יאיר שטרן

קימי

New member
יאיר שטרן

אברהם שטרן "יאיר" אכן היה אדם מופלא, נורא עצוב שהנוער של היום לא יודע מי היה, אך יותר עצוב שקצינים ומפקדים בצבא אינם יודעים זאת. שנה שעברה רציתי ללכת לאזכרה והמפקדת שלי סרן בצה"ל לא ידעה מי היה. כמובן שצעקתי עליה, ושבועיים אחר כך אירגנתי סיור במוזאון הלח"י שבדרום ת"א,חיילים וקצינים שהיו נוכחים באותו יום התפלאו מאוד שמעולם לא למדו על יאיר ועל המחתרת בימי ביה"ס,למעט איזכור שזו היתה קבוצת שוליים. הנוער לא אשם,מערכת החינוך אשמה. יאיר חוץ מאסטראטג מעולה, היה גם משורר דגול, חוץ מכמובן "חיילים אלמונים", יש לו עוד ספר שירה חזק ונוגע ללב, וכן שירים וקטעים שכתב לאשתו בזמן החבאו מהבריטים,הבריטים אומה נאורה ומשכילה, ירו בו בדם קר ללא משפט ואף הרחיקו והתעללו בגופה

Roobie

New member
אם כבר מדברים על יאיר

נזכרתי באחי-סבי, אלכסנדר רובוביץ´, שנרצח על-ידי קצין משטרה בריטי בהיותו בן 17. אם אתם יכולים לפנות דקה לקרוא עליו כאן (בנקודה השניה במאמר) - אודה לכם מאוד

.המוסד

New member
תמיד מרגש אותי לשמוע

על דברים חדשים בתולדות העם הזה, במיוחד מעשי הגבורה בשואה ובטרום המדינה, אל תשכחו שאנשינו לחמו בכובש אמיתי, כובש קלאסי, ולא רצו לא באדמתו ולא בסבלו, מה שהערבים עושים לנו כאן עשרות שנים זהו מאבק מדומה, שבו אנו הופכים להיות ממדינה מתגוננת בעלת גבולות בלתי אפשריים להגנה, לכובש אכזר ונורא שכל שחיפש זה מקומות חדשים בשביל האימפריה שלו בואו לא נשכח את העובדות, את זה שהאמת לצידנו, שהצדק לימיננו, שאין בכל שקר ערבי, לשנות את האמת וזאת ללא כל קשר לכמה יהודים מאמינים בו, הארץ הזו היא שלנו, כולה שלנו, לא רצינו מעולם לגרש את הפלשתינים אנו מוכנים לחיות איתם, בשלום, אבל גם במלחמה, אל לנו להתיירא מפני אי אלו מתאבדים, מפני איזושהי פעולה צבאית, אין לנו צורך לתת שטחים כאלו ואחרים, למדינות כאלו ואחרות, מבחינה מוסרית ומבחינה הגיונית הפלסטינים אינם צודקים, אין להם זכות לצבא, הם איבדו את אותה זכות ביום שבו באו לרצוח יהודים, בכל מקרה ביום שהשלטון העצמי הפלסטיני יקום, שלטון דמוקרטי באמת, לא תהיה לו סכנה צבאית, מדינת ישראל תגן עליו, ובוודאי שלא תתקוף אותו אתה יובל, אדם משונה, איש מרצ לשעבר, איש שמאל בהווה, שלא ברור לי מדוע הוא שמאל ולא ימין, אני מאמין בכל ליבי, שאתה רק טועה בעובדות ובהנחות יסוד, דברים שאצלך ניתן מהר לשנות על ידי הסבר קצר אתה רק צריך להחשף מעט יותר למציאות, לאפשרויות אחרות, ואולי אז, תשנה את עמדתך ותבין את הזכות להתיישב בשטחים שנכבשו/שוחררו במלחמת ששת הימים אז הנה שאלתי, מדוע אתה מתנגד להתיישבות ביו"ש? בגלל המחסומים? אז נבטל אותם, בגלל לחץ האוכלוסין? אז נוריד אותו, בגלל מה?

