יאיר, אני מקווה שאתה קורא את זה....

ARNON82

New member
יאיר, אני מקווה שאתה קורא את זה....

יאיר,זוהי תגובתי לטור בידיעות- 'הראיון שלא נתתי'. שלחתי אותה גם למערכת העיתון, אך אני בספק רב אם אכן יפרסמו אותה. אין לך מושג כמה אנשים בציבור מזדהים עמוקות עם הקו השפוי שאתה מתעקש להציג כנגד 'הטירוף הממוסחר' שמציף אותנו מכל עבר. העצוב הוא, שהקולות השפויים הללו, לא מצליחים להשתחל בין שלל הכותרות הסנסציוניות שממלאות את העיתון.השפיות לא מוכרת מספיק... אתנחם בזה שאולי אתה קורא את זה, ובתקווה שתתחזק בדרכך כאחד העיתונאים היותר טובים ומשמעותיים שיש לנו פה. ארנון התגובה: יאיר לפיד משמש שופר לציבור גדול ושקט אשר נקעה נפשו מהתנהלות התקשורת בארץ.. כמה חבל שהוא אחד העיתונאים הבודדים בסביבה שיש להם גם את התבונה , גם את היושר הפנימי וגם את המעמד, הנחוצים על מנת לפרסם מילים אמיצות שכאלו כנגד התנהלות עמיתיו העיתונאים.. אין ספק שלתקשורת בימינו השפעה מכרעת על תודעת הציבור, אם זה בתפיסת המציאות האקטואלית ואם זה בעניינים פחותי חשיבות כמו תדמיתו הציבורית של פלוני זה או אחר.. בתור אזרח פשוט, אני חש שאט נפש עמוקה אל מול הדרך הצינית וחסרת האחריות שבה בוחרים(ולא בתום לב) רובם של אנשי התקשורת בארץ להשתמש בכח הזה שניתן להם . במציאות התקשורתית שנוצרה פה, נשמע רק קולם של המחרפים והמגדפים, אלו שעושים סנסציה ופרובוקציה מכל שטות.. ומנגד, לאלו שמתעקשים לשמור על שפיות ופרופורציות , אין אפשרות להשמיע את קולם ונותר להם רק לעמוד בחוסר אונים,או להפוך אדישים, אל מול ערימות הרפש והיאוש שבהן מלעיטה אותנו התקשורת מבוקר עד ערב ארנון שיצר, מעלה גמלא.

1Shir

New member
אבל אני רוצה להביא דעה נגדית

אני מרגישה שיאיר הפעם הגזים!!! כבר כמה חודשים שהטורים שלו סובבים סביב אותה מנטרה - "הכול חיובי, אלה רק המשקפיים שלנו ששחורות..." אז להגיד את זה פעם אחת זה מצוין ואפילו מאוד נכון, אבל אני מרגישה שהוא מתעלם מכל הבעיות האמיתיות והמושרשות שיש בחברה שלנו. זה מה שמפריע לו? שיורדים על מפורסמים? אני חושבת שהמפורסמים בארץ מקבלים הרבה יותר הערכה מאשר השמצות... ותכל'ס לא ממש הבנתי על איזה השמצות הוא מדבר. אני קוראת אמצעי תקשורת בארץ, וחושבת שבדרך כלל מביאים את האמן כמו שהוא, באור חיובי בסך הכול. נכון שלפעמים מבקרים ולפעמים אפילו בקצת רשעות, אבל אז מה? אוי ואבוי אם לא נהיה ביקורתיים. אני חושבת שכל הסלבריטיז שמרוויחים המון ממעמדם בחברה, בלשון המעטה לא צריכים להתלונן על היחס שהם מקבלים מהתקשורת. זה מחיר אפסי לעומת הרווח שלהם. בחיי שלא הבנתי על מה יאיר מדבר הפעם. במקום לדבר על הבעיות האמיתיות במדינה הוא ממשיך לשאול למה אנחנו לא חיוביים יותר
אני מאוד בעד חיוביות אבל הפעם זה לדעתי כבר לא במקום. גם הטור לפני שבועיים הרגיז אותי. שידפדף הלאה כמה עמודים לטור של רענן שקד ויבין את הפרופורציות
(הכוונה לגיליון של לפני שבועיים)

למעלה