יאיד עד כמה אתה מאמין?

מוות

New member
יאיד עד כמה אתה מאמין?

יש שתי אפשרויות או ששאלו אתוך את השאלה הזו זיליון פעם או שלא שאלו בכלל אני אלך על האפשרות הראשונה. בכל מקרה יאיר עד כמה אתה מאמין באסטרולוגיה? ומה היתה ההשפעה אם יגלו כוכב נוסף במערכת השמש? (מותר לבדוק בספר החמישי בסדרת המדריך לטרמפיסט לגלקסיה) תודה תודה תודה

התשובה : לא מאמין - אבל זה עובד.. :

מאמין זה משהו שמספרים לך, ואתה מאמין. פה זו אינה אמונה : זו עבודה רצופה של כ 27 שנים, עם תוצאות בשטח, כך שזו מבחינתי שפה יעילה ומדהימה מאין כמוה, מהאספקט המעשי שלי. כל השאר - תיאוריות. ולגבי כוכב נוסף במערכת השמש - לא יודע.. אל תשכח שהמערכת האסטרולוגית היא בעיקרה סימבולית השוואתית,כלומר נראה לי שזה פחות חשוב במישור המעשי, וזו יותר מערכת מובנית במישור התיאורטי פרקטי פילוסופי, כך שפרטים כאלה ואחרים אינם ברי חשיבות אלא לתחום האסטרונומי בלבד. דרך אגב - שמעת שדגלס אדאמס (מחבר הסידרה של הטרמפיסט לגלקסיה) נפטר ? אישית, הכי אהבתי את `היו שלום, ותודה על הדגים`.. אחלה סיפורת !

gil f

New member
השאלה היא איזה אסטרולוגיה

השם הכולל הזה ``אסטרולוגיה`` מתיחס לגישות שונות, לאסטרולוגים שונים, ויש הבדלים גדולים מאד, ממש עצומים. השאלה היא אם האמונה שלך באסטרולוגיה המגובה בנסיון המקצועי האישי שלך תומכת בגירסאות של האסטרולוגיה המוצגות, למשל, באמצעי התקשורת השונים. ממש כמו השאלה לגבי פסיכולוגיה ופסיכוטרפיה. יש אסכולות ושיטות כ``כ שונות, שאין כלל משמעות לאמונה אם לא מציינים באיזה זרם מדובר (למשל: טיפול קצר מועד לעומת ממושך, טיפול ממוקד בבעיה לעומת טיפול אישיותי כולל, וכו` וכו`). באסטרולוגיה יש גישות המאמינות בגורל קבוע מראש ויש כאלה שלא. יש גישות המאמינות שהאסטרולוגיה מתארת אירועים ודמויות חיצוניות ``אוביקטיביות`` ויש כאלה המאמינות שמדובר ``רק`` בפסיכולוגיה ובדימויים סוביקטיביים שאנו משליכים על המציאות. יש אסכולות המאמינות שניתן לחזות את העתיד, ויש כאלה שלא. אז השאלה היא אם אמונתך מבוססת הנסיון, יאיר, מהווה, למשל, המלצה לאמונה בגורל ובעתיד קבוע מראש, כפי שמאמינים חלק מהאסטרולוגים, וכו`. יאיר: מה לדעתך הן השאלות החשובות המבחינות בין הגישות האסטרולוגיות השונות?

תרשה לי להפנות לרגע את השאלה אליך?.

יש לך כל כך הרבה ידע אסטרולוגי ואתה מכיר כל כך הרבה גישות - מה לדעתך עובד ? ןבמה אתה מאמין ? אני פשוט סקרן לשמוע את הסקירה של כל הגישות שאתה מכיר.. ואני בטוח שבפורום שלי ישמחו לשמוע מישהו כל כך מקצועי, על שלל דיעותיו המגוונות.. שנוי מרענן.

מוות

New member
אולי לא שאלת אותי אבל

בכל מקרה אני מאמין בגרול קבוע מראש כלומר מה שאומרים לי שהיה או שיש לי עתיד בו משפיע באופן ישיר על דרך המחשבה שלי לדוגמא אם נאמר לי שצפויה לי הצלחה בתחום המחשבים זה לא אומר שאני ישר אלך ללמוד מחשבים אבל אני אבדוק איפה זה כן מתחבר לאורח החיים שלי וכיצד זה משפיע ולפעמים אני מסוגל לחשוב שעות בעיקר בנושאים שמדברים על אהבה שזה נושא שמטריד את כולנו. אבל עדיין אני רואה אסטרולוגיה כדבר נחמד אבל מהצד כלומר אני לא אתן לזה להשפיע עלי באופן ישיר שמה שכתוב זה מה שאני עושה אבל לפעמים ``לדעת את העתיד`` בערך זה נחמד

epitaph

New member
רק אל תתחילו עוד פעם... 8-p

עם המשפט ``הכל צפוי והרשות נתונה`` ואני אשתמש בדוגמא שלך להציג את הטענה שלי: אני מאמין שתוכל להגשים את כול מה שרק תרצה עם תעבוד ותתאמץ בשביל להשיג אותו. אם נאמר לי שאני בחיים לא אצליח במחשבים ושאין לי עתיד בתחום אולי אני באמת חסר כישרון אבל אם אני יעבוד קשה יותר מהאחרים אוכל ללמוד אפילו את המקצוע הזה ואולי אפילו להצטיין בו. לכן הגורל אינו נקבע מראש והיחידי שקובע את עתידו הוא אתה והאסטרולוגיה היא כלי לדעת את תכונותיו של אדם אך לא דרך לדעת את עתידו. אני מאמין באסטרולוגיה ובמיסטיקה אבל להגיד שכול עתידך תלוי במתי ואיפה נולדת ובכן זה קצת מוגזם אבל זוהי רק דעתי :) -עדי-

אני בהחלט מסכים עם עדי

גורלנו בידינו הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים, או רוצים לחשוב.. אבל קצת מפחיד לקחת את הגורל בידינו, ולהשקיע בו, בעיקר כשעמוק בפנים אנחנו מתים מפחד שאולי זה גם יצליח.. לכן אנחנו מעדיפים לתת לאסטרולוגיה ולא רק לה תכונות מיסטיות גדולות מהחיים, בתקוה שתמצא עמוק בפנים משהו שאנחנו לא מצליחים - או מפחדים.. - למצוא. בגדול - אסטרולוגיה מראה את הקוד שלך והרבה כלים שקיבלת, אולם היא לא תלמד בשבילך, תצא לדייטים, או תקח אחריות - את כל אלה תעשה אתה, ובכלים שקיבלת.

epitaph

New member
יאיר... :)

נחמד לדעת שיש מישהו שמסכים איתי בנושא ומעניין אותי למה התחלת אתה ללמוד אסטרולוגיה? -עדי-

למעלה