יאללה שרשרו מנטליסט אהוב חוץ מנמרוד

kobi1298

New member
דארן בראון מזיין את השכל יותר מדי

הוא מדבר מהר מדי ולא מובן... אני מניח שזה חלק משיטת ה NLP שהוא משתמש.

yonatanshemesh

New member
על תגזים....

אולי הוא משתמש בשיטת הnlp אבל עם היית מבין יותר אנגלית אז אולי לא היית מגזים....וחוץ מזה לבלבל בשכל זה חלק מתפקיד של מנטליסטים....

Flagg1

New member
אולי יש לך בעיה באנגלית?

כי עוד לא יצא לי להתקל בקטע אחד של בראון שלא היה מובן לי מה הוא אומר. אם כבר, יש די הרבה מנטליסטים בשנים האחרונות שרק מנסים לחקות את צורת ההגשה שלו. אגב, אם לא היה את דרן בראון אז רוב הסיכויים שלא היה את "בלתי נתפס", לפחות לא בפורמט שאנחנו מכירים. אז קצת כבוד..

yonatanshemesh

New member
אני יודע אנגלית....

הייתי שנתיים באמריקה, אתה צודק בקשר לצורת ההגשה שלו אבל בכל זאת לא הבנתי מה קשור....לא טענתי נגד צורת ההגשה שלו רק התלוצצתי שהרבה מנטליסטים מבלבלים בשכל. לדעתך הם לא מבלבלים מספיק?

Flagg1

New member
התגובה שלי הייתה לקובי..

אתה יכול לראות את זה לפי צורת השרשור. ואני מאוד אוהב את צורת ההגשה של המנטליסטים, כי הם נותנים הרגשה כאילו הכל אמיתי. זה בעצם מה שגם קוסמים עושים כל הזמן בהופעות. אז אני בהחלט מסכים איתך בקטע הזה.

kobi1298

New member
אין לי בעיה באנגלית

הוצאתי פטור באנגלית באוניברסיטה דרך הפסיכו' דארן בראון מדבר מהר מדי בגלל זה קשה להבין..... אפשר להיות פרופסור לאנגלית ולא להבין את הדיבור שלו.

BOSS77

New member
דארן בראון הוא לא מנטליסט רגיל...

הוא פשוט גאון, ניראה לי יש לו IQ 200. הוא הרבה יותר טוב אפילו מנמרוד, לדברים שהוא עושה אין הסבר. זה פשוט מ-ד-ה-י-ם לראות אותו. ראיתם איך הוא נהיה בלתי ניראה (בעיניי האיש ההוא) ואיך הוא גרם לאנשים ברכבת להידפק ואיך הוא הפך בן אדם לזומבי?? מההה זהההההה????!!!! ולפעמים באמת ההקדמה שלו ארוכה יותר מידי, אבל האיש ת-ו-ת-ח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ghostmize

New member
להכל יש הסבר

אבל בשונה מקסמים רגילים, אפילו אם תדע איך הוא עשה את זה לא אומר שתצליח לעשות בעצמך. רוב הדברים שהוא עושה דורשים אימון רב. יש לו ניסיון, ביטחון וכמות עצומה של ידע בנושא. אני יכול להסביר לך כמעט כל דבר שהוא עשה בתוכנית שלו... שוב, אני יודע להסביר איך אבל לא בהכרח לבצע בעצמי... אין ספק שהוא תותח.

BOSS77

New member
אתה צודק, לא ניסחתי את זה טוב

למעשה באמת לכל דבר יש הסבר וגם אני יודע להסביר כמעט כל מה שהוא עושה. אבל כמו שאמרת, גם אם תדע בדיוק איך הוא עושה את זה, לא תצליח לבצע את זה. התכוונתי שאין הסבר איך בן אדם יכול להיות כל כך אבל כל כך גאון. זה כמו מראדונה בכדורגל או פול מקרטני במוזיקה. אתה יודע איך הם עושים את זה ושזה דורש אימון רב אבל איך בן אנוש יכול להגיע לרמה כזאת? זה פעם בכמה מאות שנים רואים דבר כזה.

BOSS77

New member
הגזמתי בטירוף פעם בכמה מאות שנים

בו נגיד פעם בדור... :]

Flagg1

New member
יש לו ניסיון בהיפנוזה

אם אני זוכר נכון הוא היה מהפנט בעבר עוד לפני שהפך למנטליסט, אז מהבחינה הזאת יש לו יתרון על שאר הקוסמים למניהם. קראתי שלגרום לאנשים לא לראות דברים מסוימים זה משהו שהרבה מהפנטים יודעים לעשות. אני לא ממש מבין בנושא אז אני לא יודע עד כמה באמת אמין הדבר.. זה בכל זאת נראה משהו לא פשוט לעשות.

realface

New member
הפכתם את דרן בראון לאלוהים

כמה אבסורדי לדעתי, כל עניין הקוסמים זה תרמית אחת גדולה...אין ממה להתלהב, יש ממה להנות. אם יש דרך להתפעל מהם, זה הדרך שהם מציגים את זה ..לא כך?

BOSS77

New member
דארן בראון לא קוסם

אני לא יודע בדיוק איך אפשר להגדיר אותו הכי טוב, מנטליסט, אומן חושים, מהפנט... בכל מקרה באנגלית זה: psychological illusionist. הוא לא עוסק בקסמים, בטריקים ובגימיקים. הוא מהפנט ועושה סוגסטיות. הוא בחר להיות בתחום הבידור, אבל אל תחשוב שהוא לא היה יכול לנצל את היכולות שלו "לרעה" או על מנת לבצע פשעים. תחשוב על זה שנגיד בקטע שהוא שדד דוכן הימורי מירוצי כלבים אחרי שהוא היפנט את הקופאית, הוא היה יכול לעשות את אותו הדבר בלי לצלם את זה לתוכנית שלו ולקחת את הכסף לעצמו. האיש תותח.

Flagg1

New member
למה סתם להגיד?

דרן בראון הוא קוסם לכל דבר, ואפילו אומר בהתחלת כל פרק שהוא משלב קסמים ו-misdirection. תאמין לי שהוא משתמש בטריקים של מנטליזם כמו כל אחר אחר. נכון שיש גם דברים פסיכולוגיים של ממש, ואולי גם היפנוזה, אבל הרוב זה טריקים, גימיקים ולפעמים preshow (למרות שהוא באמת לא משתמש במשתפי פעולה). אגב, בהופעות שלו זה הכל קסמים, ולא משתמש בשום סוגסטיות וכל מיני דברים כאלה. את זה לפעמים הוא רק שומר לתוכנית.

Ghostmize

New member
אצל דרן הכל משולב

גם גימיקים, גם מנטליזם רגיל, הכנה מראש, הטעיות אבל הוא משתמש המון בNLP. בRUSSIAN SCAM, בSUBWAY AMNESIA... כשהוא גורם למפעיל הרכבת שדים לפחד עד מוות בINVISIBLE MAN פשוט מדהיים מה שהוא עושה שם. לעומת זאת כשהוא מהפנט כביכול את המתאגרף שלא יוכל להרים את הבחורה זה לא NLP בכלל. הוא משלב הכל, וזה כל היופי...

Flagg1

New member
אבל רק בתוכנית

יצא לי לראות שתי הופעות שלו ששודרו בטלויזיה והכל שם זה טריקים. וזה מובן לגמרי, כי אף מנטליסט לא ירצה לקחת סיכון כזה לפני קהל של מאות אנשים. בתוכנית תמיד אפשר לערוך דברים החוצה אם זה לא עובד.

למעלה