יבהדבהדו:)

razyho

New member
יבהדבהדו:)

היום בסערה הצפונית בה גלשתי בבת ים (חוף סי פלס) במרחק של 2 קילומטרים מהחוף בדרכי שמח וטוב לב נכנסתי לתוך להקה של 7 יסעורים אטלנטיים מדהימים ויפהפיים (בוגרים). עשיתי מייד סיבוב אבל הם עפו לכיוון אחר כך שיצא לי לראות אותם בבירור כ 20 שניות ואז מרחוק. זהו עוף יפהפה ואני מודה על ההזדמנויות הנדירות שיש לי לראות ציפרים מיוחדות בזכות הגלישה

razyho

New member
ולאלה שמאד מפקפקים

המקור של היסעורים והיסעורונים יוצא דופן בצורתו בין עופות הים. הראש וכל החלק האחורי של הגב היה שחור לגמרי ורציף בלי טיפה לבן. הצד התחתון של הראש הבטן הכנפיים והזנב היה לבן שנהב חוץ מכניסה של מעט שחור באזור הצוואר. אורך גוף כ 40 ס"מ מוטת כנפיים כ 80 זנב מלבני שהרגליים לא מבצבצות ממנו. ראיתי אותם בתעופה עד מרחק של של כ 20 מטר כמו שאני רואה דגי חרב לפני חרטום הגלשן כל פעם בסערות איך היגיעו לחופי ישראל? שאלה טובה מאד

razyho

New member
אתם יודעים מה?

זה עדיין נראה לי קצת בלתי אפשרי שיהיה האטלנטי כי הוא לא מגיע כלל לאזורנו לפי המפות. ולכן האופציה היחידה שנשארת היא שזה יסעור מצוי תת מין yelkouan עם גב שחור לגמרי ולא חום ויתכן שלא שמתי לב מספיק לאזור הזנב ולכן לא ראיתי רגליים שמציצות מאחור. הבעייה היא שהגב היה ממש שחור ולא חום כהה. אבל אני עדיין לא סגור על השינוי בזיהוי

RedBishop

New member
אחד הדברים שאני למדתי

זה שבאופן כללי, בכל תצפפית של מין שמזכיר מינים אחרים, סביר מאוד שמה שאני רואה זה המין הנפוץ ביותר מבין האפשרויות. 5 יסעורונים אטלנטיים זה וואחאד תגלית למדע.. יסעור מצוי נשמע הרבה יותר הגיוני, ראה גם: http://my.ort.org.il/holon/birds/d8.html

razyho

New member
האמת שבסיפלאס יוצא לי בעיקר לראות

יסעורונים ולא יסעורים. זו פעם ראשונה שאני רואה את המצוי (כנראה) שלא על היבשה (ראיתי בגן הזואולוגי באבוכביר לפני שטובע ושוחרר)

למעלה