מה זה פלאש?
השם המלא בשפת המקור: Flèche Vélocio פלאש על קצה המזלג: זו רכיבה לקראת האביב, שמתרחשת באזור הסופ'ש של הפסחא. זו רכיבה קבוצתית, של קבוצות בנות 3-5 רוכבים. חובה לרכוב לפחות 360 ק'מ ב 24 שעות. זהו ארוע של ה ACP, אותו מועדון שמארגן גם את ה PBP והברווטים למרחקים של עד 1200 ק'מ (לא כולל) בארוע הפלאש של ישראל 2011, נקבעה תחנת הדלק בצומת נחשון כנקודת הסיום, ושעת הגג הכללית הינה שבת, 16 לאפריל, בשעה 10:00. הבדלים מרכיבת Randonnee: הקבוצה קובעת את המסלול לעצמה. הרוכבים קובעים לעצמם את נקודת ההתחלה, שעת היציאה, ואת הקונטרולים. שני הפרמטרים היחידים שאינם בשליטתם: נקודת הסיום, ושעת הסיום של כל הקבוצות (מותר להתחיל מתי שרוצים, עד 24 לפני שעת הסיום הכללית) זו רכיבה קבוצתית ולא אישית. אם לא סיימו לפחות 3 רוכבים מאותה קבוצה - כל רוכבי הקבוצה פסולים. אסור לעצור ליותר משעתיים בכל פעם. מתוך המינימום 360 ק'מ, חובה לרכוב לפחות 25 ק'מ בשעתיים האחרונות. אסור ששתי קבוצות ייצאו מאותה נקודת התחלה באותה שעה. אם רוצים לצאת מאותה נקודה, חובה לשמור על פער של לפחות שעה בין הזינוקים. עוד קצת רקע: יש כמה אסכולות לרכיבה זו, וכרגיל - יש מקום לכולם. יש קבוצות שינסו לטפס כמה שיותר מטרים, ויש קבוצות שינסו לרכוב מרחק כמה שיותר גדול. ידועה רכיבת פלאש בצרפת לאחרונה, בה הקבוצה גמאה יותר מ 600 ק'מ ב 24 שעות!!! זה היה הישג אדיר שמוזכר בסיפורים שמספרים רוכבי Randonnee לילדיהם, לפני השינה/רכיבה (שינה של הילדים, רכיבה של ההורים...) ולמה נזכרנו השנה? יאן חפר בבלוג שלי ובאתרים בחו'ל, ועלה על זה שאין לנו פלאש בישראל. פלאש נחוץ להשגת מדלית Randonneur 5000, שבשביל להיות זכאים לה, חובה לרכוב בתוך 4 שנים: PBP, ברווט של לפחות 1000 ק'מ, פלאש, סדרת ברווטים, ועוד ברווטים להשלים ל 5000 ק'מ. בתחום ה Randonnee זו נחשבת מדליה יוקרתית. מבחינתי, אני חושב שיש לנו עונה מוצלחת עד עכשיו (למעט אי אילו חריקות פה ושם....) ואני שמח שיש את האפשרות לקיים גם פלאש. עוד פרטים ב
FAQ. טל.