ט"ו בשבט
חג היום בגן?!

ט"ו בשבט ../images/Emo146.gif ../images/Emo147.gif חג היום בגן?!

היום חוגגים את ט"ו בשבט בגן של מתן. ביקשו להביא פירות יבשים והאמת שאני קצת פוחדת מהפירות היבשים מסכנת חנק (טפו טפו לא עלינו) הצימוקים נראים לי קטנים מידי ועם סכנת בליעתם שלמים... התאנים והתמרים בעלי חרצנים עם אותה סכנה...והמשמשים המיובשים והשאר נראים לי קשים לאכילה ושוב עם סכנת חנק. מה אתם חושבים? אני מגזימה?

את ממש לא מגזימה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif...../images/Emo43.gif

רצ"ב מאכלים שפרופסור דונחין ("ה"מומחה לטראומה בארצנו) מבקש שתזהרו מהם : המאכלים המסוכנים ביותר העלולים לגרום לחנק אצל ילדים מתחת לגיל 4 הם מאכלים קטנים עגולים או קשים. אל תיתנו לילדכם מאכלים כאלה אלא אם אתם מצמצמים את הסכנה הנשקפת מהם בעזרת העצות האלה: תפוח עץ וגזר - וכל פרי או ירק קשה אחר יש לחתוך לחתיכות קטנות, או לרסק או לבשל עד שיהיו רכים, כך שהילד יוכל ללעוס אותם ללא קושי. ענבים - יש לחצות את הענבים לשניים לפני האכילה. אם יש בהם גרעינים, הוציאו אותם. נקניקיות ונתחי בשר - יש לחתוך אותם לאורכם לחתיכות קטנות הניתנות ללעיסה כי אלה מאכלים שכיחים הגורמים לחנק. סוכריות - סוכריות מציצה מסוכנות במיוחד שכן הסוכריה נמצאת זמן רב בפה ולכן סכנת השאיפה באקראי גדולה יותר. פיצוחים - כל סוגי הפיצוחים מסוכנים לילד מתחת לגיל 4 שנים (בעיקר גרעינים ובוטנים). יש להימנע מלתת לו את כל סוגי הפיצוחים לפחות עד גיל 4 שנים. פופקורן - מסוכן בגלל גודלו, צורת הקצוות שלו ובגלל מבנה הקליפה. מאכלים מסוכנים נוספים: צימוקים, דגים עם עצמות וחמאת בוטנים (המכילה חתיכות בוטנים). הרחיקו מאכלים אלו מהישג ידו של הילד. הרבה בריאות
אמנון מרגלית

zimes

New member
אם היית שואלת אתמול,

אפשר היה עוד לשנות משהו. אבל בשביל השנה הבאה: אפשר להביא אוכל שעשוי מפירות יבשים (רולדה, לפתן בטח יש עוד), ואפשר - כמו שאמר אמיר - להביא פירות טריים. אישית, משמשים, תמרים וכיו"ב מיובשים - לא נראים לי בעיתיים לאכילה. הילדים שלי משחקים עם אוכל כזה המון זמן בפה, וזה נרטב, סופג מים, וניתן לאכילה (גם בלי שיניים). וחרצנים - אפשר להוציא.

אכן. חרצנים אפשר להוציא, אבל

לא זו הבעיה, אלא עצם הבאת הפירות היבשים האלה לגן ולסמוך על המטפלות שיוציאו את החרצנים זו הבעיה שלי. אם זה היה בבית איתי הייתי מרגישה אחרת.

zimes

New member
אולי אפשר לסמוך על ההורים?

מי ששולח תמרים - שיוציא את החרצנים וכו´. נשמע לי ים עבודה להוציא את כל החרצנים מכל הארוחה לכל הילדים, לא?

למעלה