Roobie

New member
כמה תיקונים

אני איש מרצ בהווה, איש נוער מרצ בעבר - וזה נובע מכך שנוער מרצ מכיל בעיקר פעילים תומכי חד"ש. בטח שמת לב לזה בפורום נוער מרצ. ואתה אומר שאני צריך יותר להיחשף למציאות - אין מי שנחשף לזה יותר ממני, אני כל היום קורא מאמרים מכל הסוגים - גם ימניים, גם דברים שאורי אורבך כותב. אני לא מחפש הצדקות לעמדות שלי. וכן, אתה צודק. אני מתנגד להתיישבות ביו"ש בגלל המחסומים וכן בגלל שזהו משטר אפרטהייד, בו המיעוט שולט על הרוב בעזרת כוח צבאי.

.המוסד

New member
זה באמת נפלא

סוף סוך מישהו עונה לעניין, מה דעתך שנבטל את המחסמים ואת שלטון הצבא והמיעוט? אז תסכים?

Roobie

New member
לא...

אני לא אסכים להסיר את המחסומים ואת שלטון הצבא ולהשאיר את ההתיישבות בעינה, כי זה יהיה גזר דין מוות למדינת ישראל. מחבלים יוכלו להיכנס לכאן בקלות. גם היום הם יכולים להיכנס מקלות כי אין גבול ברור, המחסומים לא ממש מפריעים להם אלא יותר לאוכלוסייה. היציאה מהשטחים והתייצבות הצבא על קו הגבול (הקו הירוק, אני מקווה שנוכל לכתוב "לשעבר") תבטיח מניעה מקסימלית של פיגועים.

נכון...תראה את לבנון...

בין 1970 ל1982 היתה גדר גבול בין ישראל ללבנון. זה כמובן מנע הרבה פיגועים. לדוגמא: כביש החוף, מעלות, קרית שמונה, משגב עם, ועוד כנה וכהנה. כמובן שגם הקטיושות (טילי הקסאם של אז) אשר אנשי אש"פ (אותם אנשים שבטחוננו הופקד בידם במסגרת הסכמי אוסלו) הקפידו לשגר, ראו את הגדר והחליטו לחזור חזרה ללבנון ובדרך זו איש מתושבי הגליל לא נפגע באותה תקופה. פשוט הצלחה מסחררת. מודל שכדאי לאמץ אותו: מצד אחד מדינת מחבלים, מצד שני ישראל. ראוי לציין הבדל אחד בין המקרים: שם היה מדובר באזור דליל אוכלוסיה סמוך לגבול. פה, חצי מדינת ישראל גרה ליד הגבול ומטוסיה ממריאים לא רחוק ממנו עמוסי נוסעים...

