ידיד חוזר מחו"ל - זקוקה להמלצה דחוף

איילתnew

New member
ידיד חוזר מחו"ל - זקוקה להמלצה דחוף

חברים יקרים שלום, מישהו שאני מכירה חוזר מניו-יורק בשבוע הבא והוא הסכים להביא איתו פאלם/פוקט פי-סי לפי הדרישה שלי. יש לי כרגע האנדארה 330 ולמרות שאני מאוד מרוצה ממנו מבחינת ביצועים וכושר הרחבה, הוא בכל זאת שחור/לבן ובכל זאת מוגבל מבחינת היכולות שלו (עד כמה שמכשיר פאלם יכול להיות מוגבל...). חוץ מזה, כמו כל חובבת גאדג´טים סמוי, הגיע הזמן שאני כבר לא יכולה להתאפק מלקנות מכשיר חדש. הקיצור, נגיד שהתקציב שלי עומד על משהו כמו $400-$500 גג, ונגיד שאני עדיין מתלבטת בין שתי האסכולות: מכשיר עם מע´ הפעלה פאלמית אל מול מכשיר עם מע´ הפעלה מיקרוסופטית - איזה מכשיר אתם הייתם ממליצים לי עליו? מה חשוב לי? 1) שתהיה תמיכה בעברית (בכל זאת, לפעמים כותבים משהו בעברית, לא?) 2) צבעוני, מסך ברור, שרואים בו גם בשעות היום. 3) עם יכולת הרחבה, אבל שלא אצטרך לקנות איזה כרטיס זיכרון ייחודי שעולה מיליון דולר, CF או SM יהיה טוב. 4) חיבור רשת ו/או מודם, רצוי מובנה, אבל שוב, אם לא מובנה, שלא אצטרך בשביל זה לקנות איזה שרוול הרחבה שעולה $$$ ומגשם את המכשיר. 5) רצוי שהמכשיר יהיה גם אמין, בלי היסטוריה של מסכים לא-מוצלחים או תקיעות כאלה או אחרות. 6) מכשיר עם עתיד, כלומר לא איזה דגם חד-פעמי מוצלח שמחר לא יהיה לו אבא ולא אמא (בהתייחס להאנדארה, כואב מאוד הלב שאין להם משהו צבעוני, והם נתקעו אי-שם בימי הביניים). 7) רצוי, אבל לא חובה, שיהיה לו חיבור להתקנים חיצוניים, כמו מקלדת, GPS, מצלמה (אם כבר יש בילט-אין כמו בסוני, יופי!) וכו´. 8) מולטימדיה לא ממש חשובה, כלומר אני לא קונה אותו בתור ווקמן, אלא לצרכי עבודה. בטח יש עוד, אבל זה כל מה שעולה לי בראש בשעת בוקר זו. אני כמובן מודעת להבדלים העקרוניים בין 2 האסכולות, ושימו לב שאני פנוייה בעיקרון לקבל את 2 הסוגים, אני לא נעולה על מערכת אחת בלבד. כל תגובה תוערך, ואשמח אם תפרטו דגם מדוייק כדי שאוכל לחפש באינטרנט וגם לתת את ההוראות המדוייקות לחבר. בברכה (אגב, הודעה זו נכתבה גם בפורום פאלם וחברים וגם בפורום פוקט פי סי. תודה על ההבנה)

iPAQ 3970 - בגלל ה-Bluetooth המובנה

המסך, הזיכרון, המעבד ואפשרויות ההרחבה אגב, אני רוצה להבהיר משהו, המכשיר שהגדרת ב-1-8, לא קיים, ואם היה קיים מן הסתם לא היה עולה 500 דולר, אלא 5,000 דולר (מצלמה, GPS, מקלדת, כניסה לחיבור לרשת). לדעתי כדאי לך ליצור מפרט מינימלי אפשרי ולא מקסימלי אפשרי, לפני שתלכי לקנות משהו. תכתבי את המינימום שאת צריכה ואנחנו נביא לך את יתר האפשרויות.

