יאפים בארמון וג'יפ משוריין

עוד על רכבי שטח

שלוש כתבות/דעות במוסף "שבעה ימים" של "ידיעות אחרונות" היום (אין ברשת) - מהבחינה הסביבתית, מעניינת הכתבה של הלל פוסק על הסיכון שברכבי השטח.
כתבה של עופר פטרסבורג ועוזי דיין על ח"כ אברהם הירשזון, במוסף השבת של "ידיעות אחרונות" (אין ברשת) - בפתיחת הכתבה מצויינים כמה פריטי טריוויה על הירשזון, וביניהם "כשהוא רוצה להירגע, הוא משתולל עם הג'יפ שלו בחולות תל-ברוך". אגב, הירשזון גר ברמת אביב ג' ברחוב הסמוך ביותר למערות אפקה (בתים פרטיים). ככל הזכור לי, נעשתה פנייה אליו בזמנו אליה הוא כמובן לא טרח להגיב.

שר המדע

New member
עמית, יש למי להתלונן.

אתה מוזמן לפנות ל 690,901 אזרחי מדינת ישראל אשר הצביעו למפלגת קדימה, מפלגת "מושחתי ישראל התאחדו", מפלגת "הון והון ושלטון", מפלגתם של: צחי הנגבי, אהוד אולמרט, אלי אפללו, רוחמה אברהם, חיים רמון, דליה איציק, אברהם הירשזון ושאר מושחתים, רמאים, שקרנים וגזלנים... וכשהמושחתים מקבלים זריקת עידוד כה רצינית, הם רק יכולים לשעוט "קדימה" ולדרוס כל חלקה טובה... בברכה, שר המדע

היה בטוח שלא הצבעתי עבורם

ולמרות שהתקשורת עשתה מאמץ ניכר לסייע ל"קדימה", אולמרט וחבריו המושחתים קיבלו בקושי 15% מקולות ציבור הבוחרים.

../images/Emo45.gifיפה מאוד

זו הנישה בה בעייתיים רכבי השטח! נשמח לראות פועלכם זה, אף באזורים רגישים יותר, בשטחים מרוחקים יותר (כגון ערבה ונגב, הם שטחי הטבע האחרונים למעשה בארץ). מעט דוגמאות... האם זו תחילתה של ירידה מהעץ המוזר ושמו מלחמה נגד ג'יפים בעיר (לה אין שום קשר למפלגת ירוקים!)?

bhr11

New member
גם גי'פים בעיר זה ענין לירוקים

הג'יפים שמדובר בהם כאן מטבעם צורכים יותר דלק ומזהמים יותר מרכבים אחרים, כך שיש בהחלט אינטרס לצמצם את השמוש בהם. לדעתי הירוקים היו צריכים מלכתחילה להתנגד לנושא של ג'יפים בערים, במקום להתעמת מול ציבור הנוהגים בשטח. הסבה היא שאלו שקונים ג'יפ בשביל העיר הם אותם אנשים שיורדים משבילים בשמורות טבע ומתפרעים בחוף הים. לעומתם, מי שבאמת חיים את נושא השטח בד"כ מבינים יותר את המטרה של שמירת הטבע, ואותם היה צריך דוקא לקרב לירוקים. כמובן תוך הסדרה של נושא נהיגת/רכיבת השטח: איפה מותר ואיך, אכיפה, הפסקת בניית החניונים ופריצת הדרכים בשמורות שמבצעת רט"ג ועוד. זו היתה טעות גדולה, לדעתי, לתקוף את כל בעלי הרכבים שמסוגלים לסוע בשטח כגוף אחד. כעקרון אני מעדיף להיות בצד של אבירם ברקאי מאשר בזה של רענן שקד.

אני משער שדבריך מידע וניסיון?

אלו שקונים "ג'יפי מדרכות" הם אלו הבעייתיים בשמורות טבע? מתי אתם מגיעים, אתה ודרור, אלי לשיטוט משותף מחוץ לעיר? זיהום אויר פנים עירוני? נושא שאיני שולט בו ולכן לא בר דיון או ויכוח.

bhr11

New member
לא, מהתרשמות אישית בלבד.

אני גר בערד - אמנם פורמלית זו עיר אבל מטבע הדברים אני נמצא פה ושם בשמורות באזור ופוגש ג'יפאים כאלו ואחרים ומכאן ההתרשמות. אבל, כאמור, אני לא מתיימר להיות מומחה. בכל מקרה הייתי שמח לבוא ולשוטט אתך - איפה אתה נמצא?

למעלה