יבוא אלקטרוניקה מסין.

יבוא אלקטרוניקה מסין.

מישהו מכיר קצת את חוקי המכס , בעיות שעלולות להתעורר , קשיים מיוחדים , עלויות , כדאיות וכו'. אשמח לכל עזרה שתינתן ! תודה .

gao xing

New member
אני מניחה שהכוונה

לייבוא למטרות מכירה. אם כך הדבר עליך לקחת בחשבון כי המכס הישראלי מאוד נוקשה בכל הקשור לייבוא אלקטרוניקה מסין. קודם כל עליך להיות בעל חברה רשומה עם אישור ייבוא. במידה ומדובר על ייבוא טלוויזיות יש בנוסף צורך לאישור ייבואן מיוחד ממשרד התמ"ס. יש לקחת בחשבון שמוצרי חשמל ואלקטרוניקה צריכים לקבל אישור של מכון התקנים לפני שמפיצים אותם. במידה ומכון התקנים שולל מוצר אתה תצטרך או להחזירו לספק (הליך לא פשוט בכלל) או לדאוג לסילוק ליקויים במחסן ערובה רשום (האחסנה עולה כסף וכמובן התיקונים שישי לבצע). רצוי שיהיה לך ידע טכני על מנת לבדוק מוצר לפני שמביאים אותו לבדיקה במכון התקנים. עלות בדיקה של מוצר (למעט טלויזיות) עולה כ-4000 ש"ח לפחות. עם הגעת הסחורה לארץ יש לבצע בדיקת זיהוי שעולה כ-2000 ש"ח. כל בדיקה נוספת עקב ליקויים חוזרים ונשנים עולה כ-2000 ש"ח. המכס מדיי פעם עוצר סחורות שמגיעות מסין כדי לבדוק שהמחיר על גבי החשבונית אכן אמיתי וכי אין במכולה הברחה של משהו אחר.... אם יש חשד מסויים הסחורה מעוכבת עד שמבהירים את העניין יש צורך לפעול בכל הקשור לשחרור סחורות בארץ עם עמיל מכס. לא ממליצה לעשות את זה לבד. עלות טיפול משתנה מעמיל מכס אחד לאחר. ישנם כאלו שגם מוכנים לממן במידה ואתה נותן ערבויות מתאימות. צריך איש קשר בסין אמין שיטפל לך בכל נושא השילוח. לא כל המפעלים דוברי אנגלית ובכלל, קשה מאוד לעבוד עם סינים...... התחרות בישראל בין יבואני החשמל והאלקטרוניקה מאוד קשה שלא לדבר על רווח לא גדול ליבואן (מה שלא תמיד מצדיק את כל הטרחה מסביב). אני לא ממליצה לייבא סחורה לארץ לפני שיש הזמנת לקוח מראש. רוב הסיכויים שאם תעשה ייבוא ותחשוב שלא תהיה בעיה בסוף תיאלץ למכור את הסחורה בהפסד לאחר אחסנה מרובה!! אם אין לך מושג קלוש על ייבוא בכלל וסין בעיקר, אני ממליצה לך לנסות למצוא עבודה באחת מחברות הייבוא בישראל כדי לקבל מושג ולו קלוש מה הדרישות מיבואן, חוקי המכס, חוקי התקינה וכמובן להתחיל לצבור חוג מכרים מהתחום הזה שבוודאי יוכלו להועיל לך בבוא היום. ראיתי הרבה אנשים שניסו מזלם בייבוא ללא שום ידע קודם ונאלצו למכור סחורה בהפסד רב..... זה לא מסובך בסופו של דבר אבל חייבים להכיר קצת יותר לעומק את נושא הייבוא כדי לא להיתקל בבעיות מיותרות....הן בישראל והן בסין. זה היה על קצה המזלג אבל אני מקווה שעזרתי......

gsamuel

New member
יבוא מסין - קרא בעיון - שווה הרבה $

מכס - יש לשלטונות המכס אתר חופשי באינטרנט שממנו אתה יכול לקבל מידע ראשוני. הם מאוד משתפי פעולה ולא מפלצות כמו שלפעמים מנסים לדמות להם. אם יש לך שאלות יש שם מספר טלפון ואתה יכול להתקשר אליהם ו\או לגשת לבית המכס עם קטלוג של המוצר. בעזרת הקטלוג הם יתנו לך הנחיות מדויקות ואם אתה לא ממהר הם גם יתנו לך אסמכתא כתובה ומחייבת לגבי פריט המכס ועלויות המכס והמיסים בכלל - ואם פריט מכס זה זקוקו לאישורים נוספים ושל מי. ואם אכן הוא זקוק לאישורים נוספים הם גם יכוונו אותך. בסך הכל זה לא תורה מסיני - לא צריך להתייאש !!!! יצרנים סינים היום זה לא מה שהיה פעם ! יש הרבה שרלטנים ואנשי ביינים שמנסים להרוויח באמצע. אם יש לך מידע מהארץ פה מה בדיוק התקנים ויש לך מידע בדיוק מה המחיר שאתה רוצה לשלם לא צריכה להיות לך בעיה למצוא את המוצר (אם כמובן הןא סביר) ולהשיג אותו בקניה ע"י מכתב אשראי בפירוט טכני מלא של המוצר ובתנאי בדיקה לפני המכלה. אל תקח את כל מה שאומרים לך כל מיני MIDDLE MAN המחפשים פריירים. אם אתה רוצה את הלינק של פריטי המכס כתוב אלי דואר [email protected] פרטי או צלצל אלי 054-8125100 ובברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה שמוליק גיבורי

אMור

New member
קרא בעיון - שווה יותר $ ../images/Emo6.gif

"לא צריכה להיות לך בעיה למצוא את המוצר (אם כמובן הןא סביר) ולהשיג אותו בקניה ע"י מכתב אשראי" נו בטח. כל בנק בעולם ובמיוחד בארץ יקפצו עליך בשביל לתת לך LC, במיוחד אם אין לך ותק וממון בחשבונות החברה בבנק... בגלל אנשים כמוך, קמים להם גיבורים שמגיעים לסין, כי זה באמת לא בעיה להגיע למפעלים, ומטרידים את המפעלים בשביל 150 יח' באיצטלה של "הזמנת ניסיון" - כי - הם לא פראיירים לשלם ל- MIDDLE MAN שמחפשים פראיירים... ובסוף מפסידים כספים כי התעסקו בדברים שאין להם מושג... הלוואי והכל היה מתחיל ונגמר רק בידע שמספקים לך האנשים הנחמדים של המכס, לדבריך...

gsamuel

New member
בגלל אנשים כמוך????

אני לא מכיר אותך ואתה בטח לא מכיר אותי. אז לפני שאתה קם ומעביר עלי ביקורת אולי כדאי לבדוק מה ומי אני מה אני יודע ומה טני עושה ומה עשיתי בעבר. אז לידיעתך -- מה שאני שחכתי אתה עוד לא למדת!! - לא להעביר ביקורת על אנשים. זה שאתה אוהב אופנועים ויש לך בראש רק זיונים ( לפחות כפי המופיע בעולם שלך) זה טוב ונחמד, כל אחד הישר בעיניו יעשה. לא בעתי לכאן להתנצח איתך וכל תגובה ממך מיותרת לגמרי הרשה לי לאחל לך גמר חתימה טוהב שמוליק גיבורי

gsamuel

New member
מקווה מאוד שהבנתה ../images/Emo178.gifאת ...

והוצאתה לרגע את הזיונים
מהראש וירדתה מהאופנוע

למעלה