ידוע לכם על תביעה נגד קבלה לעם בני ברוך?

ידוע לכם על תביעה נגד קבלה לעם בני ברוך?

מישהו שמע על זה משהו ויכול לספר על מה ולמה? יש המון דברים לא נעימים שנכתבו על המקום לאחרונה

שומר נפשו ירחק מהמקום הזה

לא שמעתי על זה, אבל אתה מוזמן לפרט מה אתה כן יודע על כך, כגון מי התובע, ועל מה התביעה ?

ינוקא1

New member
תודה על הכתבה.

אני חושב שיש כאן כמה נקודות מאוד מהותיות , ועלינו ללמוד כמה דברים מלייטמן ומבני ברוך. הם אומנם מעוותים את הקבלה ועושים ממנה חוכא ואטלולא , אבל יש שם כמה נקודות שכדאי ללמוד מהם. ראשית , אנשים אכן מחפשים "שייכות" מחפשים ביחד , להרגיש חלק ממשהו גדול , ולייטמן נותן להם את זה. גם תנועת החסידות של הבעל שם טוב הקדוש היתה בתחילתה תנועה כזאת בה אנשים נפגשו ללמוד תורה אחרי העבודה , שרו ניגונים , שתו י"ש ונדבקו ב"צדיק". אבל בימינו הפכה החסידות למנגנון משומן וממוסד עם רב'ה ומשמשים , ואיבדה את "להט הנעורים" שהיה לה בתחילתה. לייטמן בעצם העתיק את המתכון הזה , ומיישם אותו בהצלחה. אינני מתרגש מטענות על זה שאנשים נדבקו בקבוצה הזו ושינו את דרכם ונפרדו ממשפחתם - גם על אנשים שחזרו בתשובה יש סיפורים דומים. גם דרישה למעשר נראית לי דרישה לגיטימית. לייטמן אומנם מוכר להם קבלה מליאה בשקרים ועיוותים , אבל בכל זאת הוא וחסידיו קמים בשעות הקטנות של הלילה ולומדים - הלוואי עלי. הוא גם נותן להם הרגשה שהם מצילים את העולם , והרגשה שהם "חוד החנית". (זה קצת מזכיר את חב"ד - "חיילי בית דויד" איך שהם קוראים לעצמם. יש משהו מאוד "רוסי" בסוג ההתנהלות הזו). התחושות שלי כלפי הדבר הזה מעורבות. כשראיתי מה הם עושים מהקבלה הזדעזעתי. אין שום מקור שהם לא עיוותו אותו לחלוטין ועשו ממנו סלט תורכי. (אם רוצים להבין מהי דעת הקבלה , פשוט צריך לראות מה הם אומרים ולהגיד ההיפך. בדרך כלל זה יצא נכון). מצד שני , יש לנו הדתיים הרבה הרבה מה ללמוד ממנו. הלוואי והייתי רואה "דביקות חברים" כזאת אצלינו כמו אצלם - אפילו שאצלם זו המצווה היחידה בתורה . עם זאת - מכיוון שהם מתבססים על שקר , ויש שם טעות רצינית לכל אורך הדרך , אני מאמין שבמוקדם או במאוחר תהיה שם "שבירת הכלים". אני מקווה שבמוקדם.

Mr Adam

New member
עץ עם שורשים רקובים לא יכול לצמוח

צריך לתת לבורא לעשות את שלו..אני מקווה שבסופו של דבר יפתחו לתלמידים שם העיינים .

ציטוט מויקי על שבתי צבי שממש מזכיר את לייטמן

"...שנחשב לאחד ממשיחי השקר המפורסמים ביותר בהיסטוריה של עם ישראל, עסק במיסטיקה ובקבלה, בתקופה זו החלו להתגלות אצלו סימני שיגעון שהמשיכו ללוות אותו כל חייו. הוא סבב בעולם ואסף תומכים ומאמינים רבים. באותה תקופה הוא תיקן תקנות, וביטל מנהגים דתיים..." אם לא היה כתוב בראש העמוד שבתאי צבי, הייתי יכול להיות בטוח שהדברים האלה אחד לאחד נאמרו שם על אדון לייטמן מבני ברוך.

מיסטר אדם מה קורה פה?

בפורום הקודם לפי התגובות שלך, היית קשור לשם, לא? איך זה השתנה? מה קרה?

Mr Adam

New member
תמיד היה כתוב לי בכרטיס

ותמיד אמרתי שאני לא לומד שם ..אם תעקבי טוב תראי מה השתנה . ואין לי שום בעיה אישית נגד אף אחד שם יש כאן לפי דעתי עניין מוסרי ואידיאולגי שזכותי כמו כל אחד אחר לא להסכים איתו. פשוט מאוד

למעלה