ט.נ וזיכרון

guychu

New member
ט.נ וזיכרון

בזמן האחרון לחברה שלי יש המון בלאק אאוטים. כשזה מגיע למנות את מגרעותיי הרבות, אין הדבר נורא
אבל לפעמים זה מביך, כשהיא שוכחת שמות של אנשים או דברים שאמרתי לה. האם יש קשר לט.נ ואובדן זיכרון? מאז שזה התגלה אנחנו משתדלים לא לעשן (למרות ששנינו חובבי הטיפה הירוקה), אבל הבלאק-אאוטים הולכים וגוברים מיום ליום יש עצה?? בתודה גיא

gila1

New member
הי גיא

ואני כבר חשבתי שיהיה משעמם בפורום היום ... האמת היא שאני אישית לא נתקלטי בתופעה כזו .

gila1

New member
הי גיא

ואני כבר חשבתי שיהיה משעמם בפורום היום ... האמת היא שאני אישית לא נתקלטי בתופעה כזו .

nonaa

New member
מהמעט שני יודעת...

מהמעט (מאוד) שאני יודעת ישנם התקפים הבאים לידי ביטוי באובדן זכרון, ועד כמה ששמעתי, כמו כל התקף אחר - מדובר בדבר שיכול להשתקם עם הזמן. האם היא הלכה לרופא המטפל בה ? האם היא עשתה לאחרונה MRI ? אני מקווה שאכן מדובר בהתקף (או כל דבר אחר) שיחלוף מהר.

guychu

New member
אופסססס ../images/Emo52.gif

זה היה אמור להיות למנהלת הפורום באשר למה שכתבתם, אשאל אותה לגבי האם אר איי והיא איננה בהתקף עכשיו. בעיית הזיכרון קשורה בהכרח להתקף??

nonaa

New member
יכול להיות שבעיית הזכרון היא ההתקף

מה שהתכוונתי הוא שנדמה לי שיש התקפים שהביטוי היחיד שלהם הוא בעיית זכרון ולכן, גם אם אין סימנים אחרים, יכול להיות שמדובר בהתקף ...

סיאמית

New member
ואני, חושבת על משהו אחר...

