יאללה, נרביץ דיווח ונלך לישון.

מיכי 10

Member
יאללה, נרביץ דיווח ונלך לישון.

הערב, אלדד ואני הִנחֵנו את התוכנית. היינו 13 משתתפים.

הבאתי משחק טריוויה. אלה כרטיסים, ירקרקים, כמובן
, אשר בכל אחד מהם יש שאלה, ומתחתיה ארבע תשובות אפשריות. כמו במבחן אמריקאי.
בקצה הימני התחתון של כל כרטיס, כוכב, וּלְיַּדוֹ מספר התשובה הנכונה.
כך שלקחנו, כל אחד בתורו, כרטיס, וקראנו את השאלה. מי שידע את התשובה, הצביע.
זה משחק טוב ללמידת מילים חדשות בא-ו, ולתרגול של אמירת תשובות מלאות.

ביקשתי מאלדד שינחה הפעם ביחד איתי, כי ידעתי שיש בחלק גדול מהכרטיסים מילים קשות. הבאתי אומנם את מילוני האספרנטו-עברית ולהיפך שלי, אבל חבל על הזמן לחפש שוב ושוב במילונים תוך כדי המשחק. אז אלדד היה המילון האנושי שלנו. תודה, אלדד.

צילמתי שני כרטיסים עם שאלות קלות, לדוגמה. ראו בהמשך. היה כיף.
אגב, כיוון שהכרטיסים ישנים (אני לא יודעת מתי יוסי קנה אותם), היו שם תשובות לא עדכניות. ורדה הציעה לי לזרוק את הכרטיסים הלא רלוונטיים. אם יהיה לי זמן, אמיין אותם פעם. לא אזרוק, אבל אשמור את הענתיקות בנפרד. :)

*~*~*~*~*~*~*
בהפסקה, רשמה יואלה את משתתפי הקורס, אספה את הכסף ונתנה קבלות זמניות. כנראה שבשבוע הבא יחולקו הקבלות הרִשמיות.

לאחר ההפסקה, היו 12 תלמידים + סיניורו דורון המורה, כפי שהוא קורא לעצמו בצחוק, ועוד כמה חברי מועדון שנשארו - מי פחות זמן ומי עד סוף השיעור.

השיעור היה מעֵין חזרה על חומר שנלמד בקורס הקודם, ולהפתעתו הנעימה של דורון, התברר שרוב תלמיד הקורס, לא רק שזכרו את החומר, אלא חלקם הגדול אף השתפרו במשך הזמן שעבר מאז

השיעור היה מעולה, כרגיל, וכולם ממש נהנו; גם לומדים וגם מתבדחים, והאווירה שמחה.
לחלק האחרון של השיעור, הכין דורון משחק קלפים, שבו כל אחד קיבל זהות מסוימת, כולל כמה פרטים אישיים וכמה פרטים משפחתיים. כל אחד הסתובב בחדר, וחיפש את בני משפחתו. גם זה היה מצחיק ונחמד.
צילמתי את אחד הכרטיסים.
היה לנו יותר מקום הפעם, כי אמרו לנו לשבת למטה, בספרייה של הבניין, כיוון שהחדר שלנו היה תפוש.

תודה רבה לדורון

(* לאה, מתוך התחשבות בך, החלטתי הפעם לא להכניס אף מילה באספרנטו, כדי שיהיה לך קל להעתיק לתיקייה שלך, בלי בעיות טכניות.
)

מיכל.

DoronModan

New member
תודה על הדיווח

אני מרגיש כאילו הייתי. ברצינות, לא יצא לי להיות נוכח בחלק הראשון כמעט.

עכשיו אני מבין למה שאלת למה אין למינציה על הכרטיסים שלי.
זה יכול להיות רעיון טוב, אלא שכל פעם יש מספר תלמידים אחר, וצריך להכין את ה"משפחה" באופן מיוחד.

הפעם במקרה הכנתי בדיוק 15 נפשות, אלא שמעשה שטן, ציפי הילדה נשמטה איפהשהוא.

