יבוא מכונה בדגם שמוכרים בארץ - יש עם זה בעיה?

moka84

New member
יבוא מכונה בדגם שמוכרים בארץ - יש עם זה בעיה?

בוקר טוב לכולם,

יש לי תהייה לגבי קניית מכונת קפה מחו"ל -

לפי מה שידוע לי, בדומה לקנייה של מוצרים אחרים - כל עוד הדגם המסוים כבר אושר על ידי מכון התקנים (מכשיר חשמלי וכדומה) אז לא תהיה בעיה ורק במידה ואני מביא דגם שהם לא בדקו אז תהיה בעיה והם יהיו חייבים לבדוק את המוצר לפני שישחררו לי אותו.

האם במידה והדגם שאני מביא כבר קיים בארץ ונמכר, יעשו לי בעיות עם מכון התקנים?

שמתי לב שבחלק מהמקרים יש הבדל של 100 אחוז הפרש במחיר בקנייה מחוץ ישראל - כך שגם אחרי שילוח ומכס יוצא לי זול משמעותית.
למשל מכונה מסוג Gaggia שנמכרת בישראל בסכום של 2900 שקלים, אני יכול להזמין מאיביי כולל משלוח לארץ ב-1500 שקל חדשה לגמרי בקרטון (גם אחרי תשלום מיסים יצא לי פחות מ2900)

אשמח לקבל תגובות.

המון תודה!
:)

אין ביעה בכלל להביא מחו"ל מכונה יחידה....

... מדגם שלא נבדק ע"י מכון התקנים! אין חובת תקינה למכשיר בודד ולכן החשש שלך מזה שלא ישחררו את המכונה בשל בעיות תקינה, אינו רלוונטי.
מכון התקנים נכנס לתמונה רק כאשר אתה מיבא מכשיר שאתה מתכוון למכור הלאה בצורה מסחרית, או אם יש לך כוונה לייבא כמות גדולה של מכשירים ולהפיץ אותם.

moka84

New member
המון תודה ! למדתי עכשיו משהו

אכן מדובר במכונה יחידה ולא בכמות מסחרית.
תודה רבה לא ידעתי את זה.

blzvi

Active member
כל אחד משלם דמי לימוד

לדעתי גם אם יוצא פחות ,לא כדי ,איפה האחריות ,איפה אי הודעות ? איפה הנסיעה לבית המכס ?
לו המכונה עולה בארץ 8000 שקל ,כדי לחשוב על אלטרנטיבה .

moka84

New member
המשך..

אוקיי, נניח וקונים בארץ ומשלמים "פרימיום" על מנת שתהיה אחריות, איזו אחריות מקבלים על מכונת קפה?

אני יודע שבישראל המונח "אחריות" הוא בדרך כלל בסיסי מאוד (שזה אומד שכל תקלה משמעותית איכשהוא תמיד "לא כלולה" וצריך בכל זאת לשלם מאות שקלים לתיקון)

כמובן שבמידה וההפרש קטן אז לא שווה לשבור את הראש,
גם חשבתי אולי לבדוק אופציה של תשלום במזומן תמורת הנחה כלשהיא במחיר.

blzvi

Active member
ראה ,סדר גודל זה של תג מחיר

קטן עלינו,לרוב החברים בפורום מכונות מ 8K וצפונה .
בענף זה אחריות זה אחריות .
אני מניח שלאחר נסיון של שנה במכונה פשוטה ,תקבל תיאבון לדבר האמיתי .

moka84

New member
תודה! שאלה נוספת

אני גם מאמין שכדאי לי להתחיל ממכונה פשוטה, ובשלב מסויים לשדרג למכונה קצת יותר "רצינית" (עדיף על להתחיל מיד עם מכונה של 8K לפני שהתנסתי במשהו קצת פחות יקר)

השאלה היא- מה כוונת "לדבר האמיתי" ? האם יש הבדל של ממש בקפה המופק ממכונה של 3K לבין מכונה של 8K ?

זה נראה לי ככה שכל המכונות מעל 3-4K עושות פחות או יותר את אותה העבודה - רק עם תוספת נניח של בויילר (כדי להקציף חלב תוך כדי חליטה בו זמנית למשל) או מבנה יותר "מקצועי" (למשל- מכונה שכולה עשוייה נירוסטה ללא חלקי פלסטיק)

המון תודה!

shayar48

New member
יבוא אישי

שתי המכונות האחרונות שלי הגיעו בדרך זו. על הראשונה שילמתי 400€ כשהמחיר בארץ היה 4000שח, גאג'יא אוטומטית. הנוכחית עלתה נטו 1200€ כשבארץ מחיר החבילה היה בדיוק כפול.
קח בחשבון מע"מ שמצמצם את הרווח וחשש מתקלות בשנה הראשונה(לא היו )-אין אחריות.
לא הכל כדאי! יש מבצעים גם בארץ, אני בדקתי ועד שקניתי כשנה! גם בחו"ל יש מבצעים ויש לתכנן גם שינוע של המכונה-האחרונה שקלה נטו 18קג. ...

dudi4321

Active member
האם המכונה עם מתח 230V?

כי אז יהיה כמעט בלתי אפשרי להפעיל אותה בארץ.
והאם התקע מותאם לשקע מתח ישראלי? זו הבעיה הקטנה.

Sanchez

Member
אני בחרתי לייבא מכונה יחסית יקרה... מ EBAY. מכונה אוטומטית.
קניתי מכונה משומשת, אך לאחר שיפוץ מלא ואחריות (לא מקומית כמובן), של 24 חודש. המוכר הוא גרמני והוא דילר מורשה של JURA.
לאחר כל המסים כחוק יצא לי כמעט 1/3 מחיר ממכונה חדשה בארץ.
אני מאוד מרוצה.

למעלה