יאוש

שוקiלית

New member
יאוש

אני סובלת, ומיואשת. לא מסתדרת עם הטבעונות\צמחונות. פשוט לא. והתפריט מדיאטנית לא שווה כלום כי הוא לא משביע אותי. וכל הסיבים האלה מהצומח עושים לי ממש רע, ממש סבל, מערכת עיכול שלי לא מתמודדת עם כל הסיבים האלה וחסר לי חלבון "משביע". ואני לא יכולה קטניות בכלל לא עדשים לא אדממה חומוס אפונה וכו' כולם עושים ממש כאבי בטן. ודגנים מבושלים לא יכול להיות מקור לחלבון כי זה תמי בא עם כמות משולשת של פחמימות. כל הפחמימות האלה גורמות לגוף שלי להפריש יותר מידי אינסולין ושוב רעב וירידת סוכר. זה פשוט לא הולך, אני לא יכולה יותר זה לא מסתדר לי ויש לי כל הזמן כאבי בטן, פירות גם גורמים לי לכאבי בטן תכלס במצב כזה לא נשאר כמעט מה לאכול, ואני לא חושבת שזה ריאלי להמשיך ככה גם במהלך הלימודים באוני' כי ממש לא יהיה לי זמן להתעסק בבישול והכנות עם המערכת העמוסה שלי..כמה שזה יפה ובריא ומהללים פירות וירקות וקטניות ודגנים מלאים, אם זה רק הם, זה כבד לי ויותר מידי בשבילי. מעולם לא אכלתי כאלה כמויות ונפחים כשלא היתי צמחונית, היתי אוכלת הרבה פחות ושבעה ולא מרגישה רכבת הרים עם הסוכר בדם כמו היום. נמאס לי

d a p h n a

New member
שוקולית יקרה

כבר כמה שבועות שאת כותבת כאן על הקשיים שלך והייאוש שלך וזה מאוד מצער וגורם לי להרגיש הרבה אמפתיה אלייך. ואני חוששת שאולי במקרה שלך את מנסה לעשות יותר מדי דברים בבת אחת עם התזונה שלך: גם מנסה להיות טבעונית, גם רוצה לעשות דיאטה, גם סובלת מבעיות במערכת העיכול וגם מנסה להתמודד איתם ללא האמצעים הרפואיים והאנזימים וכו'. אפשר לחיות אורח חיים טבעוני מלא ובריא וגם לשמור על דיאטה אבל קשה לעשות זאת כאשר אין אפשרות לאכול חלק גדול מהפירות והירקות וגם לא את רוב הקטניות, ומצד שני נראה לי לא סביר בכלל שתחיי כל הזמן עם כאבי בטן. אני לא חושבת שזה יכול להיות נכון לגוף שלך שאת כל הזמן סובלת. קשה לי מאוד לייעץ לך בגלל שהמצב שלך באמת שונה מהמצב הרגיל, ורוב האופציות שפתוחות בפני צמחונים וטבעונים לא ממש פתוחות בפנייך. בדרך כלל אני מנסה להמנע מלומר דברים כאלה ומנסה לעזור לכך אחד להתמודד עם המצב שלו בדרך שתענה על הכל. אבל במקרה שלך אני חוששת שאולי את צריכה לשקול לוותר על חלק מהרצונות שלך מבחינה תזונתית: לחזור לקחת את האנזימים, או לאכול תזונה פחות נוקשה מבחינת הטבעונות, או לא להרגיש כל כך רע מאכילת הפחמימות המרובה יותר (ממה שכתבת בעבר, לא עושה רושם שאת סובלת מעודף משקל רציני המסכן את בריאותך, אז אולי לשחרר בעניין הדיאטה). פשוט באמת ובתמים שמצער אותי נורא לשמוע כמה את סובלת, אבל אני לא בטוחה שקיים פתרון שעונה על כל הדרישות.

