יאוש מוחלט

יאוש מוחלט

היי,
אין לי מושג מאיפה להתחיל.. אבל יש לי אנדו במצב קשה ..
הדבר שהכי מפחיד אותי זה האי פיריון אני רווקה בת 35 (עדיין לא הוחלט לגבי סטטוס ניתוח) אני לא ישנה בלילות ורק בסטרס מהמצבבב (שבעצם אני אמורה להירגע)
.
יש לי כמה שאלות מרוב קריאה בגוגל רק הרביתי דאגה :
1. האם יוצאים מהמחלה הארורה הזו לאחר תזונה / ניתוח?
2. האם יש קשר בין רכיבה על אופנים למחלה ? משפר או מחמיר ?
3. יש מחקרים סותרים לגבי כרוב / ברוקולי- מותר או אסור ?
4. האם פירות הדר - בעיקר לימון - מזיק או מועיל ? במידה ומזיק למה מומלץ לצרוך ויטמין C שיש כבר בפירות הדר ?
5. חלב סויה - מזיק או מועיל ?

תודה לכל העונים/ות

לואי84

New member
יש הרבה בנות עם אנדו' קשה

שהרו וילדו. אז בלי ייאוש! לא לכולן יש בעיות פריון.

תזונה יכולה לשפר את התסמינים של המחלה. יש להמנע מקמח לבן, שומן רווי (בורקסים ומאפים), בשר אדום, סוכרים, קפאין, מוצרי חלב.
יכדאי להרבות בקטניות, ירקות ירוקים, אגוזים וגרעינים למיניהם.
ניתוח שנעשה ע"י מומחה, הרבה פעמים מיטיב מאד את המצב. יש מחקרים שמראים שבאחוז גבוה מהמקרים המוקדים שהוסרו לא חוזרים. אך אף אחד לא יכול להבטיח לך ריפוי מלא.

ממה שידוע לי, הירקות המצליבים כגון ברוקולי וכרוב מאד מומלצים באנדו' (ובכלל...)
לא ידועה לי שום בעיה בפירות הדר.
סויה לא כל כך מומלץ כי יש בו חומרים המדמים אסטרוגן.

meymey4

New member
אין יאוש בעולם כלל

שלום לך,
1. כן, בטח שאפשר לצאת מהמחלה הזו, או לפחות להפסיק לסבול מהתסמינים והבעיות שהיא יוצרת בגוף. נכון, זוהי מחלה כרונית שאין לה תרופה קונבנציונאלית. אבל אני יודעת מניסיוני האישי שזה אפשרי. אני אובחנתי עם אנדו בגיל 29 אחרי קשיים בכניסה להריון, עברתי ניתוח, עברתי טיפולי פוריות ושיניתי את התזונה שלי. כיום אני בת 37, אמא ל-3 בנות ולא סובלת כלל מהתסמינים של האנדו.
2. לא ידוע לי קשר בין רכיבה על אופניים למחלה. אני כן יודעת שתרגילי הרפיה, נשימה, יוגה וכל פעילות שגורמת להזזת האגן ונענוע שלו טובים לאנדו.
3. לפי הידוע לי כרוב וברוקולי וכל המצליבים טובים לאנדו כיוון שמכילים פיטואסטרוגנים שנקשרים לרצפטור לאסטרוגן, אלו מולקולות צמחיות שדומות במבנה שלהן למולקולת האסטרוגן, הן נקשרות לרצפטור וחוסמות אותו ובכך מעכבות את התפתחות המחלה. הורמון האסטרוגן מחמיר את המחלה, לכן לחסימה של הרצפטורים יש השפעה מיטיבה.
4. לא ידוע לי לגבי פירות הדר, אוכל לבדוק עבורך
5. סויה עשירה מאוד בפיטואסטרוגנים (יותר מכרוב וברוקולי), לכן יש לה השפעה מיטיבה
בהצלחה
מיטל משלי- מומחית ברפואה תזונתית
052-8460281

nsy1987

New member
פירות הדר- אשכולית אדומה

לא יודעת לגבי האנדו' בכלליות.
אבל בויזאבל כתוב שאסור לצרוך אשכולית אדומה או מיץ אשכוליות אדומות בתקופת השימוש בתרופה.

ומאד ידוע שתזונה יכולה לשפר אנדו'. אני שוקלת לעשות שינוי משמעותי כשאתאפס על עצמי.

למעלה