנים, אלא איחוד הניצוצות והכוונות, ליכוד הרצונות והשאיפות למקום אחד משותף שמתמקד ומסתכם בכוח העליון, כוח אהבת חינם.
מה יש לזוהר להגיד על זה?
אהבת חינם שמנוגדת לשנאת חינם, ולכן, אללה יוסטור, גם מתקנת, שלא נדע.
אין דבר כזה אהבת חינם. חינם מצביע תמיד על הניגוד - מחיר. גם אין דבר כזה "שנאת חינם". שנאה ואהבה הם רגשות עזים מאוד שלא קיימים "סתם", ללא סיבה או תוצאה.
הבלי הקיטש היהודאי הזה מעוררים בי גועל.
אם אתם זוכרים בפוסט שלי על שבוע עבר בבל"א, 8, 4 - כתבתי שאילנה מנקדת ב"אהבה" ניקוד נמוך, אבל זו אהבת חינם במשמעותה המלאה.
לחבר הדמיוני אין שום תוכנית סדורה, כמו שלה-הוא רה"מ אין שום תוכנית למעט שרידה אישית.

קלייטון.ש

Well-known member
השנה הצום יוצא על יום יש-אוכל אצלי. אז השנה לא הסתדר. בשנה שעברה למשל זה נפל על יום אין-אוכל כך שיצא טוב. בשנה הבאה גם יצא על יום אין-אוכל כפי שאני רואה, יום ראשון שהוא יום אין-בכלל-אוכל. מאחר ויש לי יותר ימי אין-אוכל מיש-אוכל בדרך כלל הצומות של היהדות נופלים טוב. ואז יוצא שאני צם בצום של היהדות. אני לא יודע מה זה משיג לי, לאור זה שאני לא יהודי. אולי משיג משהו. נראה כשנגיע לאיפה שזה משנה אם צמת בצום יהודי או לא.

סופהו 1

Well-known member
השנה הצום יוצא על יום יש-אוכל אצלי. אז השנה לא הסתדר. בשנה שעברה למשל זה נפל על יום אין-אוכל כך שיצא טוב. בשנה הבאה גם יצא על יום אין-אוכל כפי שאני רואה, יום ראשון שהוא יום אין-בכלל-אוכל. מאחר ויש לי יותר ימי אין-אוכל מיש-אוכל בדרך כלל הצומות של היהדות נופלים טוב. ואז יוצא שאני צם בצום של היהדות. אני לא יודע מה זה משיג לי, לאור זה שאני לא יהודי. אולי משיג משהו. נראה כשנגיע לאיפה שזה משנה אם צמת בצום יהודי או לא.
בדקת מה עם י"ז בתמוז, צום גדליהו ועשרה בטבת?

קלייטון.ש

Well-known member
בדקת מה עם י"ז בתמוז, צום גדליהו ועשרה בטבת?
אני אוכל ארוחה מלאה ביום שלישי ובשבת. בימי ראשון ורביעי לא אוכל בכלל (כי אכלתי יום קודם), ביום שישי גם לא (כי מחר שבת), בימי שני וחמישי רק פירות.
גם בימים של היש אוכל הוא מתרכז בכמה שעות ובשאר היממה שום דבר.
זו הנוסחה, מי שחשוב לו לבדוק איך זה מסתדר עם צומות של יהודים, מוסלמים, נוצרים ושאר הדתות, יכול לבנות אפליקציה או משהו.

כוכבית מצויה

Well-known member
אני אוכל ארוחה מלאה ביום שלישי ובשבת. בימי ראשון ורביעי לא אוכל בכלל (כי אכלתי יום קודם), ביום שישי גם לא (כי מחר שבת), בימי שני וחמישי רק פירות.
זו הנוסחה, מי שחשוב לו לבדוק איך זה מסתדר עם צומות של יהודים, מוסלמים, נוצרים ושאר הדתות, יכול לבנות אפליקציה או משהו.
למה?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני הולך על או משהו.

סופהו 1

Well-known member
:):)

אאוץ', כמה קלוריות וזמן נשרפים רק מהניסיון להבין את לוח הארוחות.
עייפתי ונעשיתי רעבה.

הולכת להכין כוס קפה ולנשנש משהו ליד.

צליליתה1

Well-known member
מתוך סקרנות
יש בשנים האחרונות טרנד כזה, לאכול במהלך כמה שעות, חלק גדול מהיממה לצום
טוענים שיש לזה יתרונות בריאותיים שונים
(עכשיו כבר שמעתי שאולי לא כל כך בריאותי)
עוד לפני שידעתי כמה זה אופנתי הייתי אוכלת ככה, כי ככה מתאים לי
(עכשיו קצת צמצמתי את שעות הצום, כי ככה מתאים לי)*

מה הרציונל של השיטה שלך?

אגב, כשניסתי עכשיו להכנס לפורום תפוז עשו בדיקה לוודא שאני בן אדם
טוב שלא וידוא הריגה

*אחד ההיבטים המסובכים יותר בתרגול יוגה זה לארגן את שעות האכילה לפני/אחרי תרגול
מומלץ לא לאכול שעתיים שלוש** לפני התרגול, וגם עדיף לא ישר אחרכך

**אני עוסקת בכל מיני תרגולי נשימה מתקדמים, צריכה עוד יותר צום כדי להרגיש בנוח

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
מה הרציונל של השיטה שלך?
אין רציונל. לא קשור לבריאות ואני לא מאמין שזה משנה.
אני אומר שזו שליטה עצמית אל מול השפע שהעולם מציע. שזה עניין במינימליזם. אתה יכול לקחת מהעולם כל כך הרבה, בלי הגבלה, בכל דבר וגם באוכל, אז דווקא לקחת את המינימום.
אשתי אומרת שזו שנאה עצמית. שאני מעניש את עצמי על איזה חטא שאני לא יודע להגיד מה הוא. ומיד היא מציעה שהחטא הוא עצם קיומי בעולם.
הראשונה אומרת "יש לך הפרעת אכילה, זה הכל"
עוזרת הבית של אשתי אומרת "אדון קלייטון בישלתי כל כך הרבה, למה אתה לא אוכל לא חבל לזרוק?" ועם הטיעון הזה באמת הכי קשה להתמודד.

למעלה