dorrn

New member
שאלה שרציתי לשאול

זאת לא הפעם הראשונה שאני רואה שאתה כותב שהפתרון לפיגועים הוא יציאת צה"ל מהשטחים והקמת גדר גבול,ורציתי לשאול: מה בדיוק הקשר בין השניים? נניח שאתה תומך בהקמת גדר גבול על הקו הירוק,אבל למה זה צריך להיות כרוך ביציאה של צה"ל מהשטחים ובטרנספר כפוי של 250 אלף איש? הרי שהייה של כוחות צה"ל גם מעבר לגבול הזה יכולה רק לעזור למנוע פיגועים בתוך הקו הירוק. אני מניח שתאמר שהמשך ה"כיבוש" יעודד אותם להמשיך בפיגועים,ועל כך אני שואל: 1.מה גורם לך לחשוב שהם לא ימשיכו בניסיונות לפגוע בנו במילא? הרי פיגועים היו גם לפני 67,ההבדל היחיד הוא שעכשיו תהיה כאן מדינת טרור ריבונית לידינו.הרי המטרה שלהם היא לא השטחים,המטרה היא המדינה כולה. 2.איך בדיוק תתפרש יציאה כזאת של צה"ל מהשטחים? הרי עד עכשיו האינתיפאדה לא השיגה אפילו אחד מיעדיה,ורוב הציבור הפלשתיני רואה בה כישלון.איך בדיוק תתפרש בריחה שלנו מיש"ע?? אתה לא חושב שזה יעודד אותם להמשיך להילחם בנו עד השמדתנו,הרבה יותר מאם נישאר שם? 3.ובאותו עניין,הרי בריחת צה"ל מלבנון היא אחת מהסיבות העיקריות לאינתיפאדה.בכירים פלשתינים רבים הודו בכך וערפאת עצמו אף הכריז שהוא בסך הכל רוצה שצה"ל יסוג מיש"ע "כמו בלבנון".אם לזה גרמה הבריחה מלבנון ,מעניין למה תגרום הבריחה הבאה..

.המוסד

New member
יובל רק רגע, אתה טועה

רק מ1987 הוקמו המחסומים, אפשר לבטל אותם ולהשאר בטוחים, אבל יש צורך לקחת את אש"ף ולוויניו מכאן, כלומר לכבוש את השטחים, ולהקים אוטונומיה אזרחית אמיתית...ואז נוכל לבטל את המחסומים ויהיה שם שלטון עצמי, דמוקרטי צה"ל ישוב לקו הירוק...השאר ישאר כמו היום(חוץ מהטרור) מה דעתך? יש כאן כל מה שביקשת, פיתרון למחסומים, פיתרון לשלטון הצבאי, פיתרון לטרור

Roobie

New member
תשובה לכולם

בגיניסט - הנה, הייתה גדר בלבנון, היו פיגועי טרור, אחרי זה היינו בלבנון, היום אנחנו בחוץ והמצב די שקט. ל-dorrn - הם ימשיכו לנסות לפגוע בנו, אבל הם לא יצליחו. רוב צה"ל יתמקד על הגבול ואנו נוכל להגן על עצמנו. למוסד - לא נוכל לכבוש מחדש את השטחים, גם ארה"ב לא תעמוד לצידנו בכך, אנחנו עלולים לאבד את מעט התמיכה שיש לנו בעולם. יש פיתרון יותר פשוט.

dorrn

New member
לא ענית על השאלה

שאלתי על הקישור הלא ברור שאתה עושה בין נסיגה מיש"ע לבין הקמת גדר, כשלמעשה הישארות של צה"ל בשטחים יכולה רק להגביר את יכולתו של צה"ל למנוע פיגועים בתחומי הקו הירוק. לנסיגה חד צדדית,לעומת זאת,שתתפרש כתבוסה ישראלית (נוספת),עלולות להיות תוצאות הרסניות (לא שטרנספר כפוי של מאות אלפי אנשים זה לא הרסני מספיק...)

