ט"ו בשבט!

ט"ו בשבט!

חג אהוב
על שולחננו קידמה את פני הנוער בבוקר צלחת ענקית עמוסה פרות מיובשים ,אגוזים ושקדים
על שולחן הסלון קערת הפרות הטריים עולה על גדותיה

מה מתוכנן להיום?
מאכלים שידגישו את סמלי החג
אני חושבת על פרות מיובשים ממולאים בשבבי סויה אורז קינמון כמון, אפויים ברוטב ציר ירקות מצומצם ומעובה עם הרבה בצל מטוגן ושום
אני חושבת על סלט בירוק ואדום- חסה כרוב נבטים תות שדה וחמוציות, בצל ירוק ורוטב חמוץ מתוק עם עשבי תיבול
אני חושבת על מרק ירקות גדול וצבעוני וקרוטונים מתובלים
סלט אבוקדו עם בצל סגול ושום
טבעות דלעת אפויות בשמן זית ואזוב

ונראה

צרור ענק של עלי תרד בר

הכריח אותי לפשטידה מהממת שבה שיכבה דקיקה של בצק פריך נ"ג
מעליה עלי תרד חלוטין עם טופו קצוץ דקדק בצל מטוגן ומעט שמנת סויה
מעל שכבת גבינת קשיו עתירת שום

הו שהבית מריח...

ככה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3686488,00.html   התמונה בצד ימין, הרבה עלים רחבים ירוקים כהים מתחברים לשורש אחד

בבקשה

רבע כוס קמח עדשים אדומות רבע כוס קמח טף רבע כוס קמח סורגום 1/3 כוס עמילן ת"א, מעט מלח 1/4 כפית קסנטן גאם 1/4 כוס שמן 1/4 כוס מים. אמור לצאת בצק שניתן לרדד אם הוא דביק מדי להוסיף מעט עמילן תפוחי אדמה או קמח סורגום, ברמה של כף או שתיים, אם יבש ומתפורר מדי כף מים וכפית שמן. ללוש היטב. לרדד על משטח מקומח ולהניח מעל תבנית של פאי, להדק לתבנית ולחתוך קצוות אם יש צורך. עובי הבצק לא אמור לעלות על 5 מ"מ

ladybug6

New member
כמה חגיגי מצדך

כאן אין אווירה חגיגית במיוחד, על האש כרגע מחבת גדולה עם תבשיל חצילים, פלפלים וגרגרי חומוס ברוטב עגבניות, ומלאמלא פטרוזיליה וכוסברה מעל. ייאכל או עם לחם או עם קוסקוס מהיר, נראה מה יזרום..
לכבוד טו בשבט נשנשתי כמה שקדים מקודם

אמממ תודה רבה

אבל בפולנית אומרים- איך את יודעת שטעים? זה רק אני מעידה כל הזמן ועל זה נאמר אין הנחתום וגו'...

למעלה