../images/Emo11.gif../images/Emo8.gif3975 זה שמו בארהב והוא מצוין

מכיל חיבור אלחוטי בלוטוט וקישור לGPS בכמה צורות אבל בעוד חודש יצא 5400 שעל הכל הינו גם טלפון ב אורנג אז מה בעולם הפי די אי הכל נכון להיום אני הלכתי על .3975 עם כרטיס הרחבה של 128 שמשמש יעד לטיפ הבנוי במכשיר ומאפשר מעל שעתים של הקלטה. כן יש ישום שמעביר אצ ההקלטה לכרטיס ההרחהב של 128 שבארהב עולה כ 60 דולר אגב מחיר המכשיר הינו כ650 $ אלי

castroman

New member
משתתף בהמלצה../images/Emo26.gif../images/Emo70.gif../images/Emo80.gif

ה3970 מכשיר מעולה
&
שבת שלום

איילתnew

New member
סליחה שאני קרציה, אבל למה אני

צריכה בלוטות? אם אין לי לאן לחבר אותו אז אני לא ממש צריכה את זה, לא? זה לא איזה שיטת לחבר מכשירים נישאים לנקודה אחת (עד כמה שידיעתי הטכנית המצומצמת מקיפה)?

בלוטוט´ זה התקן רשת, הוא פנימי

לא צריך לחבר אותו ותוכלי לחבר אותו לרשת בלוטוט´ ביתית.

איילתnew

New member
מה זאת אומרת הוא לא קיים?

מה, אני לא יכולה לדרוש אמינות? מסך צבעוני מעולה? מה אני לא יכולה לדרוש עברית? מה, אני לא יכולה לדרוש שהמכשיר יתמוך בחיבור רשת? לא ביקשתי GPS בילט-אין, ולא ביקשתי מקלדת בילט-אין (למרות שיש כאלה שיש להם, ראה סוני ו-ויזור), ואגב, גם מצלמה יש בכמה מכשירים. אז מה הביג דיל? כל מה שרציתי הוא מכשיר שיהיה כיף לעבוד איתו בשנה-שנתיים הקרובות בלי לאכול את הלב למה לא קניתי סוני או בוני או ג´וני...
המינימום? שאחזור שוב? 1) תקציב גג 500$, אבל תשמע, אם נגיד ה- 3975 הוא כל כך מעולה, והוא עולה נגיד 650$, וכל העולם ממליץ עליו, אז מילא, אני יכולה להתאמץ עוד קצת. 2) תמיכה בעברית. שיהיה אפשר לקנות כאן עברית ושגם תעבוד בלי לתקוע לי את המכשיר. 3) מסך צבעוני איכותי ואמין ובהיר וקריא. 4) אמינות, יעילות. 5) שיהיה לי חיבור מודם ואם אפשר גם רשת. ואם ביקשתי משהו שמוגזם לטעמכם, אז לפחות שתהיה לי האופציה להוסיף, מבלי להצטרך לקנות שרוול הרחבה שעולה מיליון ומכער את המכשיר. 6) תמיכה בחריצי הרחבה סטנדרטיים, לא משהו שרק יצרן אחד תומך בו ועולה מילארד דולר לקנות. זה המינימום. ותודה לכל מי שענה עד עכשיו.

איילתnew

New member
וזה בלי להכנס למפרטים טכניים

של מהירות מעבד, מהירות זיכרון, מהירות שזה עושה קפה, ומהירות שזה עושה קולות... וביי דה וויי קולות - אפילו לא צריך שיהיה מושלם מבחינת מולטימדיה, כי אם ארצה ווקמן אקנה ווקמן ולא מכשיר שעולה 3000 ש"ח. הקיצר, מה הולך היום בשוק הפוקט פי סי. מה כולם קונים. מה לא כדאי לקנות. מה כן כדאי לקנות. ובאמת תודה, כי אני יודעת שבילבלתי לכם את המוח.

mikeoreli

New member
IPAQ ???????

