א, ב של ברמן.. .מסכים בהחלט.
ובנוסף - להתאים כוס למשקה. לגבי קוקטיילים יש לי טיפ שלדעתי הוא הכי חשוב: בכל בר, יש את הקוקטיילים המיוחדים והמוצלחים שלו. כדאי מאד לברמן לשנן לו בראש שניים שלושה קוקטיילים (לא יותר) שאותם הוא ידע מצוין, כולל שואו של המשקאות, והעירבוב. זה מאד עוזר כי יש כל כך הרבה, ודווקא בשיא הלחץ - שבאה איזה בחורה שרוצה שתפנק אותה, או איזה גבר שרוצה לתת לך להרגיש " גבגבר" ואומר - מה אתה מכין מיוחד בשביל החברה המיוחדת שלי
ואז אתם בלי יותר מדי שאלות ותיסכולים יוצאים עם משפט מפוצץ: " בדיוק חשבתי על קוקטיילי מעולה בשבילך
" אם אתם רוצים להיות ממש סטייליסטים : תשאלו את הבנאדם מה הכיוון - חזק חלש, חמוץ מתוק, ובכל זאת תבחרו אחד מתוך השלוש שאתם מכירים. לא כדאי ולא מומלץ לעשות נסיונות ב LIVE. זה מצליח ולפעמים זה נחמד - הבעיה שאם הוא רוצה עוד אחד, אתם בצרה...
כמובן זה טיפ לברמן המתחיל... ברמן מנוסה כבר זוכר יותר מ3 קוקטיילים, וברמן תותח (כמוני לדוגמא
) כבר קולט את הבחורה עוד לפני שהיא התיישבה מה היא הולכת לשתות...
. שיא המקצועיות, זה - וזה שלב המסטר שאני כרגע בדרך אליו אני מקווה - הוא לזהות מה הלקוח אוהב ושותה , ולהצליח לייצר לו חוויה דרך משקה אחר שהוא לא מכיר, שיהיה לו טעים... ואז קניתם לקוח שמחר יחפש אתכם, ואת הקוקטייל שלכם. מראש אני אומר לכם שזה ממש לא קל. אבל זו השאיפה... בהצלחה לכולכם