ידוע לי שמישהו חודר לי למייל

johda

New member
ידוע לי שמישהו חודר לי למייל

הוא פשוט השיג את הסיסמא, לא נעשה נזק רק חדירה למייל. יש מה לעשות מבחינה חוקית ?

חדירה לדוא"ל

ראשית אני מתנצל, ניסיתי אתמול פעמיים לענות לך ולא הצלחתי, מטעמים טכניים 0איני יודע אם הבעיה היתה בפורום או במחשב שלי, בכל מקרה התשובה נכתבה פעמיים ולא עלתה לפורום. לעצם שטלתך: השאלה מעורפלת למדי ומעוררת הרבה תמיהות: 1. מה זאת אומרת "ידוע לך"? איך ידוע לך? מישהו סיפר לך על מישהו אחר? החודר הודה בפנייך? 2. מה זאת אומרת חודק בלשון הווה? אם הוא חודר, למה אתה לא מחליף סיסמא? 3. האם החודר הוא מעביד או נציג של מעביד שלך, במחשב של העבודה? 4. האם ידועה לך זהות החודר? 5. האם ידוע לך הרקע? (כגון סכסוך בין בני זוג, ריגול תעשייתי, מעשה קונדס) בלי פרטים כל מה שאני יכול להגיד לך שבנסיבות מסויימות יש מקום להגיש תלונה למשטרה, במקרים אחרים אין מקום.

johda1

New member
תודה על התשובה, תשובות

1. ידוע לי כי ראיתי לפי הכתובת IP. במייל כתובה כתובת ה-IP האחרונה שנכנסה ואני יודע שהיא לא שלי, חוץ מזה לפעמים אני רואה שמיילים שלא קראתי מסומנים כאילו נקראו. 2. אני בינתיים לא מחליף סיסמא, כדי שאוכל להוכיח אם יהיה צורך בכך. 3. הוא לא מעביד שלי. 4. לא ידועה לי זהות החודר. 5. לא ידוע לי הרקע.

אם החדירה נעשית מישראל 1, אתה יכול לפנות למשטרה, אולם הסיכוי שתפתח חקירה הוא אפסי. 2. אתה יכול למנות חוקר פרטי ולנסות לאתר את העבריין. 3. אתה יכול בתאוריה לפנות לספק האינטרנט ולדרוש את פרטי בעל הכתובת אך יש להניח שבלי צו בית משפט לא יתנו לך. לפיכך אתה יכול לפנות לבית המשפט ולפתוח הליך "פלוני - אלמוני" ולבקש צו לגילוי פרטי בעל כתובת ה IP. אם תשאל אותי, כל הפעולות האלה הן בזבוז זמן/כסף. אם החדירה נעשית מחוץ לישראל, אין לך כמעט מה לעשות. רצוי מאד שתחליף את הסיסמא. במסגרת תביעת נזיקין, אם תהיה כזאת, אי החלפת הסיסמא על ידך יכולה להיחשב כאי עשיה מצדך להקטנת הנזק, במילים אחרות, הטלת אשם תורם עליך במקרה של נזק. אתה צריך לשמור על האינטרסים שלך. בדיוק כמו שאתה דואג שלבית שלך תהיה דלת פלדה ומנעול ואם צריך, הגנות נוספות, ואתה דואג לרכב שלך שיהיו לו הגנות, אתה צריך לדאוג גם לתיבות הדו,ל שלך ולא לסמוך שמישהו אחר יגן על האינטרסים שלך.

למעלה