ידידים הומוסקסואלים/חברות לסביות

נדב שלו

New member
ידידים הומוסקסואלים/חברות לסביות

שמתי לב שחלק מכותבי הבלוגים בפורום הכינו עמוד עם פרטים אישיים בין כל הקריטריונים (גיל, תחביבים, לימודים) ניתן למצוא גם "ידידים הומוסקסואלים/חברות לסביות" מדוע כותבי הבלוגים חושבים שהם צריכים להכניס את הקטגוריה הזו לבלוג שלהם? מדוע לא כתבתם "ידידה אתיופית" "ידיד בלונדיני" "ידידים רוסיים" "ידידים לובשי ג´ינס" או כל דבר אחר שקשור בסיווג בני אדם?. האם גם את החברים שלכם אתם מסווגים לפי סממנים חיצוניים או נפשיים? יש לי חברה אחת צולעת, שני ידידים עם חצ´קונים, ידיד אחד בלי אבא... כל אחד ואחת מכם פוגשים יותר מהומוסקסואל או לסבית אחת, אינכם יודעים זאת אולי כי אותו אדם בחר לא לחשוף את עצמו - אבל להתייחס אליהם כאילו מדובר בחייזרים או תופעת טבע בלתי רגילה, התנהגות פוגעת ונגועה בדיעות קדומות להומוסקסואלים ולסביות אין קרניים, הם לא הולכים על ארבע או לובשים שמלות ובטח שאתם בתור בעלי בלוגים המאמינים בחופש ובפתיחות לא יכולים להתייחס לידיד הומוסקסואל כמו אל קוף שרואים בגן חיות. מי שפוחד להזכיר את נושא הגאווה בבלוג שלו שמא מישהו יחשוד שהוא הומו או לסבית, שיתעלם מהנושא ולא ידבר עליו בכלל. אני יכול לספר שבפורום הזה קוראים מספר הומואים ולסביות, חלק מהם מנהלים בלוגים ועדיין לא מרגישים נוח לחשוף אותם ולאף אחד מאותם אנשים לא עברה בראש המחשבה על קטגוריית "ידידים סטרייטים/חברות סטרייטיות".

or001

New member
צודקת במאה אחוז, אמחוק את הקטגוריה

מהאתר שלי, תודה על ההארה!

איה@

New member
נדב - אתה צודק מאד../images/Emo70.gif

אני מסכימה עם כל מילה שכתבת. לי באופן אישי יש חברים טובים מאד שהם הומואים. אני מתייחסת לאנשים כאל אנשים ובני אדם מעל לכל! העדפות המיניות של כל אחד הן עינינו האישי - ואני מכבדת ומקבלת. עד כמה שאני יודעת - אילנה מאיזון פנימי התחילה את "מסורת" השאלות תשובות האלו - והמקור נלקח מאתר בחו"ל. כך שאי אפשר "להאשים" את אלו שהמשיכו לענות לשאלות באותה מתכונת מקורית. למרות שאני מסכימה איתך - ואפשר היה להפעיל שיקול דעת - ולמחוק את השאלה הנ"ל. בכל מקרה - טוב שהשבת את תשומת הלב לנקודה הזו - הגם שבוצעה בתמימות. שבת שלום
איה.

ohad m

New member
אני חושב שיש פה טעות

מסויימת. נדב שליו מציג את המילים "חבר הומוסקסואל" ו"חבר רוסי" ו"חבר בלונדי" כאילו מדובר באותו הדבר. זה לא. לפני שאני מנמק, השאלון באמת נלקח מבלוג לועזי, ואני אישית מצאתי אותו מעיק ומיותר ולכן לא עניתי עליו. וכעת אסביר למה אני מתכוון. הומואים ולסביות הם לא אנשים רגילים, מהסיבה הפשוטה שההתנהגות המינית שלהם היא לא נורמטיבית. כמו כן, יש עוד דבר קטן שנקרא הומופוביה. אני מאמין שאם היתה מטרה בשאלון ההוא לשאלה הזו היא היתה לראות האם הבן-אדם הוא "ליברלי" או לא, למרות שהיא אכן מטופשת. בכל אופן, להיות חבר של הומוסקסואל זה לא אותו הדבר כמו להיות חבר של רוסי, משום שהומואים עשויים לעורר פחד או סלידה רגשית אצל אנשים מסויימים. ורוסים ובלונדינים לא. אוהד

