יאללה לעבודה!

Dowitcher

New member
יאללה לעבודה!

הציפור צולמה על אדן חלוני במרכז תל-אביב, התאריך יינתן במידת הצורך. אנא להימנע מתגובות כגון: "התמונה מטושטשת מדי... אי אפשר לזהות" וכדומה... אצא מגדרי ואומר מראש, כי לא מדובר בעזנייה שחורה או בפרוש מצוי לצורך העניין. גם השלך בכבודו ובעצמו מוזמן להפגין את כישורי הזיהוי שלו

osprey

New member
רואים את החלון אבל איפה הציפור?

אתה באמת חושב שמישהו בפורום יכול לזהות את הציפור? גם אם הציפור הייתה "ישראלית" ספק אם מישהו היה מצליח לזהות אותה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בפליט כלוב לא "משלנו" (Whydah, Weaver, Widowbird וכיוב').

RedBishop

New member
זה נראה כמו איזה ברווז...

שנגרר בכוח אל עדן החלון !

Dowitcher

New member
תירוצים תירוצים

הציפור היא "ישראלית" לחלוטין, ניתנת לזיהוי, והגיעה לחלון בכוחות עצמה. אל תתייאשו כל כך מהר.

שכחתי להוסיף===../images/Emo6.gif

במבט שני אולי זה פרס. אתה יכול לפתוח את החלון, שנראה יותר טוף???

ניסיתי לנתח את התמונה,הצללית שמופיע

דומה מאוד לבז,כנראה מצוי?,גם הנוצות של הזנב,הדבר היחיד שאפשר לראות קצת,נראה כמו נוצות של בז מצוי.

Dowitcher

New member
אני רואה שאתם מתקשים...

הנה התמונה לאחר טיפול ב- photoshop.

Dowitcher

New member
פתרון ונזיפה

האמת שציפיתי לתשובות קצת יותר רציניות מאנשים מסוימים, אך נתבדתי. הציפור בתמונה היא ברודית גדולה צעירה, צולמה בסתיו 2002. והנה תמונה של אחת ביד:

osprey

New member
תסיק את המסקנות ותתפטר!!!

ויפה שעה אחת קודם. עכשיו ברצינות. מה הטעם להביא חידה אם לאף אחד אין אפילו שמץ של מושג לגבי מין הציפור, שלא לדבר על הסוג? לדעתי גם אתה וגם אחרים בפורום (דוגמת הינשוף עם תמונת קנית הביצות) מחטיאים את המטרה - מטרת החידות צריכה להיות בראש ובראשונה לימודית: התמונה צריכה להיות ברורה יחסית ולכלול מספיק סימנים המאפשרים זיהוי ודאי למי שיתעמק בסימנים. מובן כי צריך לשמור על שביל הזהב. תמונה קלה מדי איננה מהווה חידה וגם תמונה קשה מדי איננה מהווה חידה (ניחוש איננו חידה). אם ניקח למשל את תמונת קנית הביצות, איך מצפים מקהל היעד של הפורום לזהות את הציפור מבלי שרואים את צבע הרגליים, צבע העל שת, דגם הכנף וכדומה? נכון שיש את המקור אולם סימן זה איננו מספיק, בטח שלא לצפרים או חובבי טבע עם מעט נסיון או ללא כל נסיון בזיהוי קניות. דבר נוסף אשר צריך לזכור הנו קהל היעד - החידות אינן מיועדות לצפרים המנוסים שבפורום (או כאלו שעדיין אינם בפורום), ואשר ממילא מספרם מצומצם, כי אם לקהל רחב יותר של חובבי טבע וציפורים ברמה נמוכה יותר. לדעתי, חידות בדרגת קושי גבוהה צריכות להיות לא כאן כי אם באתר אחר אשר פונה לקהל יעד של צפרים עם יותר נסיון, דוגמת האתר של ארנון.

ניגונים

New member
../images/Emo127.gif

אני די מסכים עם osprey כי לחובב ציפורים לא מקצועי שכמוני, חידות כאלה הן די מייאשות, אם כי מצד שני יש בהן אפקט לימודי (למשל, מי היה חושב לספור את אברות הזנב ??) אז, אולי מדי פעם תרחמו עלינו ותכניסו משהו קל יותר. לא הייתי יוצר עוד הפרדות כמו שאתה מציע.

Dowitcher

New member
אתם צודקים בהחלט

אני מסכים אתכם שמטרת החידות צריכה להיות בראש ובראשונה לימודית וגם לגבי הרמות השונות של קהל הצפרים בפורום. יתכן ונסחפתי קצת עם התמונה הזאת, שאכן הייתה באיכות ירודה מאוד. אבל בינינו, רוב סימני הזיהוי של הברודית ניכרים במידה זו או אחרת בתמונה, ואני חושד שאם הציפור הייתה על רקע קנים, התגובות היו שונות במקצת... בכל מקרה אני מתנצל אך לא מתפטר, דוביצ'ר.

RedBishop

New member
אתה בטוח ???

כשניסיתי לזהות את הציפור, חשדתי בברודית גדולה, בעיקר בגלל המקור. אבל אז פתחתי GOOGLE וחיפשתי תמונות של ברודית :
<a href="http://images.google.com/images?q=Spotted%20Crake&hl=en&lr=&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi">http://images.google.com/images?q=Spotted%20Crake&hl=en&lr=&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi</a>​
http://images.google.com/images?q=Spotted%20Crake&hl=en&lr=&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi בכל התמונות הברודית לעולם מופיע בסביבה לחה ליד מים, מה יש לה לחפש על עדן החלון שלך?

Dowitcher

New member
המקרה הוא אכן יוצא דופן...

אך אין לשכוח כי בין בריכה לבין ביצה לפעמים יש עיר, ושבעת הנדידה, ציפורים עשויות להתעייף ובלב ברירה לנחות על חלוני
.

למעלה