יאיר לפיד- סכנה רדידות!!!

ארז ת א

New member
יאיר לפיד- סכנה רדידות!!!

כצופה טלויזיה לא ממוצע,( כשכבר הדלקתי את המהבהב בסלון, אחת הסיבות הייתה צפייה בתוכניות שלך)אני מרשה לעצמי קצת ביקורת. מאוד אהבתי את כתיבתך ואישיותך הטלויזיונית( לא שיכולתי לאהוב בך משהוא אחר- וטוב שכך) כשהיית במעריב נהגתי לקנות את העיתון בגלל הטורים שלך של יהונתן גפן ושל אדם ברוך. היום אני קונה "ידיעות" בגלל הטור שלך של נחום ברנע ושל מרדכי גילת. נכון שהמעבר לערוץ 2 דורש לקלוע לטעם רחב יותר- שגם הבן של מסעודה מאופקים יוכל לצפות ולהעשיר את הרייטינג ואת קופת הערוץ.אך לצערי, ההתחנחנות הזו מבריחה ממך צופים/קוראים אחרים. מה שמדאיג הוא שישנה תחושה שהירידה שלך לבינוניות ומטה באמצעות קלישאות להמונים חילחלה בך ( כל איזכור של פרסונה בהקשר זה או אחר מלווה בהערה כי אתה "חצי חבר של האלוף שטרן", הלהיט של "מה קשור" לא מצדיק כזו התייחסות ואתה "מכיר אותם , חברה נחמדים" ראבק יאיר !! מה אתה מנסה להרשים אותנו בהיכרויות עם סלבס???? .כל כך אימצת את הפרסונה העממית המסחרית שאתה כבר לא יודע מי אתה! אתה לא מבחין בינה לבין יאיר שלפני כן. תיזהר, אתה הולך ומאבד את האינטגריטי, השנינות והחדות שאיפיינו אותך כל כך הרבה שנים. המירוץ אחר הרייטינג - ערוץ 2 מאכל אותך וסימני הקורוזיה כבר ניכרים בתוכניות ובטור העיתון. ההידרדרות התחילה עוד בראיון המתרפס ובבמה שהענקת לשרה נתניהו בימיך בערוץ 3 והוא ממשיך בהבעת חרדותיך מאיבוד הבושה של הפוליטיקאים ומהסכנות הנובעות מכך- זאת בזמן שאביך מקלל בשידור חי את "הספטה"( כך הוא ביטא זאת ב- ס') של עודד בן-עמי. מעציב אותי שהמדינה שלנו נפרדת מכל כך הרבה ערכים, החינוך לבינוניות (ואני מחנך י"ב בתיכון) תופס את מקומו של החינוך היצירתי . וכן!! אני גאה לומר זאת, אני אוהב את המדינה שלי. מדוכדך מעצם המחשבה שבגילי המתקדם 38- אני איאלץ להיפרד מחבריי במילואים ( נותרו לי עוד שנתיים). אתה היית בשבילי נקודת אור בתוך כל הבינוניות הזו והינה גם זה מתפוגג. אז אולי תאמר לעצמך מה הוא רוצה ממני הקורא הטרחן הזה, אני כולה מגיש תוכנית בערוץ 2, וכותב בעיתון - מתפרנס כמו כולם. בדרך אולי גורם לעיצוב דעת וטעם קהל, אבל אני רק מספק את הסחורה . לא על זה אני מלין, אני מלין על כך שכשסיפקת את הסחורה תמיד היו ארומה, ואנינות. הן הולכות ונעלמות. אם כבר צריך לספק פלאפל אז שיהיה "אורנה ואלה"... לתשומת ליבך והכל מאהבה לא נוטש אותך בינתיים....

לאן בדיוק את רוצה שישרשר?

חוץ מזה, שלהבעת דעה כזאת נכונה וכתובה בכזה טוב טעם, מגיע לעמוד בזכות עצמה. אולי אפילו לעלות למאמרים - מה דעתך?!?

מילי17

New member
למקומה

שרשור על תוכנית פתיחת העונה. בשביל זה הוא נועד, שקוראים יביעו את דעתם והתרשמותם (לטוב ולרע) מהתוכנית הראשונה. יומטוב, מילי.

אחלה ביקורת..

ז"א יש כמה דברים שאני לא הכי מסכימה איתם..אבל אף אחד לא אמר שאנחנו חיביים להסכים. הביקורת כתובה בצורה יפה ומבוססת על עובדות, בנוסף היא כתובה לא בתקיפות.. אלא בתור כוונה כנה לשפר מש'ו, וזה ב'מת ממש יפה..
אהבתי..

למעלה