יאוש

• פותח הנושא bekN
  • פורסם בתאריך

bekN

New member
יאוש

זה כבר שבועות שאני מנסה להשריש ענפי עוזרר ,והם מתייבשים ומתים ולא עושים אפילו סימן של ניסיון להשתרש,מה לעשות?

סן תאי

New member
סבלנות...

נתחיל בזה שתספר לנו את הפרטים אודות ניסיונותיך - איך? איפה? באיזה אמצעים?... ואז נקווה שנוכל לעזור.

bekN

New member
מממ

חתכתי ענפים באורך של כ-5 סמ מהעץ בחצר ,חתכתי אותם אלכסונית בקצוות,טבלתי בהורמון השרשה ,נעצתי אותם באדמת עציצים,ושמתי במקום מוצל,הבעיה היא שלצערי אני חייל,וחוזר פעם בשבועיים,ואני לא בטוח שהם זוכים להשקייה כל יום ,אבל כן בתדירות גבוהה. האם הם זקוקים לאדמה רוויה לגמרי תמיד? האם יש חשיבות לצורת הענף?

סן תאי

New member
אז ככה..

בנתונים הנ"ל הסיכוי להשריש קלוש ביותר. מרבית הפעולות שעשית נכונות ואולם הכשלת את עצמך בשתי נקודות. 1. השקייה - האדמה חייבת להיות לחה בכל עת, די בכך שיעבור יום אחד ללא השקייה - האדמה מתייבשת והייחור מת. 2. מיקום - לא מספיק להניח את הייחור בצל, הוא זקוק לסביבה לחה מאוד על מנת להשריש, צריך להכין לו מעין מיני חממה, הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא לקחת בקבוק שתייה של 1 ליטר מפלסטיק, לחתוך אותו באמצע לרוחבו (לא לגמרי, להשאיר חתיכה קטנה שתחבר בין החלק התחתון לעליון, להניח אדמה בחלק התחתון, לשתול את הייחור עם ההורמון השרשה,להשקות ולסגור עליו את החלק העליון ולהדביק סלוטייפ על החיבור. לסגור את פקק הבקבוק על מנת לשמור את הלחות בפנים, אחת ליומיים שלושה לפתוח מעט את הפקק שיתאוור לו הייחור, להשקות מעט אם צריך... ובהצלחה.

למעלה