יאללה, בואו נשתף

יאללה, בואו נשתף ../images/Emo13.gif ../images/Emo42.gif

חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאחנו ממש צריכים שרשור מסודר של כל החנויות שאנחנו מכירים שמוכרות אופנה אלטרנטיבית. מכירים חיה כזאת? תשרשרו להודעה הראשית את שם החנות + הכתובת המדוייקת כדי שכולנו נוכל להנות קצת יותר :] [כמובן שאם תוסיפו קצת תיאור על הסחורה של החנות זה יהיה מצויין - איזה סגנון, מחירים, פריטים מיוחדים שיש שם. גם המלצות יתקבלו בברכה] ואם כבר אז 2 בקשות - 1. באמת שתשדלו לשים לב לאיזה חנויות כבר שרשרו, ואם כבר המליצו/ סיפרו על חנות שהתכוונתם לספר עליה, פשוט תוסיפו כתגובה להודעה שנשלחה את מה שרציתם לכתוב (אני פשוט מתכננת שבסופו של דבר אני ארכז את כל החנויות לקובץ/ הודעה אחת מסודרת וזה יקל על העבודה שלי). 2. תשתדלו שלא להגרר לשיחות אישיות במהלך השרשור כדי שיהיה לנו שרשור מסודר ונחמד.
שוטו

רעיון טוב. ../images/Emo45.gif

אולי זה יחליף את שרשרור החנויות האהובות (שהוא לא ממצה מספיק..) אוקיי, אלו החנויות שאני מכירה:
velvet's goth fashion- דיזינגוף 122 ת"א, אחרי הכיכר. חנות לאופנה גותית תקופתית ומודרנית, ואפילו מספר פריטים של גותיק לוליטה ואפנת סייבר (מועדונים). רמת מחירים יקרה יחסית. חצאיות יכולות לנוע בין 300 ל-600 ש"ח. שמלות: עד 700. מחוכים- מתחילים ב-250 ויכולים להגיע ל-400. יש בחנות בין היתר גם תכשיטי לייטקס ואלקמי גותיק, תיקים, שרוולים (מגניבים, שנעים בסביבות ה-60-80 ש"ח), חגורות ועוד.
פלזמה- קינג ג'ורג' 8 ת"א. חנות שהיא גם קפה בר, שמחזיקה בעיקר עיצובים של מעצבים מקומיים וחלק מחו"ל. רוב הבגדים הם בסגנון קז'ואל, ואופנת רחוב ססגונית. יש שם חצאיות מגניבות (ביניהן גם חצאיות של MAY- המעצבת האהובה עלי..), נעלי פלפורמה עוד יותר מגניבות של חברת Swear alterantive הבריטית, תכשיטים חגורות ותיקים- כולם בעיצוב מקורי, ייחודי ובלתי שיגרתי. כל פריט בחנות מיוצר כפריט בודד, ואין עוד אחד כמוהו. רמת מחירים סבירה.
BULLETS- שינקין פינת מלצ'ט ת"א. חנות דומה בסגנון ל"פלזמה", רק עם מחירים טיפה יותר יקרים. מחזיקה בגדים בעיצובים מקוריים. לרוב תמצאו שם חצאיות מקסימות, בגדים בהדפסים זרחניים, עם רשתות וכו'.
תומר, דיזינגוף סנטר מול שער 7. חנות יקרה רצח(!) שיש בה מוכר אחד לא סימפטי ואפילו מגעיל(!!) בין היתר הם מוכרים תכשיטי אלקמי גותיק במחירים מופקעים, חגורות, קולרים, תיקים, פוסטרים וחולצות של להקות...
Jiffa- בוגרשוב 64 ת"א. חנות שלא נחשבת "אלטרנטיבית". אך בין היתר אפשר למצוא בה בגדים עם דמויות nightmare before christmas ואמילי, סיכות, ניטים, פאצ'ים ועוד קישוקשים. מחירי הבגדים המדוברים נעים בין 60 ל-240 ש"ח.
מונסטון- שינקין 15 ת"א, ויש חנות גם בקינג ג'ורג', קצת לפני הפניה לרחוב בוגרשוב. בין היתר ניתן למצוא שם המון פיצ'פקעס, תיקים ותכשיטים של nightmare before christams, Emily the strange, Hello kitty ועוד. מחירים סבירים.
לאונרדו- הרצל 82 ראשל"צ. חנות שמוכרת ניטים, שרשראות, חולצות של להקות, פאצ'ים, טבעות, חגורות ועוד. מחירים זולים, ומוכר נורא נחמד...
פרינס- חנות קטנה אי שם בקינג ג'ורג' 2. זו חנות של מטר על מטר, יותר מעין מסדרון, שבה תוכלו למצוא חצאיות סקוטיות, עם ובלי קפלים, חולצות של בליינד ועוד. זהו לבינתיים. אם יש לכם עוד- תוסיפו.