מה יש לכם מה IPAQ ? רק המכשיר הזה קיים בעולם ?? יש עוד הרבה מכשירים שעולים אותו מחיר או פחות ונותנים הרבה יותר פונקציות בלי שרוולים ובלי חוכמות מיותרות. אני לדוגמה קניתי לפני מספר חודשים קסיו E-200 ואני מאוד שמח על כך. יש לו מסך יותר איכותי, יותר מהיר, וכניסת CF ו SD ביחד, ומחיר שרוול הPC שלו יותר זול משל הIPAQ. היום אני לא הייתי ממליץ לקנות אותו כי הוא עובד על מעבד ARM במהירות של 206 מה"ץ ולא יותר כמו ה XSCALE החדשים, אבל הכל עניין של כסף והזדמנות. אבל הכי חשוב הוא, ש IPAQ הם לא היחידים בשוק, יש יותר טובים ויותר זולים מהם ולכן כל פעם ששואלים מה ממליצים, אנא תנו ל"מתחילים" גם להכיר מכשירים פחות פופולריים, כמו טושיבה, נק, קסיו, אסוס ועוד... דרך אגב, אין לי שום דבר נגד האייפק, אבל מפריע לי שרק עליו אתם ממליצים. בנוסף לאדם צייט, הייתי ממליץ לך לשים בדף הראשי של הפורום כמה מסמכים המסבירים את היתרונות של פאלם ופוקט והחסרונות שלהם, דף מונחים-GPS, שרוול, CF, SD, PC ,בלו-טות´ ועוד.., ורשימת אתרים פופולריים שמהם ניתן להוריד תוכנות חינם ושיתופיות(חוקי כמובן). לדעתי, אם תכלול בדף הראשון את המידע הנ"ל אולי תוריד את התעבורה באתר אבל לפחות תחסוך הרבה כאבי ראש מהוותיקים והחדשים ששואלים את אותן שאלות שוב ושוב ושוב ושוב....

אסביר לך למה כולם ממליצים על IPAQ

ה-E200 היה מכשיר מצוין, נמכר במחיר שחיטה, אבל הוא מת, לא מייצרים אותו יותר, אביזר ל-E200 יעלה יותר מאביזר זהה ל-iPAQ, ומה לעשות שמרבית המוצרים שיוצאים באים קודם כל כהתאמה ל-iPAQ ורק אחרכך לכל החברות האחרות. אסוס, נק, טושיבה הן חברות מצוינות רק שמנהלי השיווק של היבואנים בארץ משום מה לא עושים רעש, וכשמישהו לא עושה רעש, הוא לא קיים. כמו כן, ל-HP יש מעבדה מצוינת, אמנם איטית, אבל אפשר להגיד שזה מרכז התמיכה המורשה מהיחידים בארץ למחשבי כף יד, בניגוד לחברות האחרות. שמעת על NEC משהו בחודשים האחרונים? אני לא. טושיבה? כנ"ל. אסוס, רק נכנס.

אני משאיר פה את מספר הסלולארי שלי

כדי שמנהלי השיווק עליהם דיברתי, שבוודאי נכנסים גם לכאן, יצרו קשר, ישלחו קומוניקטים ואולי אף יגיעו לשיחת ועידה בפורום ביום מן הימים, אדם צייט 054-823468 [email protected]

castroman

New member
תסביר לי בבקשה../images/Emo26.gif../images/Emo70.gif

איך המסך העלוב של הקסיו יותר טוב ממסכי הipaq שנחשבים הטובים ביותר
ומזה אומר "יותר מהיר"

mikeoreli

New member
קסטרומן, עוד פעם ?? ובנוסף לאדם...