נדב שלו

New member
הומואים ולסביות הם אנשים רגילים

בעלי העדפה מינית שאינה נורמטיבית אך עדיין לא הופכת אותם ל"לא נורמליים" או במילים אחרות "משוגעים". אדם אינו בוחר את חבריו לפי זהותם המינית אלא מגלה זאת בעקבות החברות ואם אתה בוחר להיות או לא להיות חבר של מישהו משום שהוא עלול לעורר פחד או סלידה - צר לי שזו דרך החשיבה שלך, מאחל שתמיד תהיה מוקף אנשים "נורמליים" שמתנהגים בדיוק כמוך, מתלבשים בדיוק כמוך, מדברים בדיוק כמוך, אוהבים את אותה מוזיקה, ואפילו ישכבו עם בת הזוג שלך כי לכולכם יש את אותו הטעם בנשים וחלילה אסור שמישהו יאהב בחורה כהת עור כי אתה מעדיף אותן בהירות. רוסים מעוררים סלידה אצל הדתיים, חרדים מעוררים גועל אצל החילוניים, אשכנזים חושבים שהמזרחיים טיפשים והמרוקאים שונאים את הגרוזינים. מי שבוחר לחיות את חייו דרך סיווג אנשים לפי האדם איתו הם מבלים את הלילה, המבטא בו הם מדברים, העדה ממנה הגיעו או צבע העור שלהם הוא אדם מסכן וצריך לרחם עליו ולעזור לו (בטח אם הוא יהודי ושמע קצת על השואה).

ohad m

New member
נדב

אני מסכים עם כל מילה, אך שים לב בבקשה שלא אמרתי "משוגעים". העובדה היא, שאם היום אחד מחברי הטובים היה אומר לי שהוא הומו, זה לא היה פוגע (להערכתי) בקשר שלנו, כל עוד הוא לא היה מחצין את העניין בפני וזאת משום העובדה שאני הומופוב. עכשיו, לפני שאתה מתנפל, אין לי שום הסבר לעובדה שאני הומופוב. אני לא הומוסקסואל מודחק, ואני לא חושב שצריך "להרוג את כל ההומואים" או להכניס את כולם לגטאות. להיפך, אני מעריך המון אנשים שבלי שום קשר לסיבות שאני מעריך אותם הם הומוסקסואלים. אבל, ברגע שנטייתם המינית תוחצן בפני, אני אגיב בצורה מאוד שלילית, שנעה בין בחילה להבעת גועל נפש רועשת. אני לא חושב שזה בסדר, הייתי רוצה להיות ליברל באמת ובתמים. אין לי בעיה עקרונית עם זה שגברים יאהבו גברים, ואפילו יתחתנו איתם, פשוט שלא יעשו את זה לידי. אה, ועוד משהו. אל תנסה לגנות את העובדה שאני הומופוב ולתת נימוקים הגיוניים למה אני "טועה". זאת לא דיעה, זה רגש. ועם רגשות אי אפשר להתווכח. אוהד

איה@

New member
אוהד ../images/Emo26.gif

אני סטרייטית. ולא הומופובית. ואני רוצה לציין בפניך שאם זוג סטרייטי יחצין בפני את נטייתו המינית - גם אני אגיב בצורה שלילית. אין לזה קשר מהוא מינם של הזוג. אגב - כדי לקשר את הדיון לנושא הפורום - איך בבלוג אפשר להחצין התנהגות? ומכיוון שציינת "שאין לך דבר נגד......" האם אתה קורא בלוגים של הומואים מוצהרים? מה היא עמדתך בנושא?
איה.

ohad m

New member
איה

אכן שאלות מעניינות... בקשר לשאלה הראשונה - כמובן שבלוג מחצין התנהגות, דרך הכתיבה. דרך הכתיבה אפשר להיות מנומס או בוטה או ציני או שמח ואפילו הומו. מה שמקשר אותנו לשאלה השנייה - אכן סיפור מעניין. שלושה מהבלוגים האהובים עליי הם של הומואים מוצהרים. Little Yellow Different, Plasticbag.org, Noah Grey. את השניים הראשונים אני מאוד אוהב - הכתיבה שנונה, מצחיקה וגורמת לי לחשוב, וארני מ-LYD כל הזמן יורד על עצמו ועל ההומואים ככלל, מה שמשעשע אותי עוד יותר. (אין כמו הומור עצמי) השלישי לעומת זאת, היה המוצלח מכולם. נואה גריי הוא גאון, גאון מטורף. הוא תכנת אדיר, צלם מוכשר וכותב מדהים. הייתי קורא אותו באדיקות, גם כשהוא יצא מהארון, עד שיום אחד הוא פירסם תמונה שלו ושל בן-זוגו (תמונות) ופירסם שהוא הולך להתחתן. מצד אחד שמחתי בשבילו, אבל מצד שני כשראיתי את התמונות חטפתי חררה. זה פשוט הגעיל אותי, ומאז, רק בגלל רגשות האשם על איך שחשתי באותו רגע, אני כבר לא מבקר את נוח.