Shusho

New member
שוק הפשפשים.

יש את הפסאז' בפנים, אין לי כתובת לזה. פשוט תחרשו את הכל. ותתמקחו על מחירים, יצאתי עם שלושה זוגות מכנסיים שביוק כמו מחביבה (אאל"ט זה אותו יצרן) ב-150 ש"ח היום.

../images/Emo45.gif רוצה להוסיף ש../images/Emo42.gif

לפעמים אם ממש מתעמקים בסחורה ולא נותנים למוכרים לשגע אותך כמו שהם נוטים לעשות, אפשר למצוא שם כמה דברים באמת מיוחדים ומעניינים שאני בספק אם תמצאו בארון של מישהו אחר. {ראיתי פעם אפילו שאחד המוכרים בפסאג' הזה מכר שמלה שנראתה ממש כמו שמלה כלה אבל גזורה בצורה מגניבה ביותר [הייתי קונה אותה אם הייתי באמת מאמינה שהיא תהיה עליי יפה ושאני באמת אלבש אותה, אבל בכל מקרה זה לא הפואנטה ^__^].} גם בכלל, כל האזור מלא במציאות, ובימי שישי בקרבת מקום יש עוד קטע שאנשים יכולים לבוא ולמכור כל מיני שטויות ולפעמים אפשר למצוא שם אחלה אביזרים ישנים [שאם אי אפשר להשתמש בהם, תמיד אפשר לשפץ אותם למשהו מגניב עוד יותר ואז להשתמש בהם
]

יש את "שש" בעיר בירושלים.

וcolors בדיזינגוף סנטר ת"א. והאמת שגם כל חנויות היד שנייה... תמיד יש מציאות. וכמובן העין השלישית. אבל זה יותר כיוון שנטי... אבל תלוי בשילובים.

Shusho

New member
אושי העין השלישית זה פשוט בושה

לאנשים שקונים שמלה ב-120 אואפילו חולצה ב-80 וזה אפילולא תפור כמו שצריך וצריך לעבור על כל התפירה מחדש אם באלי שזה יחזיק מעמד.

חה! אם זה היה 120 זה היה מציאה שם

זה מינימום 200 שם ואיכות גרועה לדעתי! אני שוב ממליצה על קמיזה שאני נורא אוהבת בלי שום סיבה מיוחדת שיש גם בעזריאלי וגם בקניון רחובות, נורא אהבתי את המכנסיים שלהם... ואת השאר לקחו לי חוצפה!

Marble Arch

New member
זה בדיזינגוף סנטר..

אם אני לא טועה זה בקומה של ארומה שמה?.. יש שם את כל הג'ינסים המגניבים עם ציורים של חייזרים, שדונים, פיות, פרות (לי יש פרות...), ובכלל יש להם כלמיני בגדים עם ציורים מגניבים. אבל הם קצת יקרנים מדי.

האא.. קולורס. הנה ג'ינס הפייה שלי

משם
חבל רק שהציור ירד קצת עם הזמן אולי זה מהכביסה.. כי לא שמרנו מספיק טוב על ההוראות

