יבוא של מכונית מארה"ב במעמד הלנדינג.

AlexJ

New member
יבוא של מכונית מארה"ב במעמד הלנדינג.

לאור המצב שדולר קנדי ואמרקאי שווים היום, אני מניח שכדאיות יבוא של מכונית מארה"ב היום כדאית ביותר. השאלה האם יש הקלות נוספות במסים במעמד ההגירה, כמו לתושב חוזר / עולה חדש בארץ ? ואם לא, אז איפה אפשר ללמוד בכל זאת על איך מבאים רכב מארה"ב ? תודה מראש.

על המכונית להיות בבעלותך נדמה לי 30 יום לפני

אתה צריך להצהיר על המכונית בזמן הלנדינג, ולעשות תהליך הגירה נפרד למכונית, מעבר להחתמה של הטפסים במכס. להכניס את המכונית מארצות הברית זה לא בעיה, אבל אם אתה לא תושב בארצות הברית תצטרך לעשות ביטוח אמריקאי בעת הקנייה עד שתקבל לוחית רישוי קנדית ותוכל לקבל ביטוח קנדי. תצטרך גם לקנות את הרכב במזומן. אתה פטור ממיסים על הרכב בלנדינג. מותר לך להביא הכל לבית ושתי מכוניות בפטור ממס. תשלם את אגרות הרישום והבדיקה וזהו. בהצלחה.

AlexJ

New member
תודה, ברשותך מס' שאלות נוספות:

לנדינג, אז עם כל המשפחה. וזה אומר: ויזות לארה"ב לכולם, מחיהה מספר ימים לכולם, טיסה-נסיעה יותר ארוכים ומעייפים, במיחד לילדים, מעבר רק בנדמה לי שתי נקודות גבול מסוימות, וכמו שאמרתה ביטוח. לגבי מזומן, אז גם כמהגר טרי בלי קרדיט הסטורי איאפשר לקבל ליסינג. פטור ממסים. האם רק במעמד לנדינג? על אילו מסים מדובר ? רק מע"מ, או שיש גם מיסי קניה רצחניים כמו בארץ ? תודה.

אתה צודק, אם באה כל המשפחה יחד זה מסורבל

יש מיסי קנייה על רכב בנוסף ל PST GST שגורמים לכך שרכב מסוים בקנדה יקר יותר ב כ 20-30% מאותו רכב בארה"ב. כדי לקבל פטור ממיסים על הדברים שאתה מביא בלנדינג או אחריו, אתה חייב בלנדינג להחתים את טופס המכס שבו יש רשימה מדוייקת של הדברים שאתה מביא, ואלה מהם שהם יקרים כמו תכשיטים, אלקטרוניקה וכלי רכב, צריכים להיות מפורטים, רשומים ומזוהים חד משמעית בעת הלנדינג. אתה יכול להביא את האוטו אחר כך אבל מספר השילדה חייב להיות רשום בטופס בעת הלנדינג. לגבי הליסינג או הפיננסינג אתה צודק. קשה לקבל אותם בלי קרדיט היסטורי. לגבי ויזות לארצות הברית לכולם, זה כדאי בכל מקרה לעשות, לחיות בקנדה בלי ויזות לארה"ב זו נכות מסויימת, ולקבל ויזה אחרי שעברתח לכאן ולפני שיש לך עבודה זה מסובך.

AlexJ

New member
תודה רבה על התשובה.

כלומר PST+GST 13% ועוד כ 20-30% וגם לקחת בחשבון ששתי המטבעות עכשיו שוות - יוצא ששווה להתאמץ. האם אני צודק ?

לא, 20-30% כולל ה GST PST

תלוי בדגם. אתה צריך גם לבדוק באיזה מדינה בארצות הברית אתה יכול לקנות רכב וביטוח כתייר בלי להיות בעל רישיון נהיגה של אותה STATE. אני לא מכיר מישהוא שלא היה תושב ארה"ב אלא תייר, שעשה את התרגיל הזה. אבל התרגיל אפשרי בהחלט.

למעלה