ידידים וידידות - אחת ולתמיד

Lir האחת

New member
ידידים וידידות - אחת ולתמיד ../images/Emo88.gif

בעקבות השרשור הקודם שפתחתי. עד כמה מפריע לכם שלבן/ת הזוג יש חברים מבני המין האחר. לא מעט בחורים שהכרתי, פשוט לא מאמינים בידידות. ואני שואלת את עצמי, למה? לא יכולים להיות לי חברים מבני המין השני? האם כל קשר ידידותי הוא בהכרח כזה שצד אחד רוצה את השני, והצד השני לא מעוניין לפתח מעבר? הייתה לי שיחה על כך עם בחור שהכרתי לא מזמן. שיחה ארוכה ורצינית בנושא הזה. הוא לא מאמין בידידים. לטענתו בידידות תמיד יש אינטרסים נסתרים. [בכיוון הרומנטי]. מהניסיון שלכם, עם ידידים וידידות, מה דעתכם על הנושא הזה? מה זו ידידות טובה? האם אתם מאמינים שיכולה להיות ידידות אמיתית בין שני המינים מבלי שצד אחד ירגיש או יפתח רגשות שהם מעבר? לא יכול להיות שקיימת אך ורק מלחמה בין המינים...

הזוייה

New member
אי אפשר לזרוק את מעגל החברים

הקודם שלך בגלל שהצטרף לחיים שלך. שחקן חיזוק אישי. תמיד זה יעורר קינאה (אבל קינאה חיובית) כי בסופו של דבר חוזרים לאותה מיטה ולאותו בית. מלבד זאת להיפגש עם אנשים אחרים כדי להגדיל את מעגל החברים שלך או לחילופין לשמר אותו, זה חלק מהחופשיות שבזוגיות שאינה מובנית על כך שבן הזוג שלך תקוע בנשמה עשרים ארבע שעות ואתה במעקב צמוד עליו. הרי מדובר פה על אמון, על ההבנה שיש לך מישהו אהוב שאתה סמוך עליו. ברגע שהמחשבות הללו מתערערות, אז מתחיל החשד ואז גם אין מקום לזוגיות טהורה שבנויה על חוסר האשמות, קינאה שלילית, פרגון ואמון. אהבה היא מהו שצריך להרגיש חופשי להיכנס ולצאת ממנו. לא להרשות למישהי שיהיו לה ידידים זה חוסר בגרות בעיני.

yuli c

New member
מסכימה עם דברי ההזויה ומוסיפה...

כמו שציינתי לי אישית כיום יש רק ידידים, לא שזו היתה בחירה מכוונת כך יצא... בקשר לעניין האינטרסים הנסתרים, נכון לא אכחיש שלא היו מקרים (בודדים אמנם) שנאלצתי לצמצם או לנתק קשרי ידידות כי הצד השני היה מעוניין בי מעבר לידידה. אבל יחד עם זאת זה לא מחוייב במציאות בכל מקרה. הידידים שלי ניהלו/מנהלים מערכות יחסים משלהם בדיוק כמוני ומעולם לא זכור לי שהיתה עם זה בעיה לאיזשהו צד בעניין... לא בכל קשר ידידות מחוייב במציאות שיהיה איזה אינטרס רומטי/מיני גלוי או נסתר. ובכלל זה נראה לי מגוחך לבחור את חברי עפ"י מינם, ולהגיד שרק בננות יכולות להיות חברות שלי ועם כל בן חייב להיות קשר רומנטי/מיני.

ידידים וידידות

לי אישית יש 3 ידידות טובות, יחסית. כאלה שמספרות לי הכל. כאלה שאפשר להיות לידן ולבחון אם החזיה החדשה יושבת טוב או לא. אחיות שכאלו. שזה נחמד. כי בשנייה שאתה מתגבר על היצר שלך, ועל המתח המיני, ומבין שיש דברים בעלי יותר משמעות, כמו עוד חבר בעולם הזה - זה עושה את זה שווה יותר. אז היא יודעת שאתה רצית אותה, ושאולי יש מתח מיני, ואלוהים גדול מה יקרה בעתיד. אבל בנתיים זה עוד בן אדם לדבר איתו, לשתף אותו, להיות בחברתו. ואם היא בת, ויכולה לעזור לך, או לתרגם לך ולהסביר לך מה עובר לזאתי שאתה יוצא איתה בראש - מה טוב. אבל מצד שני, אתה כל כך רוצה לפעמים לאזוק את אפלטון להיכנס לחדר, להבטיח לה שזה לא ישנה כלום, ולהזדיין כמו שפנים.

silverhawk

New member
לקטע של החזיות לא הגעתי

אבל אני מסכים לחלוטין עם כל השאר. העובדה שמדובר בזכר ובנקבה לא פוסלת ידידות אפלטונית, ואין שום סיבה שתפסול. לא כל קשר כזה הוא בהכרח רומנטי.

danielo18

New member
"למדוד חזיות...."?!

אז ככה קוראים לזה היום... עכשיו אני יודע בבירור שמישהי בגדה בי ולא הרגשתי!

neta1979

New member
אם אין מתח מיני, אבל בכלל -

משום צד, לא שלך ולא של הידיד - אז זה אפשרי. פעם האמנתי בידידות אמיתית עם בחורים, היו לי המון ידידים לאורך השנים, הם היו חברים טובים. אבל בדיעבד (ולפעמים לא בדיעבד) תמיד גיליתי שהם רצו מעבר לידידות. אז אני לא בטוחה שאני יכולה להיות אובייקטיבית בנושא... כיום אין לי ידידים אמיתיים (כמו חברה טובה). אבל אני מאמינה שזה אפשרי. כל עוד הבחור לא נמשך אלייך ואת לא אליו. כי אם יש מתח מיני - אין מצב. (פששש, עוד משפט מנצח מבית היוצר
)

למעלה