moe7

New member
אני מטורפת על חנויות יד שנייה

הסבר קצר: א. זה זול יותר, ב. עדיף לקנות את מה שכבר לבשו, על עקרון המיחזור ג. כך נילחם ברשתות הגדולות ונחבור לשוליים ד. פרטי ויטאג' תמיד מעניינים יותר ממוצרים המוניים. בין החנויות שמצאתי: אדרת (בוגרשוב, בין ד. סנטר לפינסקר) המחתרת (ליד סלון מזל, הסמטה האלמונית 1(?)) 2 חנויות קרובות זו לזו מצויות בטשרניחובסקי (ליד אלנבי, טשרניחובסקי 3-7?) חנות נוספת נמצאת בנחלת בינמין, בחלק הקרוב לשוק הכרמל. המחירים מגוונים (באדרת ישנו סל עם פריטים ב10 שקלים, לרוב טי שרטס וגופיות פשוטות ושמלות מוכתמות שלא תמיד אפשר לכבס), רובוטריקים על המדפים העליונים, כובעים ונעליים ושמלות. הכל מתחלף ברוטציה גבוהה, כך שקשה לנחש מהתמצאו בפעם הבאה. המחתרת מציעה פרטי וינטג' (המעילים עולים כמה מאות שקלים) לצד פריטים של מעצב הבית, בעל החנות. זכורות לי חצאיות כעורות שלו ב300 שקלים... בהחלט כדאי לוותר על התענוג ופשוט לפנות לאגף הוינטג'. יש חצאיות טול מתנפחות, קומביניזונים (שמלות תחתונות, שאפשר ללבוש גם כעליונות). החנות הראשונה שמצאתי בטשרניחובסקי בעלת שם משונה שהזכיר למוכר שם של ארכיטקט כלשהו, אין לו מושג מה מקור או פירוש השם (אותו שכחתי). החנות מציעה חולצות סבנטיזיות בהדפסים משונים, משהו בין גלאם לפסיכדליה -זה באגף הגברים, אגף הנשים היה דל משהו או סתם נורא סטנדרטי. חולצות קיציות, חצאיות טרנדיות ושיט. המחירים, אם איני טועה, היו כ80 ש"ח לחולצה. לא זול, אבל חדש בקסטרו יעלה יותר. החנות השנייה ברחוב, הקרובה יותר לאלנבי, מציגה אקססוריז אקלקטיים (לא יודעת בנוגע למחירים) וכן שמלות ביזאריות- רובן די כעורות (בהן אחת שחורה ומנצנצת שבטח תתאים לערב בליין 1984 או לישיבה בראס באר, אבל די כעורה בסה"כ ועולה מעל ל100), בנוסף היו כל מני וסטים היפיים לנשים ופריטים חורפיים בתוך פנים החנות. את החנות בנחלת בינימין אני זוכרת בעיקר בגלל המוכרת האירופאית המבוגרת שלא מדברת בעברית, אבל מאוד אוהבת לדבר ולהוטה לעזור. בחנות הרבה חצאיות באורך הברך וטי שרטס מודפסות, מאוד סטנדרטי, אבל כנראה זול יותר כפריטי יד שנייה. מכירות עוד?

Shusho

New member
מעילים קונים באדרת

לקראת החורף. קניתי ב-130 משהו שאמור לעלות 700 בערך כי הבטנה קרועה.
אני מכורה לחנות הזו. יש לי עניבות ושטויות משם.

עוד יד שניה

קינג' גורג', בערך מול המחתרת אבל לא בדיוק - "רוני וטל" - קשה להסביר איפה, זו חנות סמטה כזאת... צריך כל הזמן להסתכל פנימה עד שרואים אותה
פריטים מגניבים בטירוף ומחירים סבבה. בשינקין, למעלה כבר לכיוון רוטשילד, עוד חנות יד שניה שגם אותה קל מאוד לפספס - יש לה כניסה ברוחב מטר והיא כולה הולכת פנימה, פשוט לחפש כניסה שיש לידה המון בגדים מוזרים על קולבים. מחידים - ברצפה, 10-20 שקלים לרב הדברים. (אם באים מ"למטה" של שינקין זה בצד שמאל). סורי על התיאורים המעפנים, זה באמת חנויות כאלה שהן חורים, כל פעם שאני מחפשת אותן אני פשוט הולכת בסביבה שהן נמצאות ומחכה פתאום להיתקל בהן...

אז את לא מעודכנת...

"רוני וטל" נסגרה. הם עשו מכירת חיסול לא מזמן...
ולדעתי ב"אדרת" אין בכלל מציאות, ותאמיני לי ששוטטתי שם הרבה... הרוב ממש לא קלע לטעם שלי. מצאתי רק איזה שרוולון ומכנס של רנואר שלא עלה עלי... אבל חוץ מזה- רוב הדברים שם לא ממש לבישים. ובאחת הפעמים המוכר החוצפן פשוט התפרץ לי לתא ההלבשה באמצע המדידות והתחיל לצחוק. בלי סליחה ובלי כלום, ומהר יצא החוצה...
בקישור- יש חנויות יד שניה יותר שוות.

psychocandy

New member
אדרת

בדרך כלל אני יוצאת משם עם מציאות כבר בפעם הראשונה שביקרתי שם מצאתי שמלה מהממת שבטח הייתה מתחבבת על רוב תושבות הפורום, ב60 שקל בלבד (ללא סיבה נראית לעין..) אני אחפש תמונה ואעלה לכאן, היא בהחלט מהשמלות היותר מרשימות שראיתי. ובדרך כלל השירות ממש אדיב ונחמד, אולי פשוט באת ביום לא טוב? :/ אני ממליצה לנסות בכל פעם בכל אופן, אני בדרך כלל לא מתאכזבת שם.

למעלה