ט"ו הגיע חג לאילנות

ט"ו הגיע חג לאילנות

היום ט"ו בשבט
אז איך אתם חוגגים או מציינים את ט"ו בשבט, כשרוב באי הפורום חיים במקומות שאביב עוד רחוק מאוד?

על החג הזה ויתרתי

כשבוני היתה קטנה, היינו יוצרות יחד, הייתי משמיעה לה שירי חג וכד'. אחרי כן רק שמתי על השולחן פירות יבשים לקינוח, אבל אף אחד חוץ ממני לא אוכל אותם
אז בכאב גדול, ויתרתי!!!!

אפילו בישראל

לא ממש ציינתי את החג הזה, ואם לא היו לי ילדים במסגרות אז בכלל חחח
כאן? ממש לא חחח
למרות שזה חג חביב

כנראה בגלל שאני קיבוצניקית אני אוהבת את החג הזה

בתור ילדים היינו תמיד שותלים אזורים חדשים בקיבוץ, והיה לנו טיול טו בשבט שתמיד היה כייפי.

כשדיברתי על עצמי

התכוונתי בתור אדם בוגר.
ברור שבתור ילדים היינו שותלים עצים וכו.
וכך גם דברתי על הילדים שלי - במסגרות שלהם, כשהיינו בארץ, ברור שמציינים ושותלים וכו וכו.
אין קשר למגורים בקיבוץ.
בתור אדם בוגר, ללא ילדים, זה לא חג שאנשים מציינים בארץ, לפי מה שאני יודעת וחוויתי, ולכן גם כאן, מכיוון שהילדים לא בחינוך יהודי, לא מציינים.
לפחות אנחנו לא חח

alphadelta

New member
טו בשבט

מאז שהילדים גדלו פחות מציינים בבית. בכל זאת, בישולים עם פירות יבשים. בבית הכנסת הכנו עם הילדים ביום ראשון ״אנשי פירות״ מתפוזים, אשכוליות, קלמנטינות קיסמים ופירות יבשים.

אספרסו2

New member
נסיון העוגה הראשון שלי

טוב,אז החלטתי שפעם אחת מותר גם לי לנסות,עוגה בחושה עם פירות יבשים,זה בטח לא מסובך,אמרתי לממונה על העוגות בבית,שכבר מקבלת הזמנות אפילו מאיגוד הקראטה לעוגות,לאחר שעוגות בצק סוכר מעשה ידיה זכו לשבחים,היא זיכתה אותי במבט סקפטי ובחצי חיוך עזרה בהכנת האביזרים,
ניגשתי למלאכה,הכנתי את כל המצרכים לפי שלבי ההכנה,חתכתי פירות יבשים וריסקתי בחדווה אגוזי מלך,תוך כדי ההכנה היו שתי שיחות טלפון חשובות שקיבלתי והסיחו את דעתי לכמה רגעים.מה שגרם לכפית לשקוע,מבלי שאשים לב לכך לתוך התערובת.למזלי התגלתה המציאה כששפכתי אותה לתבנית,
בסך הכל חוץ משבירת המתקן לניפוי הקמח והבלאגן שגרמתי התוצאה השביעה רצון.

בעיקר פוגש אותי בזה שגיליתי מחדש את הפירות היבשים

ובגלל שקניתי להפעלות ונשאר מלא מוצאת את עצמי עכשיו יושבת וטוחנת

&nbsp
אני מציינת את זה בהפעלות השבוע והאמת שהיה נחמד היום כי העברתי שיעור פרטי לילדה שהייתי בטוחה שמכירה את החג אבל לא הכירה והיא ממש התלהבה שיש חג מיוחד כזה.

למעלה