יאללה שיטילו כבר!!!

יאללה שיטילו כבר!!!

סתם!!! --------->>>>>>
 

kerengil

New member
האם מצאת את המחבוא שלהן?

אצלי מטילות עכשיו שתיים או שלוש באופן סדיר, כל יום מחכול לי 2 ביצים.
 
אכן כן, הן הטילו מתחת ללבנים

ששמנו בשביל שיהיה להן ערמת אבנים לשעשוע, והן ניצלו זאת למסתור מ"אימת" העיזים
אגב יש 17 ביצים, ואכלנו חביתה גדולה וטעימה מכמה מהן
 

kerengil

New member
מזל טוב!!! |מזל טוב|

אגב, אני לא הייתי אוכלת ביצים שהצטברו ולא ברור כמה זמן היו שם אלא רק אם נאספו ביום שהוטלו.
 
ביציפ מו-רות שהצטברו טובות לאכילה.

ביצה מופרית מחזיקה מעמד ולא מתקלקלת הרבה יותר זמן מביצה קנויה. אם הביצה נראית טוב ולא מריחה רע כשפותחים את הקליפה - היא ממש ממש בסדר. בתיאבון
 
אין ביצים מופרות אצלי

משום שאין תרנגול, אז זה עדיין נכון מאשר ביצים קנויות? ו
על הברכות
 
תבדוק/י (לא בטוחה אם בן או בת) תמיד

את הביצה. אם החלמון נראה לא ממוסמס בתוך החלבון, החלבון נראה צמיגי ושקוף ולביצה יש ריח טוב - אפשר לאכול אותה. אם את/ה מהמחמירים ומהמודאגים - תבשל/י אותה עד שכל חלקיה קשים. בתיאבון. ולמה אין לכם תרנגול? כדאי זה כף. יהיו אפרוחים...
 
יש לי כרטיס אישי עם פרטים מזהים ../images/Emo8.gif

לגבי התרנגול, אז אישתי פשוט התחרפנה שהביאו לנו תרנגול בטעות, הוא אין לו יום ואין לו לילה, וגם השכנים לא אהבו את הקוקוריקו שלו, מה לעשות אנחנו גרים בשכונה עם שכנים ולא בשטח פרטי בעל כמה דונמים...
 
תרנגול קורא הוא מטרד ממשי

לשכנים. אני אוהבת את הקולות האלה ואפילו נהנית, אבל מבינה את אלה שלא.
 
אני איתך

אני פשוט אוהב לעקוב על התפתחות הקול של התרנגולים הצעירים שלי מההתחלה שהם מתחילים לקרוא ועד שהם גדלים והקול נהיה יותר ויותר יפה ונעים לאוזן! מה יותר כיף לשמוע את הקול של התרנגולים על הבוקר??
 
מה??? ולארנולד

מאיפו את מביאה את הדברים האלה?? בלי העלבה אבל זה לא נכון בכלל!! ביצה מופרית = ביצה לא מופרית! מה הקשר? הזרע יתן לה כוח להחזיק מעמד קצת יותר? אבל בואי אני אתקן אותך בכמה דברים! 1. ביצה מופרית היא ביצה שיש בה זרע של זכר כלומר שהזכר הפרה את הנקבה והזרע מחזיק בביצה עד 7-10 ימים! לא מומלץ לחכות הרבה זמן כדי להדגיר כי יכולה להתקלקל!! 2. הזרע גם לא ישפיע על הטעם! 3. לא מומלץ לאכול ביצים שהצטברו כי הן יכולות לתפוס מחלות והן יכולות להתקלקל!!!! ארנולד! מה אמרתי לך? סבלנות לא? לא אמרנו לך כאן שהן מטילות?? יללה מזל טובבבבבבבבבבבבבבבבבבבב
 
מה שאני כותבת הוא אחרי הרבה שנים של ניסיון

עם עופות, ביצים ואפרוחים. אני לא מנסה לתת הסברים מדעיים פה בכלל. ביצים מופרות, מחזיקות מעמד מספיק זמן כדי שהתרנגולת תאסוף לה כמה שהיא צריכה על מנת לדגור. בזמן הזה הן לא מתקלקלות ואפשר לאכול אותן בכיף. כמובן (וגם כתבתי את זה) כשפותחים ביצה צריך לבדוק שהיא נראית תקינה (חלמון לא ממוסמס, חלבון צמיגי) ושיש לה ריח תקין. לביצים מקולקלות יש ריח מאד מאד לא נעים. ביצה לא מופרית שתעמוד אותו משך זמן תתקלקל הרבה יותר מהר.
 
לא נראה לי בכלל

לצערי הרב אני לא יכול להסכים איתך כיוון שביצה מופרית לא יכולה לעמוד יותר משבוע עד 10 ימים בתנאים טובים אותו הדבר ביצה לא מופרית! אני חייב לשאול ולוודא שזה באמת ככה ויש לי שאלה אליך! איך תידעי בכלל שאכן הזכר הפרה את הנקבה הספיציפית שהטילה את הביצה הספיציפית שעומדת בחוץ כבר המון זמן?? איך תוכלי לדעת אם היא בכלל מופרת או לא מופרת? במילים אחרות איך את יודעת אם הביצה טובה לאכילה או לא אחרי שבועיים שהייתה בחוץ??
 
לתרנגולת לוקח כ-20 יום

(תלוי בסוג) כדי לאסוף את כל הביצים שהיא מטילה עד שהופכת דגרנית ומתחילה לדגור. במשך כל הזמן הזה הביצים לא מתקלקלות, כלומר החלמון והחלבון נשארים פוריים ובריאים, ואין תהליך של ריקבון. כשהיא מתחילה לדגור עליהן מתחילה התפתחות של העובר - אפרוח בביצה. גם אז הן לא "מקולקלות" אלא שעכשיו יש בפנים עובר אפרוח בשלבים שונים של התפתחות. הטבע דואג לכך שהביצה תישאר תקינה עד שהתרגולת מתחילה לדגור. וגם אחר כך עד שבוקע האפרוח. ביצים כאלה אפשר לאכול. ובאשר להפריה, כשיש תרנגול בלהקה, יש בד"כ הפריה. אצל כל הביצים וכל התרנגולות בלהקה. כמובן שיש לעיתים ביצים בלתי תקינות, או שיש סדק דק שאינו נראה כמעט, או סיבה אחרת שגורמת קלקול בביצה. ולכן חייבים (תמיד כל ביצה גם היא רק בת יום) לשים לב ולהפעיל שיקול דעת, אם החלמון אינו ממוסמס, והחלבון נראה צמיגי-מוצק, אם אין ריח רע לביצה - הרי היא ביצה תקינה לאכילה. אם חוששים מביצים, הרי המחמירים מבשלים ביצים עד שהן קשות לגמרי בכדי למנוע הידבקות ממחלות כמו סלמונלה.
 
צר לי

אל אני לא משוכנע כי הדגרת ביצים אחרי 20 ימיםשהיו בחוץ תאמיני לי שאחוזי הבקיעה שואפים ל0
 
למעלה