שוקiלית

New member
../images/Emo24.gif

תודה אני יודעת שלכם אין פתרון וגם ממש לא מצפה פשוט היתי צריכה לפרוק, המצב הזה פוגע בתפקוד. האנזימים לא מונעים כאבי בטן חזקים מעיכול קטניות, פירות, וירקות טריים. רק עוזרים לעיכול. יש לי IBS, תמיד אהיה רגישה לזה. במידה שונה לפירות וירקות שונים, אבל כל הקטניות בעיתיות. וירקות מבושל או אפוי הם ממש בסדר, כמעט כולם! (חוץ מכרוב,ברוקולי) זה משהו שקורה בוודאות, ותמיד היה כך כל חיי. אבל זה "התאזן" עם זה שאכלתי הרבה חלבון מהחי שהשביע אותי ואפשר לאכול בכללי פחות בתדירות. ויש לי "קרייבינג" לדברים מהחי ורק זה מרגיש לי כמו "אוכל משביע אמיתי"
אני יודעת שזה לא טבעי.

billc

New member
אני מנסה טבעונות

אחי מבקר אותי כרגע, ואוכל לי כל היום גלידות/פיצות, המבורגרים, ציפס, נקניקיות, קטשופ ומיונז, מלפופנים חמוצים, דונאטס, M&M, וכל מיני שוקולדות הבנאדם לא יודע/לא מעוניין/לא אוהב לאכל נורמלי המקרר והפריזר שלי מלאים ג'אנק פוד, עכשיו אחרי שבוע נשברתי ואכלתי לו 3 קסטות

שוקiלית

New member
אממ

איך זה קשור אליי לא הבנתי למה שרשרת לפה לי אין חשק או דחף ל"קסטות" וכל הרשימת דברים שרשמת. זה משהו שאני רוצה ומונעת מעצמי כי מלכתחילה דברים אחרים מושכים אותי הסיבה שאת חושבת שנשברת ואכלת אותם כי בגלל שאת רוצה את זה, ורואה בהם פסולים, וזה לא קשור לטבעונים כי יש גם גא'נק טבעוני. וקטשום זה טבעוני, חמוצים, במבה, דונטס זה רק קמח, שוקולד מריר, צ'יפס. אז מה הקשר? את בוחרת להמנע כי הם הרבה קלוריות ולא ממש בריאים.

billc

New member
אני מדבר על RAW FOOD

אז RAW FOOD זה לא: קטשופ ,לא קמח, לא לחם, לא חמוצים, לא במבה, גם שוקלד מריר לא קשור (זה תלוי אם הוא עבר תהליכים) ה"ג'אנק" של RAW FOOD, זה טחינה, זה קקאו אורגני ועוד כמה, אוכל לגיטימי מבחינת הRAW FOOD אבל לא רצוי לצרוך הרבה לדעתי הבעיה הכי גדולה שלך, שאת לא עושה את שיעורי הבית שלך, את לא יודעת מה זה אומר RAW FOOD את עושה ניסוי וטעיה וכל יום מחליפה תזונה.(שזה גם שיטה)

d a p h n a

New member
אבל מה קשור ה-raw food כאן?

שוקולית דיברה על כך שהיא מנסה לאכול אוכל טבעוני. תזונה טבעונית אינה raw food בהכרח. דומני ששוקולית אמנם הביעה עניין בשיטות תזונתיות שונות, אולם מעולם לא אמרה שהיא רוצה לאכול דווקא raw food ואין להודעה שלך שום קשר להודעתה של שוקולית.

d a p h n a

New member
וממילא רצוי אולי להבהיר שוב

שפורום זה עוסק בבישול ותזונה צמחוניים וטבעוניים, כלומר במזון שאינו כולל בשר ו/או שאינו כולל מוצרים מן החי, ולאו דווקא בשיטה תזונתית זו או אחרת.

