ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות, לנוטעים ולנוטעות. בהחלט מה יותר

hadi orr

New member
ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות, לנוטעים ולנוטעות. בהחלט מה יותר

ט"ו בשבט מאשר קרן הקיימת לישראל? אולי הנטיעות? אהאה גם זה קק"ל !!! אולי הקופסה הכחולה שהיתה בכיתה בבית הספר היסודי? אהאה גם זה קק"ל!!!. אז לכבוד ט"ו בשבט, פוסט דרך אוסף קק"ל שלי על הנושא. (ולא רוצה לדבר על מה שקורה שם היום. אני אספן העוסק בעבר !!!).
פרופסור צבי שפירא בקונגרס הראשון הציע ועברו עוד מספר קונגרסים (החמישי) עד שההצעה התקבלה. שפירא הציע כי יאספו כסף מכל היהודים בעולם (עשירים ועניים) לשם הקמת קרן יהודית כללית. שני שליש מקרן זו ישמשו לקניית קרקעות עבור יהודים ושליש על שמירת הקרקע ועבודה. את האדמה אסור למכור ורק אפשר להחכירה ל49 שנים בלבד. האדם השני שתרם לקק"ל היה הרצל (הראשון שתרם היה יונה קרמנצקי שלאחר מכן היה מנהלה הראשון עד 1907 ועסק בצדדים המעשיים של הקמת הקרן).
הרכישות הראשונות לקרן הקיימת נעשו בשנים 1904 - 1905. הרכישה הראשונה נחשבת קנייתם של כ-4,000 דונם בחיטין מידי הסוחר דוד חיים. כ-2,400 דונם מאדמות הכפר דיר טריף ליד לוד ("כפר הנוער בן שמן") וכן 1,600 דונם מאדמת הכפר ח'ולדה (חוות חולדה) בהם גודלו השתילים ליער הרצל, שהוא היער הראשון שניטע על ידי הקרן הקיימת. בשנת 1905, קק"ל קנתה את אדמות אום ג'וני, בהן היה אתר ההתיישבות הראשון של דגניה א'. משנת 1921 חל גידול ניכר בהיקף עסקאות הרכישה שביצעה הקרן הקיימת והקרקע שנרכשה נותרה בבעלותה. בשנת 1923 מונה מנחם מנדל אוסישקין לעמוד בראש הקרן. בתקופה זו הייתה חברת "הכשרת היישוב" בראשות יהושע חנקין הקונה העיקרית של קרקעות עבור קק"ל. משנות השלושים ואילך, בתקופת כהונתו של יוסף ויץ כמנהל מחלקת הקרקעות והייעור החלה קק"ל לרכוש קרקעות במישרין מבעלי הקרקע הערבים.
מקור רוב הקרקע שבידי הקרן הקיימת אלו נכסי דלא ניידי שבעליהם גורשו/נטשו אותם במהלך מלחמת השחרור, ושהועברו לקרן הקיימת מממשלת ישראל לאחר קום המדינה. בשנת 1961 נחתם "כתב האמנה" בין מדינת ישראל וקק"ל, המעניק לקק"ל יפוי כוח להיות המוסד הממונה על פיתוח אדמות הארץ וייעורן ועל ההסברה החינוכית-ציונית. את נושא ההסברה החינוכית ניתן לראות באמצעות מספר רב של פריטי קק"ל המיועדים לתלמידים בגילאים השונים הן על ידי מערכות שעות, הן על ידי אירועי יום האם, הולדת הילד, ספרי השכלה שונים, תעודות לאירועים ועוד. בקיצור עשו עבודה עניפה בנושא זה.
מאז קום המדינה היא עוסקת במפעלי ייעור, פריצת דרכים, הכשרת קרקע וחינוך. בשנים הראשונות של הקמת המדינה עבדה הקרן הקיימת לישראל על פרויקט ייבוש החולה. קק"ל פועלת גם להנגשת החניונים, הפארקים והיערות שלה לאנשים בעלי מוגבלויות. פעילותה כיום מרוכזת סביב פיתוח, השבחת והכשרת קרקעות לעיבוד ולהתיישבות, נטיעות עצים וטיפול בהם וביערות ובתחומים כגון סלילת דרכים, ניקוז המים ועוד. (ולא נדבר על טובות הנאה, שחיתות, ניצול לרעה ועוד).

































































































































































 

hadi orr

New member
למרות הכל החלטתי כי כן נדבר. בהחלט כי זה מרגיז מעצבן ולא

הגיוני אז כן נדבר (למרות שאני אספן אני גם ישראלי ומאוד כועס/מופתע/לא משלים/נחרד בנושא קק"ל). כחברה פרטית (שיש הגיון שלא תיהיה כפופה לממשלה למרות שהמינויים שם בסיר הבשר נעשים מינויים פוליטיים) הקרן הקיימת אינה כפופה לביקורת חיצונית ואינה מחויבת לשקיפות. בשנת 2014 פרסם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט חוות דעת לפיה "למרות ההיבט הציבורי המהותי של פעולתה, כמעט ואין פיקוח חיצוני על התנהלותה של קק״ל ואין גוף מדינתי המפקח על התנהלותה. הציבור אינו חשוף לדוחות הכספיים ואין כל ערובה חיצונית לכך שפעילותה משרתת בצורה מיטבית את האינטרס הציבורי. לכך יש להוסיף את הקשר ההדוק בין קק״ל למערכת הפוליטית כולל בנושא מינויים בקק״ל". לעמדה המצדדת בפיקוח מבקר המדינה על הקרן הקיימת הצטרף גם מבקר המדינה, יוסף שפירא, שנימק את עמדתו ב"טענות חוזרות ונשנות על אי סדרים" ומניעת פגיעה בטוהר המידות. בניגוד לעמדה זו נדחתה במאי 2014 בוועדת השרים לענייני חקיקה הצעתה של שרת המשפטים, ציפי ליבני להחיל ביקורת של מבקר המדינה על הקרן הקיימת. באוקטובר 2013 הסביר חבר הכנסת דוד רותם בישיבת ועדת חוקה חוק ומשפט את מניעי ההתנגדות להחלת שקיפות על הקרן הקיימת: "אני לא רוצה שקיפות. כשיבואו מחר לשאול את הקרן הקיימת: איפה המכרז שעשית כשהשקעת פה והשקעת שם? או שקנית קרקעות – אני לא רוצה לתת לך על זה שקיפות, אני לא רוצה שזה ייוודע לאף אחד"
ושוב כל הפריטים הם מתוך האוסף שלי וכל אחד מוזמן להוסיף מהחומרים שלו וכן הסברים הארות והערות. להנאתכם חג ט"ו בשבט שמח ומענג.

הפריטים ממש לא קשורים לנושא של השקיפות וההתנהלות של קקל. רובם פלקטים מדהימים שלהם.









































































































 

ז ק ו

New member
הדי, למה להתרגז ולהתעצבן?


הרי ישנה משנה שאומרת: אלו דברים שאדם אוכל פרותיהן בעולם הזה והקרן קימת לו ... [משנה במסכת פאה פרק א']
 

hadi orr

New member
זה בדיוק למה אני מתעצבן. הם אוכלים את הפירות ולא אנחנו !!!!!

פשוט לא יאומן. מה שכן החומרים של הפירסומים שלהם לאורך השנים הם פשוט "לא יאומן" גם כן. תעודה שקיבל ראש עיריית ירושלים קריב במלאות שנה לכהונתו על נטיעת עץ לכבוד אירוע זה





 
למעלה