יאן, מה עם הפלאש?

tkatzir

New member
יאן, מה עם הפלאש?

ידוע לך על קבוצות שמתכוונות לרכוב השנה? הפעם הבאה שיהיה פלאש בישראל זה יהיה כנראה רק ב 2015, למי שירצה מדלית Randonneur 5000. אולי גם ב 2013, אך אתה יודע למי ניתנה הנבואה... טל.

tkatzir

New member
מה שאני יודע זה...

שיש קבוצה אחת של 3 רוכבים, כך שיש מקום לצרף עוד 2 רוכבים/רוכבות לאותה קבוצה. לא ידוע לי על עוד קבוצות. טל.

ItsikH

Member
טל, אם לא תסביר מה זה זו תשאר שיחה פרטית שלך עם עצמך בפורום...

tkatzir

New member
מה זה פלאש?

השם המלא בשפת המקור: Flèche Vélocio פלאש על קצה המזלג: זו רכיבה לקראת האביב, שמתרחשת באזור הסופ'ש של הפסחא. זו רכיבה קבוצתית, של קבוצות בנות 3-5 רוכבים. חובה לרכוב לפחות 360 ק'מ ב 24 שעות. זהו ארוע של ה ACP, אותו מועדון שמארגן גם את ה PBP והברווטים למרחקים של עד 1200 ק'מ (לא כולל) בארוע הפלאש של ישראל 2011, נקבעה תחנת הדלק בצומת נחשון כנקודת הסיום, ושעת הגג הכללית הינה שבת, 16 לאפריל, בשעה 10:00. הבדלים מרכיבת Randonnee: הקבוצה קובעת את המסלול לעצמה. הרוכבים קובעים לעצמם את נקודת ההתחלה, שעת היציאה, ואת הקונטרולים. שני הפרמטרים היחידים שאינם בשליטתם: נקודת הסיום, ושעת הסיום של כל הקבוצות (מותר להתחיל מתי שרוצים, עד 24 לפני שעת הסיום הכללית) זו רכיבה קבוצתית ולא אישית. אם לא סיימו לפחות 3 רוכבים מאותה קבוצה - כל רוכבי הקבוצה פסולים. אסור לעצור ליותר משעתיים בכל פעם. מתוך המינימום 360 ק'מ, חובה לרכוב לפחות 25 ק'מ בשעתיים האחרונות. אסור ששתי קבוצות ייצאו מאותה נקודת התחלה באותה שעה. אם רוצים לצאת מאותה נקודה, חובה לשמור על פער של לפחות שעה בין הזינוקים. עוד קצת רקע: יש כמה אסכולות לרכיבה זו, וכרגיל - יש מקום לכולם. יש קבוצות שינסו לטפס כמה שיותר מטרים, ויש קבוצות שינסו לרכוב מרחק כמה שיותר גדול. ידועה רכיבת פלאש בצרפת לאחרונה, בה הקבוצה גמאה יותר מ 600 ק'מ ב 24 שעות!!! זה היה הישג אדיר שמוזכר בסיפורים שמספרים רוכבי Randonnee לילדיהם, לפני השינה/רכיבה (שינה של הילדים, רכיבה של ההורים...) ולמה נזכרנו השנה? יאן חפר בבלוג שלי ובאתרים בחו'ל, ועלה על זה שאין לנו פלאש בישראל. פלאש נחוץ להשגת מדלית Randonneur 5000, שבשביל להיות זכאים לה, חובה לרכוב בתוך 4 שנים: PBP, ברווט של לפחות 1000 ק'מ, פלאש, סדרת ברווטים, ועוד ברווטים להשלים ל 5000 ק'מ. בתחום ה Randonnee זו נחשבת מדליה יוקרתית. מבחינתי, אני חושב שיש לנו עונה מוצלחת עד עכשיו (למעט אי אילו חריקות פה ושם....) ואני שמח שיש את האפשרות לקיים גם פלאש. עוד פרטים ב FAQ. טל.

באתי, ואשמח לעוד משתתפים

הארמדילו כבר מורכב אחרי שהקודם שבע כבר זכוכיות בכמות שמספיקה לתערוכה הבאה של צ'יהולי במגדל דוד. אכן ימים גדולים נכונו לנו והחודש פעמיים כי טוב: פלאש ב 15 ו ברווט 600 ב 28 בחודש. כהרגלי.... חפרתי ומצאתי שהרעיון העקרי של הפלאש הוא לרכב מינימום את המרחק שנקבע וכל המרבה במרחק ובמהירות הרי זה משובח... ולכן ברוח החג אגיע לפלאש ברכיבה מהבית ונראה עד להיכן ארכב בהמשך. ברוח החג אוסיף ואומר שגם 600 ק"מ זה לא מרחק קדוש. (כן, יש שמועות שיש מי שרוצה להגיע ל600 ברכיבה מהבית וגם לחזור כי הוא מפחד מאוטובוסים - לירושלמים יש זכרון ארוך אתם יודעים). שימו לב, PBP מתקיים כל ארבע שנים - בשנה הבאה לא יהיה. חג פסחא שמח לכולם, יאן

והציטוט הרלוונטי:

but the important thing for them was to do as many miles as possible http://www.audax-club-parisien.com/EN/index.php?showpage=351 ובעברית צחה "תגדיל לי בבקשה"

tkatzir

New member
מה שלא סיפרו לך שם...