מירה23

New member
שינוי כזה יש לעשות הדרגתית, ועדיין, יש סוגי

חלבון מן החי שאת יכולה לאכול פעם בשבוע או בהתייעצות עם התזונאית שלך, פעם במס' ימים כי לעבור דראסטית לתזונה שונה - הגוף שלך בסחרור והוא גם מגיב, גם הדגנים, תנסי לאכול חצי מלאים וחצי מעובדים עד שהגוף יסתגל. תהליך ההסתגלות הזה יכול וצריך לקחת חודשים. סבלנות, הקשיבי לגוף, ויטמין B12 נחוץ לך וגם כמות הסיבים העצומה שהגוף שלך צריך לעכל עושה לך בעיות בכל מערכת העיכול, אנחנו לא כבשים והמערכת שלך שרגילה לעיכול מסוים לא יכולה להתהפך בדקה. עצתי - שינוי הדרגתי, מעבר לאוכל בריא בצורה רכה, יעשו לך רק טוב. בהצלחה.

שוקiלית

New member
אבל

תמיד אכלתי דגנים מלאים. יש לי בעיה עם עודף סיבים, אולי למישהו אחר זה לא עודף, בשבילי זה כן. כל המזון הטבעי מהצומח קרטניות דגנים מלאים פירות ירקות הכל מפוצץ סיבים. בהתחשב בעובדה שאני לא מתרוקנת כל יום, זה עוד יותר נורא ומצטבר.

מירה23

New member
עם כל הסיבים האלו ועדיין עצירות, זה באמת קשה.

תנסי לשלב, לפני כן אכלת הכל, האם היו לך התופעות האלו ? את צריכה ללכת בכיוון של ניסוי וטעיה, לנסות איך הגוף שלך מגיב לכל דבר - להוריד בהתחלה שעועית וחומוס ולנסות דגנים מלאים ומעובדים, ביחסים שונים. תראי, הרעיון הוא שיש לבטח הרכב שמתאים לך, את פשוט צריכה לנסות כל מיני שילובים עד שתמצאי. וחלבון מן החי - דגים וביצים יכולים להקל, הגוף שלך פשוט דוחה את התזונה הזאת כפי שהיא, דיאטניות לפעמים נותנות חומר מוכן שיש להן, תהיי את החכמה - ותסדרי לך את התזונה המתאימה עבורך ואז ממש תיהני, לאכול ולסבול זה ממש לא נכון בעיני, היית בסרט הזה ומחקרים מוכיחים את מה שאת בטח יודעת - הגוף שלך לא מקבל את הויטמינים כשאת סובלת כך. אז לסבול ושלא ייצא מזה כלום ? תעשי למען עצמך ויפה שעה אחת קודם. שנה טובה.

שוקiלית

New member
אוקיי

תראי, עצירות זה לא תמיד בגלל חוסר סיבים. זה לא הסיבה היחידה. ולמי שיש מספיק סיבים, התוספת מזיקה!!!!! יש לי בעיה תפקודית של שרירים, זה כבר מאובחן מכמה בדיקות, אין לזה קשר לסיבים בכלל. להיפך, סיבים גורמים לגזים ונפיחות שמעטה אצלי קצב מעבר במעי ותוקעת הכל. לא צריך להמליץ ולדחוף לכולם על עוור להפציץ בסיבים. אני סובלת מהם... ואני לא רואה שום טעם לאכול חומוס ושעועית, או דגנים מבושל אם הם לא משביעים אותי בכלל, רק מעלים לי תיאבון, ולא טעים לי אז במילא אחפש עוד משהו שטעים לאכול אחרי הארוחה. אני מעדיפה לחם. מצידי סוגים שונים. אני לא אוכלת דברים רק כי הם בריאים, אם אינם טעימים לי. ואני אעדיף לאכול משהו שלא 100% בריא אם הוא טעים לי ולא מזיק כל כך ולא עושה כאבי בטן, כמו מוצרי חלב מסוימים.. תודה רבה על הייעוץ שנה טובה

למעלה