ט"נ ופריצת דיסק

• פותח הנושא o33
  • פורסם בתאריך

o33

New member
ט"נ ופריצת דיסק

האם יש קשר בין פריצת דיסק ומחלת הטרשת? רגישות גבוהה יותר? האם יש שכיחות גבוהה יותר של פריצת דיסק אצל חולי טרשת?

m י כ ל

New member
עוד משהו קטן על פריצות דיסק וטרשת

א. לחלק גדול מאוד מהאוכלוסיה יש שינויים בעמוד השדרה (פעמים רבות לא מורגשים ושאינם גורמים לסימפטומים) בצורת בלט דיסק. גם פריצות דיסק הן ענין שכיח ביותר. הרגלים לקויים מילדות, חוסר פעילות גופנית מתאימה, הרגלי עבודה לא נכונים (כמו ישיבה ממושכת מול מחשב, או נהיגה ממושכת) הם כנראה חלק מהסיבות. ב. מאחר ואני סובלת בעצמי מבלט דיסק שקורע אותי מכאבים כבר למעלה משנתיים, אני משוכנעת (וגם האורטופדים שאבחנו אותו) שהוא נגרם כתוצאה מקושי בהליכה שנגרם לי עקב הטרשת. מאמץ גדול בצד החלש של הגוף, שהצד החזק יותר מתאמץ לפצות עליו, ללא ספק הביא למצב הזה. אני יודעת על אנשים אחרים, עם בעיות הליכה (לאו דווקא כתוצאה מטרשת! חולי פוליו, אנשים שנגרם להם נזק בתאונה), שמאמצי ההליכה גרמו ככל הנראה לפריצות דיסק, כמו גם לצרות אחרות, כמו שחיקה של מפרקי ברכיים וירכיים. יכול להיות שד"ר קרני יסכים לקבל את ההנחה שלא הטרשת היא שגורמת לפריצת הדיסק, אלא ליקויים מסוימים שנגרמו עקב הטרשת ושכתוצאה מהם נגרמים נזקים משניים. ד"ר קרני, האם יש בסיס הגיוני לתיאוריה הזו?

תגובה

וודאי שלפריצת דיסק וטרשת נפוצה סיבות שונות. אכן אצל חולי טרשת עם בעיות של חולשה או אי יציבות הרגליים תתכן באופן משני פריצת דיסק בעמוד שדרה מותני.

למעלה