... זה שהם בוחרים את מסלוליהם בקפידה, שיהיו מישוריים ככל האפשר. טל.

ItsikH

Member
אי אפשר הכל יחד אם אתה רוצה טיפוסים, תצטרך לשלם בקילומטראז', כשמסגרת הזמן נתונה. אם החוקים שמים את הקילומטראז' במקום הראשון, תעדיף מסלולים מישוריים ככל האפשר, ויתרה מזאת - תשתדל לתכנן אותם בהתאם למשטר הרוחות. בהנחה שהמסלול מעגלי, הטיפוס נטו הוא כמובן אפס...

tkatzir

New member
רציתי מישור, אך לאחרונה המציאות השתנתה

נכון לעכשיו, לא נראה לי הכי סימפטי לעבור בתחומי המועצות האזוריות שער הנגב, שדות נגב, ואשכול... המסלול שלנו עדיין לא סגור. יש כמה הצעות: הרחבה של ברווט 300, הומאז' ל"סיבוב הגדול" של נועם (מאמן קושר) נגר, או משהו בכיוון צפון. טל.

ItsikH

Member
מישורי+בטיחותי זה ראשצי, וכבר היתה הצעה לעשות 200 בראשצי../images/Emo5.gif ד"א מזכיר לך את הפוארטוריקנים שעושים ברווטים על אי שהיקפו 100 ק"מ../images/Emo5.gif

tkatzir

New member
הקפות אינן מומלצות

יש להימנע מחזרה על סיבוב יותר מפעם אחת. מסלול כזה לא יתקבל. מה שכן, אם מישהו יארגן פעם מירוץ 24 שעות (למשל, בתור RAAM Qualifier, אהם אהם...) אז שם המסלולים כן כוללים הקפות. טל.

לא מחפש צרות - מחפש קילומטרז'

וראש הקבוצה שלנו מתבקש להכין מסלול בהתאם. (אם אני נשמע כמו מי שמחפש צרות אז מה תעשו לי? מה עוד 100 ק"מ לרכב כעונש? מה עושה מזוכיסט כשהוא פוגש סדיסט ומה קורה עכשיו בעוטף עזה?)?

tkatzir

New member
אני דוקא חשבתי על משהו בכיוון אחר

אם הכל יסתדר, יהיה לנו זמן לבדוק ציוד. חשבתי לקחת ציוד שינה ולהשתמש בו. זה עדיף מאשר לנסות את הציוד בפעם הראשונה בברווט 600. שלא לדבר על ברווט 1000... זה לא ברווט, וזה ייתן לנו גם אפשרות להתאמן לרכוב ביחד. זה הוכיח את עצמו בברווט 400, ומקוה שגם בהמשך הדרך. טל.

../images/Emo41.gifאני מצטרף ../images/Emo122.gif יש עוד פסיכים בעניין?

אחרי שאמש השגתי יעד משמעותי (מבחינתי) בריצה (חצי בת"א בשעתיים) אני מוכן להצטרף גם ולנסות לרכב עם ציוד (למרות שאני בדיעה להיות לייט ככל שניתן!!) יש חדש על קבוצות נוספות? שבוע התארגנות זה מספיק היות ומדובר בסה"כ על יציאה בשישי בצהריים עד שישי בצהריים...

תודה עדי, בלעדיך העולם לא היה קיים

תש'מע, בסך הכל מדובר בטיול קצר ואתה כנראה החזק ביננו(אתה רוכב עילית לשעבר, אנחנו מי אנחנו). לגבי ציוד: נשארו לנו רק 3 ברווטים רשמיים בישראל עד צרפת כולל הפלאש. זו הזדמנות נדירה לבדוק ציוד, לבדוק התנהלות בקבוצה(כדאי לשקול לרכב יחד גם בצרפת), לבדוק את התנהגות הגוף במצבים שונים, לבדוק את יכולת השינה שלך בחוץ(למשל במגרש חניה על אספלט) ואת היכולות הטכניות והקוגניטיביות שלך במצבי עייפות קיצוניים. אין הרבה הזדמנויות כאלה ולכן אני ממליץ גם לשאר הרוכבים שרוצים להגיע לצרפת שיבצעו פלאש דומה במסלול שנוח להם או יצטרפו אלינו(יש עוד שני מקומות אצלנו בקבוצה). רעיון טוב יהיה להתייחס לפלאש כאילו הוא PBP עם מעט התאמות ולזכור שאנחנו רוכבים כקבוצה. בהצלחה, יאן

טוב שלא הפכת אותי לאבי ה'... ../images/Emo4.gif

כולה ניסיתי לקרוא לעוד חברה להצטרף. ובינתיים עם איך שאני מרגיש היום מצבי בכלל לא משהו
אני צריך לנסות שוב לרכב עם ציוד ובנוסף לישון בחוץ (אם כי לי ממש אין בעיה עם זה- במיוחד לא בעונה הנוכחית). נהיה בקשר ואשמח לדעת שיש עוד מצטרפים!! :)

למעלה