יא-נעל!

אוֹחַ

New member
יא-נעל!

כך היא אמרה לי (
זה רע, לא?). נעל היא כמו ג'וקר ב-רמי - היא יכולה להחליף כל מילה בלשון העברית. נכון שלפעמים היא באה בצורה הגיונית, למשל: ארוך כמו שרוך, טיפש כמו נעל. או: יא-נעל! (כמו בכותרת, רק שהפעם זה לא אני). אבל לרוב היא פשוט סתם: לא XXX ולא נעליים. נעליים! (תרגום: "מה??? נראה לך!!!" או לחלופין: "מה!!! נראה לך???). של נעליך מעל רגליך! (כאילו מה הקטע? אנחנו באמצע המדבר. כנראה שבמקור: "של-נא עליך מעל רגליך" ר"ל: "דרכת על מלא-מלא עלים - נגב רגליים בשטיח, כי המקום וגו'". נעלי-עבודה - ברור לכל שזו שגיאת כתיב. צ"ל: נהלי-עבודה. מי היום עובד עם נעליים? ובכן, מס' שאלות: מי טפשה יותר - נעל-צבאית או נעל-עקב? האם לנעלי טרקטור צריך רשיון? כמה נעליים צריך בשביל להחליף מנורה? האם יש נעלים כתובים המגבילים את כמות השטויות הניתנות להכתב בהודעה אחת?
לשון של נעל.

גנגי

New member
אישה

נעלה נעלה נעלה נעלה את הדלת בפני בעלה. אני נעולה על זה. איטליה זה מגף, וזה בטח מסביר למה מייצרים בה נעליים. נעל אביך או אי-נעל אביך? אי הבל אחיך? הבל הבלים, הכול הבל. מה יפו פעמייך בנעלים! נותנים לו סוליה והוא רוצה את כל הנעל. ~נעלולי פלא~

אוֹחַ

New member
אז זהו, שלא בדיוק:

ה"א החיבור גם היא מיותרת. ואתה, שאמון על הדיוק, מוזמן לבדוק: מסכת "מועד-קטן" שם-שם (אם לא תמצא את המיקום המדוייק, אשמח לחפש בשבילך). שם תמצא גם את המקבילות לאמרה זו: נהר שוטף ומי-גבים; לוויתן ודגי-רקק. הזהר במלכודות-דבש, אטיוד.

גנגי

New member
למי אתה רומז שנפל בורג?

|רגשון נרגש של תנועה מגונה נרגשת מסוג "יאללה-יאללה"|

sailor

New member
דוקא שמעתי שחמדן

הוא זה שנותנים לו אצבע והוא רוצה את כל הסוליה

נעלים ומקרר

ומקרר שיקרר לי את המוח. למה כשנועלים נעל על הרגל לא משתמשים במנעול אבל כשמסנדלים רכב כן משתמשים? מוכנה להתייחף למען מטרה נעלה.

sailor

New member
וכל כולה שיבוש של גידוף ערבי חריף

"ילען דינאק" - תמר לך דתך, וגרוע עוד יותר "ילען דין ראבאק"

מכירת חיסול

מחוט ועד שרוך נעל! (רק היום בזול) אביון בעבור נעלים! (שלוש בעשר) נעלים ושׂלמות בלות ומטולאות! (על הסכין) אתה קונה? שלוף נעלך ונסגור עסקה. ואני, על אדום אשליך נעלי

למעלה