גיאצ´ו... אני חייבת להגיד לך משהו ואני מבקשת שתנסה לא לקחת את זה באופן אישי ואולי גם תשתדל לחשוב על מה שאני אומרת, כי פני לשלום
אתה נותן לט.נ של החברה שלך מקום גדול מדי בחיים המשותפים שלכם.... ויש מצידך התעסקות שהיא לא נכונה במחלה שלה. אני מהמרת על כך שהתקפי הבילבול שאתה מתאר הם על רקע נפשי ונובעים דווקא מהמצב שאתה מתאר בזוגיות שלכם. אתה לא מרוצה ממנה! היא לא גומרת או כן גומרת ואתה כועס ובעצמך סיפרת על ריבים ועל מתח. היא, מאידך, עסוקה יותר מדי בלהשביע את רצונך ודי בזאת כדי לגרום לכל אחד להתבלבל ולהיות מאוד לא מרוכז. אני בטוחה שיש לה עוד סימפטום או שניים שהפכו אותה מהאישה המושלמת עליה פינטזת לבחורה שהיא... (סליחה על המילה) אנושית. ועכשיו, למרבה הזוועה, יש גם "בונוס" כי הרי לכל אחד יש "דפקט" ולזה של חברתך יש גם שם: טרשת נפוצה. אמרתי לך את זה באחד מתגובותי הקודמות אליך ואני רוצה לומר לך את זה שוב: אל לך לכעוס על הבת זוג שלך בגלל המחלה הזו!!! ואתה כן כועס והכי קל וזמין עבורך לכעוס עליה... זה לא הוגן, גיאצ´ו, לא כלפיה, לא כלפיך ולא כלפי הביחד שלכם. אני חולת ט.נ וכך גם בן זוגי. הקבועים פה בפורום יודעים ש~א~ שלי לא במצב נפלא עם הט.נ שלו. הוא הולך על קביים במקרה הטוב ונעזר לא מעט בכסא גלגלים. יש המון דברים שאנחנו לא יכולים לעשות ביחד והרבה דברים איתם אני מתמודדת לבדי. מאוד מפתה לכעוס עליו בגלל זה.זה נוח וזמין וזה כל כך "שם". אבל אתה יודע מה? כל יום, אין ספור פעמים ביום אני בוחרת את הגבר האהוב הזה מחדש. הוא ~א~ שלי, שמעושה בשבילי כל כך הרבה... ~א~ שלי, הרגיש, המתוק, האוהב, הנקי כל כך מבפנים ו.... הוא הולך נורא-נורא לאט. בפעמים ש"מעדתי" בעבר וכעסתי על המחלה הזו (ולא תמיד ידעתי אם אני כועסת על הטרפצת שלו או שלי) הוא ידע את זה ונחלש מזה מאוד. אני שוב לא אחליש את האהוב שלי לעולם בגלל המחלה הזו. לעולם!!! אני כן יכולה להתעצבן עליו בגלל כל מה שמעצבן לפעמים אצל בנים
ואני יכולה לאבד את הסבלנות שלי בגלל החנוניות (המקסימה, לרוב) שלו. אבל אין לי את הזכות לכעוס עליו ולבקר אותו על הדבר הזה שכל כך לא בשליטתו. הוא לא רצה בזה!!! החברה שלך לא רצתה בטרשת הזו. יקירי... תלמד להפריד בין הכעס והעלבון ותחושת הכישלון שלך על כך שדבר כל כך מיותר קרה לאישה שאתה אוהב לבין מה שניפלא במערכת היחסים שלכם. אל תעמוד לה עם סטופר ותמדוד כמה פעמים היא הגיעה לאורגזמה או מה היא זוכרת ממה שסיפרת לה שילשום כשהיא מרחה בדיוק לק. תהיה רך עם שניכם, למען שניכם.

אורית...2

New member
סיאמוש....השארת אותי בלי מילים...../images/Emo12.gif

רק משהוא אחד נישאר לי ....חשבת על הסבה מקצועית ????
את גדולה !!!

RomiVais

New member
תודה גיא... ו..... ../images/Emo24.gif

לדעתי בעיות בזיכרון יכולות לנבוע מהמון סיבות וגורמים. אצל אמא שלי למשל, היא חולה כבר משנת 97 והגיעה למצבים דיי לא נעימים, אך בשום רגע לא איבדה זיכרון, להיפך זיכרונה מצויין כפי שתמיד היה. אמא שלי תמיד היתה "ספר טלפונים מהלך"
היא זוכרת את כל מה שצריך לזכור - עבור כולם. לעומת זאת, אבא שלי - בריא כשור (טפו טפו טפו) יש לו בעיות זיכרון. הוא תמיד אומר "אני חוסך את הזיכרון לדברים החשובים באמת.."
יכול להיות שמה שקורה לחברה שלך זה אולי עייפות, או חוסר ריכוז, או שאולי היא מעט מוטרדת. ניסית לשאול אותה מה לדעתה גורם לה לשכוח דברים אלה או אחרים? ניסית לשאול אם הכל בסדר או שיש משהו שמטריד אותה? תבדוק את זה, ואם זה ממשיך ומטריד את שניכם, אף פעם לא מזיק לפנות לרופא המטפל. ברגע שהרופא יגיד שזה לא התקף - זה בטח ירגיע את כולם!!! גיאצ´ו, מאחלת לחברה שלך את כל הבריאות שבעולם ולך את האהבה והסבלנות להבין אותה ולעזור לה במידת הצורך. שתהיו חזקים ותעברו את הכל ביחד. שיהיה לכם שבוע נפלא ותעדכן אותנו במה שקורה רומי

למעלה