יאמי...

scooby4

New member
יאמי... ../images/Emo176.gif

הגיע הזמן לעוד משחק בסדרת משחקי הקיץ המטריפים של הפורום !
השאלה להיום היא לא שאלה, היא 2 שאלות, והן יחסית קשות. למה אני עושה לכם את החיים קשים ? כי היום זה ה18 והאנשים שזכו כבר בחידונים קודמים יכולים מהיום והלאה להכפיל את סיכוייהם לזכות בפרס הגדול (השם יכתב בגדול על העיתון, למנצח מובטח תואר מכובד וגם לאלה שלא זכו בהגרלה). אני רק מזכיר שאם לא כוללים את היום אז יש עוד 4 שאלות עד ה31 (היום בו יצא העיתון שם יתפרסם הזוכה).
האלות להיום הם ככה: 1. מה הקשר בין 3 האגדות: "כיפה אדומה", "שלגייה ושבעת הגמדים" ו"ליכלוכית" ? 2. באיזה קובץ (ספר) הופיעו האגדות הנ"ל (ואגדות כמו "הדייג ודג הזהב", "אלדין ומנורת הקסמים", "עלי באבא וארבעים השודדים") ?
אני מדגיש ואומר שאם תענו על שאלה אחת מבין השתיים לא תזכו, אלא רק תגלו לאחרים מה היא התשובה לשאלה שעניתם עליה ויהיה עליהם רק לענות על השאלה השנייה - כך שחובה לענות על 2 השאלות ! אם אתם יודעים את התשובה לשאלה אחת מבין השתיים, אל תגידו !
בקשר לעיתון: חברה, חייבים למהר, אין עוד הרבה זמן, תשלחו לי את הכתבות מהר מהר !

scooby4

New member
הערה אחת קטנה -

בשאלה הראשונה, הקשר בין 3 האגדות הוא לא זה שהן מופיעות באותו הספר...

black flower

New member
אני מנחשת...

1. כולם חוברו ע"י האחים גרים 2. אין לי מושג..."הספר של האחים גרים"?

scooby4

New member
אתה שואל או עונה ?

אם אתה שואל, תמשיך, אף פעם לא תנצח.
אם אתה עונה, תענה גם על השאלה השנייה ורק אז אני יכול להגיד לך אם אתה צודק.

black flower

New member
אם תמשיכי לקרוא תראי שכן עלינו על

חוכמת החיים המאוחרת שהפגנת!

x project

New member
תשובות

לא בטוח אבל 1. כולן אגדות עממיות שהדמות בהם היא נשית 2. כולן מהספר סיפורי אלף לילה ועוד לילה

x project

New member
או אולי גם

1. כולן אגדות עממיות שהדמות בהן היא נשית ויש דגש על המראה של כל אחת מהדמויות- כיפה אדומה הייתה לה כיפה אדומה, ושלגייה הייתה מדהימה מהממת אך לבנה כשלג ומכאן שמה ו....לכלוכית שהייתה מלוכלכת ומסכנה שכל היום עבדה והשחירה פניה... 2. אותה תשובה - כולן מסיפורי אלף לילה ולילה

scooby4

New member
אוקיי...

התשובה הראשונה שלך שגויה, השניה נכונה. עכשיו את צריכה להשיג מהר תשובה נכונה לראשונה לפני שמישהו ימצא את התשובה ויקח את התשובה שלך לשאלה השניה. אני ממליץ לכם להסתכל בתשובה הראשונה של אפרת, היא לא נכונה אבל היא בכיוון.

WallFlower

New member
צבעים!

כיפה אדומה - היא אדומה
שלגיה - היא בעלת עור לבנבן וצח!|אישלג| לכלוכית - יש לה צבע של ליכלוך!

black flower

New member
אמ...כרגיל ניחושים..

1. בכל האגדות הסוף הוא טוב והוא מסתיים ב.."הם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה"..בלה בלה בלה 2. כולן מספר סיפורי אלף לילה ועוד לילה

black flower

New member
או שיכול להיות גם הניחוש הזה...

1. בכל האגדות קורה משהו רע לדמות הראשית...בלכלוכית מגיעה השעה 12 והיא הופכת לשק פיח מהלך..:) בשלגיה היא אוכלת תפוח ולחנקת..ואת כיפה אדומה אוכל הזאב.. 2. כולן מספר סיפורי אלף לילה ועוד לילה

black flower

New member
יש לי עוד ניחוש...

1. בכל האגדות קורה משהו רע לדמות הראשית והיא ניצלת ע"י דמות גברית.. בכיפה אדומה ע"י הצייד...בשלגיה ע"י הנסיך...ולכלוכית ע"י נסיך ונעל זכוכית :) 2. כולן מספר סיפורי אלף לילה ועוד לילה

scooby4

New member
לא לא ולא

היית כ"כ קרובה שאמרת שהם נכתבו ע"י האחים גרים, תחשבי עוד קצת...

WallFlower

New member
ניחוש פרוע - כולן אגדות!

כולן אגדות שלא נכתבו ע"י האחים גרים!

scooby4

New member
אוקיי...

אז אם הם לא נכתבו ע"י האחים גרים, מה הקשר בינהם ? : )

למעלה