יאקימונו טעימות מענגות

מיתר44

New member
יאקימונו טעימות מענגות

כהרגלנו, תחילתו של בוקר שישי בקונצרט מודרך:
הפעם אורן נהרי מהפנט את הקהל במבוא המרתק שהביא
ליצירותיהם של ברוך וברהמס.
אבל, את ההצגה גנב בצדק יצחק פרלמן שניצח על הפילהרמונית
בעודו יושב על הפודיום לאחר שבעצמו עלה במדרגותיו בעצרת
קביו. ניצוחו היה ללא דופי, בעיקר קונצ׳רטו מספר 1 לכינור של ברוך, עם הסולן תלמידו איליה גרינגולץ.
ארוחת הטעימות שהחלה ב 1:30 והסתיימה בסביבות השעה חמש כללה 7 מנות זוגיות+ 4 מנות קונוס וגם דג טרחון שפורק לשלל מנות סשימי.
לתענוג הצרוף, שכלל 2 בקבוקי יין שהבאנו, הצטרף סיור
בקומה העליונה, 2 מנות אספרסו, 3 בקבוקי פלגרינו וכל זאת ב
1114 ₪ לארבעה. שווה בריבוע (או כבלשון העם - באבואה).
בצילום: דג הטרחון שמפגין את כלל ההגשה האסתטית והמוקפדת
שאופיינית למסעדה הותיקה הזו.
 

מיתר44

New member
טרחון ויינותיו

הזה שמעניק בחסדיו את הקוויאר ?





 

מיתר44

New member
אכן. התודה לגרגרן שחשף כאן את האפשרות

לארוחת טעימות שכזו. בצילומים תוכלו להתרשם מהעיצוב הנאה.





 

הגרגרן

New member
שמח שנהנתם !

אין ספק שהאסתטיקה באוכל היפני, תורמת רבות בארוחה כזו וכשהחומרים הגלם איכותיים ומוכנים כראוי, אפילו אם זה יהיה בפשטות, צפויה חוויה מהנה ביותר.
 
אכן אסתטי למעט ראש הדג עם העין שמסתכלת עליך מהטרחון!

אני לא מהמפונקים, אפילו אוהבת לפרק ראש של דג בליל הסדר, אבל על צלחת כה אסתטית, זה לא המקום.
 

מיתר44

New member
כמוך, הבת שלי הייתה בורחת מהשולחן למראה עין הדג

ארבעתנו התפעלנו גם מהניתוח המקצועי של פילה הדג מהשלד.
באלו עניין: אבי עליו השלום היה מפרק את ראש הקרפיון ומותיר בסופה של האכילה ערימת עצמות קטנה. ממש כמו
בפיצוח גרעיני חמניות. הוא טען שבשר הראש הכי טעים.
 
לא הייתי בורחת, הרי ציינתי שאני נהנית לפרק ראש של דג...

לעולם גם לא אזמין פילה דג אלא דג שלם,שלדעתי, שומר על הטעם האמיתי של הדג.
עם זאת, קשה לקרוא לראש הזה בצלחת כה יפה, אסתטי.
 
למעלה