ידיעת חז"ל באסטרונומיה

PolarBear

New member
ידיעת חז"ל באסטרונומיה

זהו המשך לשירשור של סולון האטלנטי, על האתר החדש שפתח שמתיימר להשיב על דברי "דעת אמת". בפורום חופש כבר דנו בשתי הטענות הראשונות שהוצגו שם- העלאת הגירה אצל השפן והארנבת, ומשך ההריון של הנחש. אני מדבר על נושא ידיעת חז"ל באסטרונומיה (או יותר נכון לומר- חוסר ידיעתם באסטרונומיה). המשך בלינק המצורף.

מגהמוח

New member
סתם קוריוז קטן:

גם אם נאמר שהזוהר נכתב במאה ה-12 איך כותב הזוהר אומר במפורש שבכדור הארץ יש 5 יבשות?

PolarBear

New member
אם זה מה שהזוהר אומר אז הוא טעה../images/Emo70.gif

אין 5 יבשות בכדור הארץ...
דוקא המספר הקבלי 7, שהזוהר מכניס בכח כמעט לכל דבר (לדעתי הדלה) יותר מתאים כאן...

PolarBear

New member
אין צורך שתטרח

הרי כבר אמרתי- אין 5 יבשות, אז למה לקלקל את הילת הקדושה והמיסטיקה שיש לזוהר? בוא ונימנה את כל היבשות על כדוה"א: 1) אירופה 2) אפריקה 3) אסיה 4) אמריקה 5) אוסטרליה (יותר נכון- אוקיאניה, כי זה כולל גם את ניו זילנד) 6) ולבסוף- היבשת שתמיד שוכחים אותה: אנטארטיקה. סה"כ 6 יבשות. האמת היא שבויכוחים דתיים אפשר לאלץ את כמות היבשות להיות כל מספר שהוא בין 3 ל-7. אפשר לטעון שאמריקה היא בעצם 2 יבשות- אמריקה הצפונית ואמריקה הדרומית, וכך הגענו למספר הקבלי המופלא והקדוש- 7. אפשר גם לטעון שהחלוקה בין אירופה לאסיה היא מלאכותית, ומדובר ביבשת אחת. או שאפשר לטעון שאוסטרליה אינה יבשת אלא אי ענקי, וכך הגענו ל-5. אפשר לטעון את שתי הטענות הללו ביחד, ואז הגענו ל-4. ולבסוף, אפשר לטעון שגם אפריקה מחוברת ברצועת קרקע אל אסיה, ולכן גם חלוקה זו היא מלאכותית, וכך הגענו ל-3. כך שבעצם, מחב"ת בעל רטוריקה וכושר שיכנוע, יכול לטעון ככל העולה על רוחו, וחסידיו השוטים יבלעו בשקיקה כל מילה. אמרת שבזוהר כתוב שיש 5 יבשות? נו, אז שיהיה 5 יבשות.

PolarBear

New member
ואיך זה בכלל קשור למאמר שלי../images/Emo35.gif

לא היה לך מה לענות, אז החלטת לעבור נושא? אם אין לך מה לענות- תשתוק. אם אתה רוצה לעבור נושא- תפתח שירשור חדש. איך אמר פעם מארק טויין (בתרגום מעורפל ולא מחייב): עדיף שתשתוק ושיחשבו שאתה טיפש, מאשר שתדבר ואז תסיר כל ספק

G o v er n o r

New member
המאה ה-13 ואפילו סוף המאה ה-13.

השנים 1AD עד 100AD הן המאה הראשונה (לרומאים לא היתה ספרה 0 [אפס]) השנים 901AD עד 1000AD הן המאה ה-10 השנים 1201AD עד 1300AD הן המאה ה-13 המילניום השני הסתיים בתום יום 31/12/2000 ולא בתום יום 31/12/1999 !!! הזוהר נכתב ב-1286, היינו במאה ה-13... AD הוא קצור של anno domini, היינו, in the year of the Lord

dar האחת

New member
המאמינים מפרשים את

פרשנותם דרך ידיעתם הם את האמת המדעית . פרשנות היא עניין מאוד סוביקטיבי.זה כמו שאפשר לדלג בין פסוקי התנך לאחר מעשה ולגלות את העתיד שהיה צפון בו.

neko

New member
זכור לי שמישהו הוכיח שצפנים

כגון הצופן התנכי נמצאים גם ב"מלחמה ושלום", וסטטיסטית בכל ספר באורך סביר.

dar האחת

New member
באופן מפתיע זה בכלל לא חובה

לא מצווה בשום מקום לא יזקפו לחובתך נקודות באיזה חשבון עלום אם לא תענה בפורם אתאיזם ודת. זו הזכות הענקית בקהלנו אנינו בעלי רצונות ומעשים חופשיים לכן העובדה שאין לך כח להתנצח זו סיבה מצוינת לקחת חופשה אבל לא להפנות אותנו שוב לאיזה אליל תורן שלך.

ה"אליל תורן" הזה שם כאן את כולם

בכיס הקטן. רק שלאנשים כאלה אין זמן להסתובב בפורומים ולהתווכך עם אטומי מוח מרצון.

vizini

New member
תיקון קטן:

אטומי מוח שוטים את דבריו בצמא, ולכן אינו מתווכח איתם. כנראה שאין ברצונו להתווכח עם מי שמוחו אינו אטום...

נדמה לי שדילגתָ על שטות איומה של

"המפריכים", או שאני ממש טועה? הם כתבו שמישהו הקדים את קופרניקוס בהבנת העובדה ש...כדור הארץ סובב סביב צירו, ולא השמש מקיפה אותו במשך יממה????!!!!!! אולי אני אידיוט גמור בשעת לילה מאוחרת זו, אבל נדמה לי שזה כבר היה מובן מאליו לאריסטוטלס, וכל הוויכוח היה על התנועה השנתית בה השמש משנה את מקומה בין כוכבי השבת ("המזלות"). על זה, מי מקיף את מי, ולא על חילופי היום והלילה, העלתה האינקויזיציה את ג´ורדנו ברונו על המוקד.

PolarBear

New member
נכון.

הדבר לא מוכר לי ברמת הפרוט שכתבת במשפט האחרון, אך באופן כללי זה נכון. אני מודה שפיספסתי את זה, ושמתי לב לזה רק זמן ניכר אחרי ששלחתי את ההודעה. תודה על התוספת.

למעלה