יאללה - מצב רוח !

udical

New member
יאללה - מצב רוח !

אחרי הפוסט המיותר של הצימחולי המיסיונר התורן (והתמונה המזעזעת של מה שהוא קורא לו מנגל), תנו כמה תמונות לשיפור מצב הרוח. אם אפשר כמה מילים מעודדות (וכמה תמונות מעוררות תיאבון) - מה טוב. נאה דורש נאה מקיים, לא? 15.8.2010, פורסם המבצע בגרופר על רק בשר שמח וטוב לב קניתי קופון. דיברתי עם אשתי, סגרנו ללכת. צלצלתי למסעדה, אבל הם אמרו לו שהמבצע תקף רק מהיום למחרת והלאה. איזה עצב ! מילא אני, אבל כשסיפרתי לאשתי, היא בכלל נקרעה. כל הציפייה, כל התכנונים (תכנוני נקודות של שומרי משקל, מסכנה היתה מורעבת) וככה מבטלים? אז במקום לנסוע לת"א, חזרנו הביתה. לאריאל... בדרך הבית, צומת ירקון, חצי חינם. זריז זריז - עושה אחד ועוד אחד, חותך ימינה בצומת, טסים פנימה, קונים לנו זוג אנטריקוטים משובחים עם עצם. חוזרים הביתה במהירות אדירה (עד כמה שפיאסטה 88 מנוע 1.1 יכולה לעשות בעליה, כן?) מדליקים את מנגל הגז הנייד (אחת הקניות היותר מוצלחות שלי) והערב הופך ממפלה להצלחה אדירה! יאללה - תורכם.

צלשף

New member
אז נתחיל מהסוף הצלעות עגל מדהימות

נהנתי לקרוא את הסיפור ושמע הרכב שלך אוטוטו רכב הספנות על תזלזל

udical

New member
חס וחלילה, לא מזלזל

לא צוחק עליה, צוחק איתה
האמת היא שזו כבר הפיאסטה החמישית שלי (2 הראשונות מתו בטרם עת בתאונות. השלישית עברה לאחי, הרביעית לאשתי) חוץ מזה, אם תציץ בסמלון שלי, תוכל לראות שם פורד טאונוס שנת 72 עם מנוע V6 2300 מדהימה שהיא שלי ואני בתהליך שיפוץ שלה.

צלשף

New member
אני חייב לומר ראיתי את הטאונוס שלך

ואני אוהב אותך בלי להכיר, אותך למדתי לתעודת אומן רכב ועבדתי במוסך וולוו במשך שניים רבות, אך האהבה לאוכל ניצחה בסוף ולמדתי לשף, אך עד היום אני מאוהב ברכבים קלאסיים, אני כשלעצמי שחזרתי אופל אומגה 2.5 ליטר קרבורטור 4 יציאות, ומחוסר מקום אחסנה נאות נאלצתי למכור את הרכב, היום יש לי המון מקום ואין לי את הזמן, אך לאחר שראיתי את הרכב שלך צביטה בלב גרמה לי להגיע להחלטה גם אני רוצה.

prizman

New member
הייתה לי טאונוס דומה

רק 2000 V6. רכב חביב למדי, נסעתי איתה בשבילי מדבר יהודה על תקן של ג'יפ
אבל אם מדברים על V6 אז הרכב האחרון שנפרדתי ממנו היה גולף V6 2800 וזה כבר סיפור אחר לגמרי...

צלשף

New member
היתי בעליה של קורטינה 2 ליטר גיר רגיל שנת 74

ואופל אומגה 2.5 ליטר מנוע טורי 6 צילנדרים וגם וולוו 164 מנוע 3 ליטר טורי ועד רבות אחרות זכורה לי גם מוסטנג מאך 1 מנוע 6.5 ליטר 8 צילנדרים מנוע v

udical

New member
אם אני לא טועה, כ-80 ש"ח לקילו.

היינו במסעדה, גם כתבתי על זה
אכלנו שייטל ואינטרניה. היה פנטסטי.

הא... עם הזכרון שלי

יכולתי גם להגיב ועדיין לא לזכור :) אבל גם ככה בזמן האחרון הראש שלי היה במקום אחר. מגניב :)

prizman

New member
אפשר לשאול משהו בקשר לתמונה

אבל שלא תיקח באופן אישי?

prizman

New member
זו שאלת צילום, לא שאלת אוכל.

ראיתי שאתה מצלם עם ה 400D ואת התמונה הזו צילמת ללא פלאש מה שגרם למהירות לרדת ל 1/13 ולתמונה לצאת מעט מטושטשת. הייתה לכך סיבה מיוחדת?

udical

New member
בוודאי

הפלאש ה-built in במצלמה שלי מזעזע. אם מצלמים ממרחק של פחות מ-2 מטר, הכל יוצא שרוף. אבל ממש שרוף. גם פיצוי שלילי לחשיפה נותן תמונות די אנמיות. מעבר לזה, עדשת ה-KIT שלי, מעבר להיותה גרועה כעדשה, היא פשוט גרועה ספציפית (עם בעיית backfocus קשה), אבל זה כבר סתם תירוצים. אני צריך פשוט לשבת וללמוד לשחק עם הנתונים כמו שצריך, אבל לא יוצא לי ממש להגיע לזה...

prizman

New member
הבנתי

ממרחק 2 מ' כל פלאש פנימי מזעזע בכל מצלמה רפלקסית , זה נכון. בטח כשיש משטח מבריק כמו בשר עם שומן על גריל. נסה לקחת מרחק קצת גדול יותר+זום. אם יש לך את הקיט הישנה הלא מיוצבת היא באמת בעייתית. backfocus יכולים לכוון לך בחנויות הטובות, זו בעיה מוכרת בקנון האלה וניתנת לפיתרון. לא אמליץ לך כרגע על החלפת עדשה לקיט החדשה או הוספת פלאש חיצוני, זה יקר אם כי כדאי לדעתי. אני אגב ניקוניסט עם D300 אבל את הצילומים הביתיים עושה לרוב עם קומפקטית טובה. וסליחה מכולם שגלשתי לנושא הצילום.

udical

New member
בתכנון בזמן הקרוב

1. פלאש חיצוני. נראה לי שה-430 יספיק 2. טמרון 17-50 F2.8 לתקן BACKFOCUS על העדשה עולה כמו העדשה עצמה, ככה שאת זה כנראה שאני לא אעשה...

prizman

New member
מאמין שה430 יספיק

ושמעתי טובות מאוד על הטמרון הזו. תתחדש במהרה.

למעלה