ידיד שנפצע בעופרת יצוקה- חייבת עזרה- חשוב

shani175

New member
ידיד שנפצע בעופרת יצוקה- חייבת עזרה- חשוב

ידיד שלי נפצע בעופרת יצוקה. לפני המבצע הייתה לו חברה וגם אחרי שהוא נפצע. לפני משהו כמו חודש הם נפרדו למרות שהם אוהבים ממש. הוא נפרד ממנה בטענה שזה גדול עליה והוא לא רוצה להכביד עליה, גם היא הסכימה איתו ככה שהפרידה הייתה הדדית. מאז ועד היום הם מדברים מידי פעם ובוכים כל שיחה. הוא לגמרי בדיכאון מהפציעה. הוא לא יכול לזוז לבד ולעשות דברים הכי פשוטים, מה שגורם לתיסכול רציני. שהייתה לו חברה לפחות היה מי שתעזור לו, ועכשיו אני מרגישה שהוא לבד. הוא אחד כזה שלא מדבר הרבה על מה שכואב לו ועל הדברים שהוא מרגיש/ חושב, הוא הרבה פעמים עובר את הכאבים האלה לבד. עכשיו שאין לו חברה אני מרגישה שאני חייבת להיות כאן בשבילו, שידבר איתי וישתף כי לשמור הכל בבטן זה אף פעם לא מועיל... איך ומה אני אמורה לעשות כדי שידבר איתי? שיפתח קצת וישתף? הוא לא מדבר על הכאבים שלו ובגלל זה אני לא תמיד יודעת מתי כואב לו. אני ממש רוצה לעזור לו לעבור את התקופה הקשה הזאת ואני לא רוצה שיעבור את זה לבד מה לעשות כדי לגרום לו להפתח ולשתף?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
איך לעזור..

נשמע שאת אובדת עצות.. שאת רוצה כל כך לעזור, אבל לא יודעת איך.. איך לגרום לידיד שלך להרגיש פחות לבד.. פחות סגור עם עצמו ועם הכאב.. יקרה, ספרי לנו אולי איך ניסית לדובב אותו עד עכשיו.. אם ניסית לדבר איתו על הפציעה ומה שהיא גרמה.. אולי גם אפשר להתייעץ עם נט"ל, או, במידה והוא עוד חייל, לפנות לבהר"ן..

shani175

New member
אז זהו..

הוא לא מדבר על זה הרבה... פעם לפני הפציעה כל הזמן היינו רק צוחקים.. בפעם האחרונה שביקרתי אותו הוא כבר היה שונה.. כאילו מתבייש במה שקרה. הרבה זמן לא דיברנו אז לא היה לי נעים ישר לדבר איתו על זה.. אני לא רוצה שהוא יחשוב שאני מרחמת עליו או משהו כזה.. הייתי הכי טבעית איתו... ובגלל זה גם לא רציתי להתחיל בשיחה "כבדה" מה גם שאני לא יודעת איך להתחיל ומה לשאול.. איך לגרום לו להפתח... מידי פעם אמרתי לו שהוא יכול לסמוך עלי ושלרגע לא יחשוב שהוא מציק לי.. שאני כאן בשבילו אבל שוב.. הוא כ"כ מסוגר בעצמו שאני לא יודעת איך לפנות אליו ושהוא ירגיש בנוח...

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
הזמן עושה את שלו..

שני היקרה, ואולי עצם העובדה שאת לצידו גם כשהוא שותק גם כשלך קשה לדבר, או למצוא את המילים הנכונות זה שאת שם, מבקרת, מתקשרת ואומרת.. אולי זה מה שהוא צריך עכשיו ואולי כשיעבור הזמן יהיה לשניכם יותר קל לדבר, לספר ואפילו לצחוק ביחד.. ובינתיים העובדה שאת לצדו היא דבר יקר ובעל ערך רב אנחנו בטוחים שגם בשבילו..

למעלה