ט"ו בשבט הגיע

רותי ע

New member
טו בשבט הגיע לאתר הבית ../images/Emo143.gif ../images/Emo145.gif

טלי שלנו בנתה דף יפיפה לחג באתר ה
שלנו עם פעילויות לחג / שירים / מתכונים ועוד.. מומלץ בחום
 
ט"ו בשבט הגיע../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif../images/Emo143.gif

ותראו איזה יופי של סמלים סידרו לנו פה ב
. הקטנה כבר שולטת בכל שירי ט"ב בשבט, וליום ראשון כל אחד מהילדים קיבל הוראה איזה פרי להביא, כנראה שהולכת להיות להם מסיבונת נחמדונת.
 
העוגה הכי הכי של טו

בשבט. 200 ג"ר שקדים קלופים 200 ג"ר אגוזי מלך קלופים 1/4 כפית אבקת קוריאנדר 1/4 כפית אבקת ציפורן 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון 1 כפית קינמון 200 ג"ר דובדבנים מסוכרים 100 ג"ר תמרים יבשות מגולענות 100 ג"ר תאנים יבשות 3 כפות אבקת קקאו 50 ג"ר קמח 100 ג"ר דבש 150 ג"ר סוכר אבקת סוכר קולים את האגוזים והשקדים. קוצצים את האגוזים השקדים הקלויים הדובדבנים התמרים והתאנים בקיצוץ גס. מערבבים אותם עם הקקאו והקמח. בסיר קטן המונח על סיר גדול מלא מים רותחים ממיסים את הסוכר והדבש. יוצקים את הדבש/סוכר לקערת התבלינים ומערבבים. יוצרים מהעיסה ככר עגולה בעובי 4 ס"מ. אופים על גבי נייר אפייה בין ארבעים דקות לשעה בחום של 180 מעלות. אחרי שהעוגה אפוייה וקרה מפזרים עליה אבקת סוכר. בתאבון. רגע, קוראים לה פנפורטה או סיינה והיא עוגה קלאסית דרום איטלקית.
 

Iris G

New member
קוריאנדר = כוסברה

או יותר נכון הקוסברה הטחונה (לא הירק) שהוא נקרא בעברית גם גדץ בתאבון
 

odeia

New member
וכוסברה בעוגה זה טעים?

בקושי עם דגים סובלת את הטעם, למרות שקניתי עכשיו גרגירי כוסברה. יש לך רעיונות מה לעשות איתם?
 
כוסברה

צמח הכוסברה הוא אחד מהמדהימים שיש לבישול. מצמח זה משתמשים בעלים, בזרעים ובשורשים. גרעיני הכוסברה הטחונים או השלמים הם אחד התבלינים האיכותיים ביותר והם מתאימים לעוגות כמו לתבשילים. השורשים הם אבן יסוד בבישול התאילנדי ולמעשה האסייתים זורקים את העלים ומשתמשים רק בשורש. העלים הם אבן יסוד בבישול המזרח תיכוני, פאלאפל, טבולה ועוד ועוג מטעמים שבלי העלים הללו היו הרבה פחות טעימים. כמו גוייאבה כך גם כוסברה או שאוהבים או שלא. אין אמצע. את גרעיני הכוסברה שקנית את יכולה לקלות ולטחון (תבלינים אחרי שקולים אותם במחבת טוחנים אותם עם מערוך על משטח השיש) לעשות את העוגה הזאת או להשתמש בהם כאחד המרכיבים במרינדות ורטבים למיניהם.
 

אמיר.

New member
בלי פירות יבשים !!!!!

מה אנחנו ממשיכים לאכול פירות מיובשים שנשתבחה בהן תורכיה ( או יוון) ??? בט"ו בשבט אוכלים פירות טריים תוצרת הארץ (אישית אני מקפיד לקנות תמיד תוצרת הארץ, ממילא לתפוחים מחו"ל יש טעם ומראה של פלסטיק).
 

אביא

New member
אמת ויציב

אכילת פירות יבשים (ועבשים) בט"ו בשבט (וביחוד תוצרת חוץ) משולה להמשך חבישת שטריימל (בגלל שבפולניה זה היה הלבוש).
 
פירות יבשים כבודם במקומם מונח

כמו פירות טריים שכבודם במקומם מונח. שני דברים שונים עם טעמים וטקסטורות שונות. ויש גם פירות יבשים תוצרת הארץ.
 

_גלית_

New member
אוי... אבל גם לרוב הירקות והפרות

תוצרת ארצנו האהובה, יש, לצערי, גם טעם של פלסטיק...
 

אמיר.

New member
מדריך לבחירת פרות עם טעם אמיתי..

כלומר - תפוחי עץ.. בשאר אני לא מבין... צריך להודות במבוכה שתפוחי יונתן וענה - יש להם טעם פלסטי מסוים. לא כן הסמיט הירוק מהגולן. תבחרי תפוחים בגודל בינוני (הגדולים - לא שווים) חלקים ובלי פגמים. גם הזהובים הבינוניים - טובים. הם צריכים להיות מנוקדים קלות וללא פגמים. לאפיה - אפשר להיות יותר ליברלי. ובשום אופן לא לקנות את תפוחי חו"ל. מקסימום בתור מעמד לנרות...
אגסים זה קצת יותר קשה, כי צריך לבחור בדיוק בעונה כי לפני הם קשים כמו אבן ואחר כך רכים כמו חמאה (שקול לבעית האבוקדו).
 

anat30g

New member
לנטוע עץ וירטואלי ביערות הקל"ל../images/Emo145.gif

משהו נחמד לט"ו בשבט - נוטעים עץ באופן וירטואלי שאחר כך ינטע באופן מעשי ביערות הקל"ל.... לשתול עץ מבלי ללכלך את הידיים בבוץ
http://www.zahav.net.il/tubish/main.asp
 
למעלה