אם אני לא זוכר טוב לפני מספר חודשים היה לי ויכוח איתך על זה והפנתי אותך לאתרים המתאימים המראים, גם עפ"י דעת של מומחים (ולא ילדים) וגם של משתמשים פרטיים שלקסיו מסך יותר מהיר ויותר איכותי מהאייפק 3850 שאמור להיות המקביל שלו. אני לא אתן לך שוב את הפרטים של האתרים כי נמאס לי מהילדותיות שלך, פשוט תסתכל בארכיון ותבין הכל, כל פעם שאני מזכיר קסיו, אתה מתחרפן, אני מציע לך ללכת לבדיקה. קניתי בזמנו את הE-200 שלי, אני נהנה ממנו ומקווה מאוד שאתה נהנה מהאייפק שלך, בשביל קנאות גדג´טים אין לי כוח בשבילך. אדם - אתה צודק, הכל עניין של שיווק, כל הכבוד לאנשי השווק של קומפק. רק דרך אגב, לקסיו יש מעבדה בארץ, והם מחזירים מכשירים מקולקלים יותר מהר מאשר קומפק, שבישבילם צריך לשלוח את המכשיר לחו"ל. מה אתה אומר על הרעיון שלי לשים דפי מידע?? לא כדאי ?? אני חושב שזה יעזור יותר למתחילים, שיפסיקו לשאול מה יותר טוב פאלם או פוקט, או יפסיק את השאלות כמו איפה אפשר למצוא תוכנות מלאות בחינם, או פריצה פה, או קוד כזה או אחר. לדעתי יש להעלות קצת את רמת הפורום, בלי לפגוע. ואם ינתן המידע הזה כולל איזה שו"ת של בעיות לדעתי זה יתן ערך מוסף שכולם יהנו ממנו. תודה, וקסטרומן - לך ... עם האייפק שלך !!! סתם, כך את זה בקלות :) סך הכל כלי עבודה.

אין לי זמן פנוי כדי לכתוב את דפי

המידע. אם יש לך זמן ואתה רוצה לקבל על זה קרדיט בפורום, אתה מוזמן.

castroman

New member
תראה../images/Emo26.gif../images/Emo80.gif

תאמין לי שאני לא בא לריב איתך
אני פשוט אומר שידוע ותשאל כל מומחה בעניין pocket pc שלipaq יש שתי יתרונות גדולים
1.שרוולי ההרחבה
2.המסך... ערכתי חיפוש בפורום ולא מצאתי את "ההאתרים" שיראו לי שמסך הipaq יותר טוב מהקסיו...
אני אשמח לקבל לינקים שאומרים את זה ישירות
דבר אחד אני לא מבין
זה שאני "ילד" כהגדרתך אומר שאתה מבין יותר ממני

אוי נו, אם היו נותנים לי בחינם

הייתי לוקח את שניהם
אבל אם לקנות, אז הייתי קונה את ה-Asus

castroman

New member
ואני../images/Emo26.gif../images/Emo70.gif../images/Emo80.gif

הייתי לוקח את הipaq 5000

mikeoreli

New member
קסטרומן היקר,

מרוב להט כתבת משהו שאני מסכים עליו - אין אתרים שאומרים המסך האייפק יותר טוב ממסך הקסיו, כי זה פשוט לא נכון. אם תחפש עפ"י "casio e-200 review" תקבל את כל המידע. בקשר ל"ילד" - זה אומר שאתה מתנהג כמו ילד, לגבי הידע שלך בפוקט - אין לי מושג. לגבי ידע בחיפוש מידע ברשת - אני בספק אם אתה מגיע לקרסולי - פשוט, זה ידע שנדרש מהעבודה שלי. ואם יש לך ידע כמו שאתה טוען, אני מציע לך לעשות שירות ולענות להצעה שלי ולכתוב מדריכים פשוטים ומתומצתים על הנושאים שפירטתי, ושאדם יפרסם. בכל זאת (ולצערי) לתיכוניסת יש יותר זמן ממני לדברים כאלו.

למעלה