איה@

New member
אומרים שההומואים הם...... ../images/Emo34.gif

אומנים מוכשרים במיוחד. אומרים את זה בכל התחומים, אבל בעיקר באופנה ואומנות. דבר אחד בטוח - שלושת האתרי הבלוג שצירפת - מעוצבים נהדר! אהבתי את כולם. אני לא מתווכחת עם התחושות שלך. אבל התמונות בבלוג של נואה גריי, לגיטימיות בעיני. לפי איך שתארת את ה"גועל" שלך קצת היססתי להכנס לאתר ולראות "תמונות חושפניות"........ סך הכל תמונות רגילות ביותר. - אגב כל הכבוד לו - בלי שום קשר להיותו הומו - הוא חושף את עצמו לחלוטין. ומה דעתך לגבי החשיפה? היית שם תמונה משל עצמך? דווקא מסקרן אותי לראות איך נראה נשכן
איה.

ohad m

New member
אוהד

נשכן הא?
לא, לא הייתי שם תמונה של עצמי, ולא בגלל שאני חושב שאני לא מספיק יפה או משהו כזה
אלא בגלל שאני לא חושב שאיך שאני נראה רלוונטי לאתר שלי. ויש מקרים שאנשים קוראים אתר של מישהו ומדמיינים את הפרצוף שלו כל הזמן. (כמו שקרה לי עם נוח) לכן אני נמנע מכך. אני מעוניין שיתרכזו בתוכן בלבד. אוהד

איה@

New member
ואולי זה מה שגרם לך........./images/Emo26.gif

להפסיק לקרוא את נואה גריי........? אולי כי הוא שבר לך את הפנטזיה? את איך שדמיינת אותו? ולא בגלל שהוא הומוסקסואל? אני מסכימה איתך לחלוטין לגבי התמונות. אני חושבת שאנחנו בונים לעצמנו דמות וירטואלית, וחשיפת תמונות שוברת לנו את זה - בהרבה פעמים זה מקלקל. אלא אם התמונה מופיעה מההתחלה. מה אתה אומר? וכן אתה נשכן
אבל נשכן חמוד
איה.

ohad m

New member
לא

אני מכיר את נוח כבר שנה וחצי, וכבר ראיתי תמונות שלו. אומנם איך שהוא נראה (קצת מוזר) קצת הפריע לי בהתחלה, אבל הגאונות והכישרון שלו יותר מפיצו על זה. בקשר למה שאת אומרת - אני מסכים לכל מילה, תמונה אכן מנפצת הרבה פעמים אשליות שיש לנו, ויכולה יותר לגרוע מאשר להוסיף. אוהד

DJNYC

New member
מה שלא נורמטיבי

זה הומופוביה. הומואים ולסביות הם כן אנשים רגילים אוהב. ומדובר בהרבה יותר מרק מיניות. להיות חבר של הומוסקסואל זה בדיוק כמו להיות חבר של רוסי אלא אם כן אתה הומופוב! תבדוק עם עצמך למה אהבה חד מינית יוצרת אצלך גועל. דניאל.

ohad m

New member
תגובה

מכיוון שהתגובה שלך מבוססת על רגש, וזה די קשור גם לעובדה שאתה הומו, אז אני לא אתווכח איתך. מה שכן - הומופוביה היא לא דבר נורמלי, אני לא מתגאה בזה שאני הומופוב, אבל זה חלק ממני, אולי מגרעה, אבל חלק ממני. ובקשר למשפט האחרון שלך, אם היית קורא את מה שכתבתי בעיון, היית מבין שאני לא יכול לנמק את זה, מכיוון שזו לא דיעה, זה רגש. אוהד

DJNYC

New member
אוהד,

עם זאת שזה רגש, בדרך כלל יש סיבה לכך שאהבה חד מינית מעלה אצלך כאלה רגשות עזים. בדר"כ אני חושב שזה עניין של חינוך. אתה טוען שהומואים הם לא רגילים בגלל שהם עלולים לעורר פחד (ממה?) או סלידה רגשית אצל אנשים מסויימים... אז השאלה שלי היא מי בעצם לא רגיל ? ההומואים או ה"אנשים המסויימים". סה"כ כולנו כיהודים גורמים סלידה אצל אנשים מסויימים אחרים והם נקראים אנטישמיים...

ohad m

New member
דניאל

ההשוואה ליהודים היא מתבקשת, למרות שיהודים הם קבוצה אתנית והומואים הם קבוצה עם התנהגות מינית זהה. אבל התגובה היא די דומה, אני מסכים איתך. בקשר לחינוך - לא, אצלי בבית אף פעם לא הסיתו אותי נגד הומואים או לסביות, להיפך יש להוריי כמה מכרים כאלה. ועוד פעם - בדיעותי אין לי שום דבר נגד ההומואים, להיפך.

איה@

New member
אאוטינג../images/Emo70.gif ../images/Emo35.gif

אוהד לדעתי מה שעשית כאן זה אאוטינג!!........ למען האמת אני לא יודעת איך להגיב בענין הזה. וזה מוביל אותי לדיון על אאוטינג איך לדעתכם עלינו להתנהג לגבי דברים אישיים שקראנו בבלוגים? האם לדבר על זה כאן "בפרהסיה" בפורום זה נוהל תקין? האם עצם החשיפה בבלוג היא כבר "פרהסיה"? - ואין מניעה לדבר על זה כאן בפורום? איך אתם מרגישים כקוראים שמגיבים? ואיך ככותבים שהגיבו על מה שכתבתם?
איה.

למעלה