מיכי 10

Member
בבקשה. :)

הבנתי. גם אני מרגישה כך בִּשמחות, בעיקר כשהן של משפחתי הקרובה: מעֵין הלם רחפני כזה. ילדייי צוחקים עליי בגלל זה, כי אחרי האירוע, מסתבר שאני לא זוכרת כל מה שהיה בו, אעפ"י שבאותו זמן אני כאילו מתפקדת בסדר.
יפה שבהמשך השיעור, זה עבר לך. אנחנו, עכ"פ, לא הרגשנו בכך.

DoronModan

New member
נראה לי

שעשית השלכה ממך.
כשכתבתי שלא הייתי בחלק הראשון כמעט, זה במובן המילולי. הגעתי רק ברבע האחרון שלו.
מה שכן, להבא אני צריך לבוא יותר מוקדם (אלא שעבדתי) כדי להניח את הדברים במקומם על השולחן ובסדר המתאים להם לפי הלו"ז של השיעור, מבעוד מועד, כדי שנתחיל על הדקה כמו שאנחנו אוהבים. גם כך הסתדרתי, סידרתי את הדברים במקום תוך כדי השיעור, אבל הראש שלי לא היה כל כך במקום... זה מהפכים הקטנים מחייו של מורה.

מיכי 10

Member
מסתבר שבאמת לא הבנתי את דבריך,

אלא חשבתי על חלקו הראשון של השיעור...

אני חושבת שהיית נהנה ממשחק הטריוויה. בכל אופן, נשחק בו שוב מתישהו.

ישראל855

New member
גם אני הייתי נוכח רק בחלק האחרון

זאת מאחר והיה לי עיכוב לא צפוי בפתח תקווה, ולכן הגעתי ממש מאוחר.
טרם כניסתי לספריה, פגשתי את דורון בחוץ לראשונה בצורה פיזית
, וכן, למרות האיחור, היה שווה להיות בשיעור שהוא העביר בצורה כל כך נחמדה ומעניינת.

DoronModan

New member
תודה, ישראל, נעים לקרוא

הלוואי ויקרה נס ותוכל להישאר לכל השיעורים. אבל אני יודע, יש דברים אחרים לא פיות, ואף יותר חשובים.

DoronModan

New member
*לא פחות

האמת, ישראל, למדת בכוחות עצמך לא מעט אספרנטו, אני מאמין שבכל מקרה תהיה אספרנטיסט טוב. איפה / איך באמת למדת?

ישראל855

New member
קודם כל כבר קרה נס חלקי ולמדתי באינטרנט

בינתיים מחמת כל מיני בעיות תקציביות וטכניות, המכון שמלמד את הקורס דחה בכשבועיים את מועד תחילתו, כך שאוכל להשתתף בלפחות עוד שלושה שיעורים.
למדתי אספרנטו בלרנו, ויקיספר וקורס הבזק בן תריסר השיעורים.

DoronModan

New member
אכן נס

נס חנוכה (?). שבוע הבא השיעור מתקיים כרגיל, אבל עוד שבועיים לא, כי למחרת ערב זמנהוף (ביום שלישי). אז שיעור אחד פחות, לא נורא. אולי בקצב הזה המכון יחליף את היום... הכל ייתכן.

ישראל855

New member
הכל יכול להיות

העיקר שה-Esperantacho שלי תהפוך ל-Esperantego, ואני סומך עליך שבעזרתך זה יקרה

DoronModan

New member
כשיש מוכשרים כמוך

אני נוהג כמו בחוק הראשון בשבועת הרופאים, primum non nocere, בלטינית: ראשית כל, לא להזיק.
כלומר אנשים כמוך יכולים ללמוד בכל דרך אפשרית ולהיות טובים, מקסימום לקבל קצת הכוונה, תיקונים קלים וכו'. ותפקיד המורה במקרה כזה הוא לאפשר להם להמשיך להתפתח באופן טבעי.

מיכי 10

Member
בבקשה, יהודית. באמת למה את לא מגיעה לאחרונה?

שוכחת את עצמך בקריאת ספר?

אני בטוחה שגם את היית נהנית מהטריוויה.

Eldad S

New member
תודה על הדיווח, מיכל

ממצה, ומרתק - כרגיל!
השתתפתי ונהניתי מחלקו הראשון של הערב, וגם מן השיעור לממשיכים, בהנחייתו של דורון. השיעור היה מלאכת מחשבת – בניצוחו של המורה המוכשר. כל הכבוד, דורון!

למעלה