ט"ו באב

esh el

New member
ט"ו באב

מישהו פה מכיר את הסיפור הפגאני על ט"ו באב? הגירסא היהודית לחגיגת החג\מאורע הזה ידוע לי אך ידועה לי גם כי יש לו גירסא פגאנית האם יש פה מישהו שמכיר אותה? Peace be with you אש-_אל

Justin Angel

New member
אני לא הכי בטוח.

בדקתי את הנושא לפני זמן מה והעלתי חרס. מצאתי מקור לא-אמין שטוען שזה שעת חזרתו של בעל לזוגתו אשתרה ובהמשך החודש נישאו לענת, וזאת בזמן שמקורות יותר אמינים ממקמים את האירוע הזה בתקופות זמן שונות אחרות בשנה. תראה, המון חגים פאגאנים קרו בתקופה הזאת. אבל מבחינת חגים כנענים (שומרונים, בבליים וכך הלאה), לא מצאתי מקור אמין שמרמז בבטחה על החג שהחה למקור החג היהודי. אני לא מאמין שהיהודים המציאו את החג, אבל הכל ייתכן. בראש שלי זה נשמע מאוד הגיוני שאם ממקמים את ט"ו באב בירח המלא וכמו כן בירח המלא יש את הבציר, אז האירועים מקושרים, אבל זוהי סתם תיאוריה לא מבוססת בגרוש. אני מאמין שאנשים היותר בקיעים במסורות המזרח-תיכוניות הנושנות יוכלו לשפוך אור על הנושא. ביינתים אני מצרף קישור לs; העוסק בחגים הפאגאנים השונים באוגוסט.

esh el

New member
בנוגע לתאוריה שלך

מי יודע אולי זה נכון, הבעיה היא שהתאריך ט"ו באב אינו חג יהודי אלא יותר מועד כלומר הוא תאריך סימבולי אשר """נחגג""" כתוצאה מאירוע טראגי(אני מניח שאתה מכיר את הסיפור) בנוגע לתאורית הירח המלא, כל חג יהודי מתקיים בזמן ירח מלא (שים לב לזה) תודה על הקישור אבל בהחלט מעניין. יום נפלא Peace be with thee Esh-_el

את האמת אני לא ממש אוהבת

את הסיבה של החג ולמי שלא מכיר את הסיפור השלם, הנה הוא: אדם עלה עם אישתו לטיול וחיפש מקום ללון בו(הטיול בצפון, באזור נחלת בנימין) ומצא מקום אצל אדם זקן, באו ילדי בליעל ואיימו על בעל הבית שיוציאו את האיש, והאדם לא הסכים ולבסוף הם הוציאו את אישתו, אנסו אותה והרגו אותה, האיש שהחליט לזעזע את כל עם ישראל חתך את גופת אישתו ל-12 חלקים ושלח חלק מגופה לכל שבט, עם ישראל ביקש מבינימין להסגיר את בני הבליעל ובנימין לא הסכימו, לכן בהחלטה משותפת החליטו בני ישראל לעלות למלחמה על אחיהם, לא משנה שהמלחמה לא הצליחה, הם הטילו חרם על בנימין שהוא לא ישא אף אחת מבנות שאר ישראל, והגיע מצב, ששבט בינמין הלך להכחד, לכן בני ישראל, שדאגו לאיחהם, שלחו את נשות עם ישראל בט"ו באב, לחולל בכרמים, וגברי בינימין היו חוטפים אותם נישאים להן ומביאים איתם ילדים. זוהי הסיבה המלאה, ועוד שאלה שלי, למה לעזאזל אנחנו צריכים חג שיזכיר לנו לאהוב?

למען האמת, לא.

את מדברת על פרשת פילגש בגבעה (אותה אישה הייתה פילגש, ולא אישה). את יציאת הבנות לכרמים ניצלו בני ישראל בכדי להחיות מחדש את שבט בנימין. לחג יש מקורות פגניים יותר, אשר כרמית פרסמה מתישהו איפשהו. אני לא זוכר וממש אין לי כוח לחפש. אם היא תרקא את ההודעה, אני משער שהיא תאיר את עינינו. כמו כן, תיאוריה נוספת נמצאת במאמר של טלה בר על שלושת הרגלים.

ושוב אני אשאל...

למה אנחנו צריכים חג לאהבה? הרי צריך לאהוב כל השנה, ולא צריך חג שיזכיר לנו אותו... (פריאור קצת כועסת על החג המפלה הזה)

Jasmine3

New member
ממש לא נכון!

ט"ו באב זה יום שבעקבות אירוע מסויים שאכן שבט בנימין היה מעורב בו, אושרו נישואין בין לשבטים, כלומר כל האנשים לא משנה מאיזה שבט הם היו רשאים להתחתן עם אנשים משבט אחר, מה שהיה אסור פעם. אני לא יודעת בת כמה את, אבל כדי לך לשאול את מורה לתנ"ך שלך. נטלי

כרמית.

New member
חתיכת מקור לא אמין...

ט"ו באב הוא תאריך התאחדות אישתר ותמוז (שומר ואכד). אין קשר בין התאריך לבין בעל או ענת (כנען). האיחוד של בעל וענת הוא בתאריך שונה לגמרי - א' תשרי. בכנען התאריך היה מאז ומתמיד חג אהבה, ואפשר לראות למשל בתנ"ך בספר שופטים על בנות שילה שיוצאות במחולות בכרמים בחג זה.

Jasmine3

New member
תסתכל בפורום של וואלה

בפרום שלהם של וויקה ונאופגאניזם יש כמההודעות על ט"ו באב. נטלי

למעלה