יאלה, תעזבו את הבחירות, פסח... מה מביאים למארחים? מה מבשלים?

xbuffalomen

New member
כרגיל מארחים חברים נוצרים שיחד איתנו ידקלמו

את שפוך חמתך
(זה כל פעם מצחיק אותם מחדש ) . הרב של חב"ד עשה את הביקור הקבוע לפני פסח והשאיר מצות למען הילד "שאולי יהייה יהודי מוצלח יותר מהוריו
" אוכל יביאו האורחים במגבלת בשר חזיר (זה סוג הבשר היחיד שאינו מורשה בכניסה לבית) ומספיק מנות צמחוניות למען הצימחונים שבחבורה (אני היחיד שאוכל בשר) כל השאר הולך.

debby12

New member
מנהל
הכנתי לאחרונה לביבות כרשה וגבינת פטה

עם קצת מצות (נטולות גלוטן) וביצה בתערובת. ויצא נפלא. זה מרשימת מתכונים כשרים לפסח שחילקו בבית הספר לעברית של הילדות. אשלח פרטים בשעה קצת יותר נורמלית....

חוץ מזה אשמח לסיעור מוחות בנושא חרוסת - מה הז'אנר החביב עליכם/ן?

placid1

New member
כיוון שאת כל מנהגי החגים קיבלנו

מהצד של אבא שלי (אמא שלי היתה נטולת כל שמץ של זיקה ליהדות ועד גיל 10 בכלל לא היתה מודעת להיותה בת לעם הנבחר), אצלנו החרוסת היא סילאן עם שברי אגוזים, טיט אמיתי.... כמה פשוט, ככה טעים :)
אצל בן הזוג במשפחה, יקים, חרוסת היתה מין תערובת אפרפרה, חסרת אפיל, של תפוחי עץ מגוררים, יין, שברי אגוזים ואולי עוד משהו. מעולם לא טעמתי, נראה מאד לא אסתטי ואני באופן כללי לא אוכלת דברים מעוכים (קציצות ומרקים), אבל הוא מאד אוהב :)
מאז שעברנו לקנדה, החרוסת של אבא שלי מככבת אצלנו, בין אם אנחנו חוגגים בטורונטו עם חברים ואז מבקשים שאכין אותה, או שאנחנו נוסעים למונטריאול ושם גם פוגשים בה כי זאת המשפחה מהצד של אבא שלי.

vinney

Well-known member
החרוסת של יקים זה הדבר הכי טעים בעולם, מה את מדברת

debby12

New member
מנהל
היא אכן לא אסתטית... אני מסכימה

היא נראית כמו "גרבר" של תינוקות

nogala1

New member
את יכולה להחליף את המצות בתפוח אדמה מבושל ומרוסק

טיפ מתוך מתכון קציצות פרסה ובשר שאנחנו (התורכים ) מכינים

debby12

New member
מנהל
תודה. פרסה זה כרשה? ואגב, הנה המתכון

ללביבות/קציצות האלה. אני הכנתי כמות הרבה יותר גדולה.... חלק מהטועמים אמרו שזה הזכיר להם מאכל שנקרא "עג'ה" שסבתא שלהם היתה מכינה

אצלנו, ואני מקווה שהמארחים שלי לא קוראים סמויים בפורום

ואם כן אז סליחה

אבל יצאתי בזול הפעם בבישולים
וממש סבבה לי עם זה

gidishemer

New member
אנחנו כרגיל, מארחים

הפעם כולנו משהו כמו 18-22 איש (משפחה אחת עדיין לא סגורה). מאד נחמד, מאד פתוח ומובנה, אבל מובנה קצת אחרת אנחנו מפרקים את ה״סדר״ מהארוחה. עושים בסלון את החלק המ״מסורתי״ שהוא בעצם הגדה שלנו שלקחה חלק מהפסח המסורתי, חלק מהפסח הקיבוצי, וחלק מאיתנו, וקצת מקריאים ובעיקר שרים. כל זה בליווי יין ומתאבנים.
אחר כך עוברים לחדר אחר וסועדים. הסדר הוא צמחוני עם אופציה למנת דגים אם מי מהאורחים ממש מתעקשים על העניין. אנחנו נעשה מרק ירקות עשיר עם קנידלאך, מפרום, בצלים מזוגגים, עוגה מפוארת, ואת השאר יביאו האורחים (תוספות וסלטים למיניהם, עדיין לא ברור מה בדיוק).
תמיד כיף לארח לחג הזה. משתדלים שאלו יהיו חברים טובים ושהמסורת של השבת אחים גם יחד תישמר.

debby12

New member
מנהל
נשמע כיף. הסדר נערך בעברית? כלומר

כל האורחים ישראלים?

gidishemer

New member
בעברית, אבל הוספנו תרגום משלנו באנגלית

כי חלק מהילדים של הישראלים לא יודעים לקרוא עברית טוב. תהיה רק אורחת אחת (חברה של בת שלי) שהיא לא ישראלית

למעלה