.המוסד

New member
אתה דיברת בפורום נוער מרצ

על כך שזה לא הוגן שכל איום פלסטיני יכול למנועמ יהודים לממש את זכותם לחופש הפולחן בהר הבית, אינני מדבר כאן על פולחן, אלא על חיים, האם ישראל צריכה להימנע מפעולה כזו או אחרת בגלל לחץ כזה או אחר? האם ישראל לא עמדה לפני החלטות קשות כשמולה חזית בין לאומית הרבה יותר חזקה התייצבה מולה, זה לא אמור למנוע מאיתנו להגן על ביטחוננו אל תשכח שישראל התייצבה לא רק באופן מדיני אלא באופן צבאי ממשי מול בריטניה במלחמת השחרור ועם ברית המועצות במלחמת ההתשה, מעצמת העל בעולם הבין גושי שהיה, מעצמת על, איננו הולכים לפוצץ את ארה"ב, וגם לא את אירופה(למרות שישראל ה"מערבית" תקפה מטרות אמריקניות בעבר) אנו הולכים לפוצץ את הפלסטינים ולשבור את הרשות הפלסטינית שברוב טיפשותנו הבאנו לכאן, לא צריך לדפוק חשבון לאף אחד, אנו נסתדר גם בלי הסיוע מארה"ב וגם בלי ההנחות במכס באיחוד האירופי, וזאת בידיעה שלא שארה"ב לא תיתיצב מולנו אלא בצורה סמלית(דעת הקהל, החולשה הכי קשה של ארה"ב) אגב, אתה כאדם ישר וכן חייב להודות שעל זה בדיוק השמאל דיבר כשאמר שזה מה שיקרה אם נתפוס את האוריינט האוס ונפלוש לשטחי A

גול עצמי...

1. המצב די שקט? ספר את זה לאמהות של שלשת הנעדרים. נראה איך הם יגיבו. אני ממליץ לך- תצטייד במגן. כמו כן: המצב שקט בלבנון, כי החיזבאללה כבר לא צריך את הגיזרה ההיא. הוא פועל באין מפריע בשטחי הרשות הפלשתינאית, באדיבותם של "הסכמי אוסלו". והשקט הזה...נראה איך הוא ישמר במידה שיפתח עימות ישראלי-פלשתינאי כולל. בינתיים יש 10,000 מטולי טילים שמאימים על טבריה וחיפה. ממש שקט. 2. "היינו" בלבנון? אמת ויציב. השקט שיש היום בגבול הצפון הוא תוצר ישיר של אותה שהיה, שהסירה את האיום האש"פיסטי. מי שלא מבין את ההבדל בין אש"פ 1982 לחיזבאללה, מומלץ שיעיין בספרי ההיסטוריה. ללא מלחמת של"ג שחיסלה את התשתית האש"פית, על עשרות אלפי מחבליו ומאות אלפי אמצעי הלחימה שלו, לעולם לא היה מושג שקט (לשם השוואה: לחיזבאללה יש כמה מאות לוחמים בלבד). האם אתה מוכן לשלם את מחיר הדמים של לבנון גם ביש"ע? אני לא, תודה.

291

New member
יאיר שטרן....

אכן...כל כך מצער שייש הרבה ששכחו..שלא יודעים מי הייה האד הזה...או שפשוט כאלה שדאגו לטשטש את ההסטורייה...ולנסות להעלים הרבה לדורות הבאים....נכון בדור הזה יש והרבה בניי נוער שלא יודעים מאומה ואם כן...אז לא ממש...באיזה שהו מקום זה אפילו כואב לשמוע עד כמה אנשים לא למדו אותו ....אותם...את גיבוריי הלחי....ועוד יותר כואב לראות אייך אנכנו הולכים לכוון שונה...אין אידיאולוגייה יותר....גם הימין של היום זה לא אותו לחי...אוליי תנועת מולדת...בטח לא הליכוד....הליכוד הפך להיות מרכז...או...אבל בפירוש לא עוד תנועה ימנית...אותה תנועה שהערצתי...בתקופתם של מנחם בגין ויצחק שמיר...אני לא רוצה להשמע פסימית...מדינתו לדעתי הולכת לאבדון...במדיניות שכזאת...צר לי על אותו ליכוד של היום....מאוד רציתי שאריאל שרון יהייה ראש ממשלה..כנראה שהזמנים השתנו הפכנו להיות חולמים....נאיביים....

.המוסד

New member
ואני תמיד חשבתי

שאנשי המחנה הציוני אינם שוכחים את המילים "עוד לא אבדה תקוותנו" בכל מקרה בואו נעזוב את הנוסטלגיה, צריך ללכת הלאה, והעתיד איננו בהכרח נקי מציונות, אולי, רק אולי, לגמרי ההפך...

למעלה