יאיר שאלתי למטה כניראה לא שמת לב:

menty

New member
יאיר שאלתי למטה כניראה לא שמת לב:

מהי ``לגיטימציה רגשית``? איזו שיטת טיפול זאת? אודה לך אם תסביר לי למה הכוונה... ( : ממנטי.
 
על השיטה הנקראת `לגיטימציה רגשית`

ובכן, אני טוען שהכל באמת נמצא בתוכנו, אבל בגילאים מסויימים אנו צריכים לגיטימציה - מעין `רשות` או `אישור` רגשי להפעלה של מנגנון מסויים - כדי שהוא יפעל. זה כמו לעבור את הכביש בפעם הראשונה, כשיד של מבוגר מחזיקה בידך. לפני שנים רבות כשחיינו בשבט, החכמים והחוקים נתנו לנו לגיטימציות להתבגר דרך טכסי חניכה או טכסים אחרים. כיום, כשהורה מסויים `מפשל` ולא נותן לגיטימציות או לא מכיר ביכולות שלך, היכולת נשארת תקועה כביכול, בלי קשר לאינטליגנציה שלך. זה יכול להיות קשור ביכולת לקבל, להפנים, לנצל פוטנציאל מבחינות שונות, ועוד. בשיטה שנקראת `לגיטימציה רגשית` המטפל הופך לפרק זמן להיות זה שנותן את הלגיטימציה במקום ההורה, כשהוא עובד עם המטופל עם דמיון מודרך, ומאפשר לו לקבל את היד הזו בפעם הראשונה, ולעבור את המכשולים. השיטה מדהימה ביעילות שלה, ואתה רואה איך המטופל פשוט משנה את התסריט הפנימי, וברגע שהלגיטימציה ניתנת והמטופל מכיר בפחדים ולא נלחם בהם, מתחיל דיאלוג איתם ועם המקום ההוא, והיכולות נכנסות לחיינו והופכות להיות חלק אקטיבי והרמוני בהם. זו שיטה מרגשת ומדהימה לדעתי, אם כי למיטב ידיעתי עוסקים בה מעט מאוד כרגע. אישית, לקחתי חלקים ממנה והוספתי הרבה אחרים שחוויתי בעצמי, ואני מתרגש כשאני עובד איתה בכל פעם מחדש.
 

menty

New member
יאיר בתהליך כזה -

הכרחי שמטופל יתן בך את מלוא האמון ויסמוך עלייך ``בעיניים עצומות``, תרתי משמע...איך אתה,כמטפל גורם למטופל לתת בך את האמון הזה?
 
כמו בכל תהליך , זה תלוי

בדינמיקה שמתפתחת. המטופל תמיד סומך - אבל אולי את עצמך לא סומכת.. חשבי מה גרם לך דווקא לשאול את השאלה הזו.
 

menty

New member
אכן אפשר לומר-

שלי אישית יש בעיה לתת אמון מלא באדם או מטפל לפני שאני מפענחת מי הוא העומד מולי, ורק תהליך שכמובן לוקח זמן יכול להניב את הפרי.
 
למעלה