חשבתי המון אם לכתוב, אז אני אנסה
קראתי קצת כאן בפורום - ומה שברור פה, אצל האבות שכותבים - זה שמאוד אכפת להם מהילדים. אכפת להם מהגידול והטיפול והחינוך - וכל התהליך. נראה לי שכל אב כזה - ירצה לתת לילדים שלו את הטוב ביותר. לי יש אבא כזה - שאוהב אותי, ודואג לי, ורוצה שיהיה לי הכי טוב. כ"כ טוב - שהוא לא מוכן לראות שלפעמים מה שנראה לו כהכי טוב - הוא ממש לא טוב בשבילי. הכל כמעט והתפוצץ עכשיו לאחרונה - כשהתחלתי לחפש בית. לקנות בית. רציתי עזרה ממנו - בכל זאת יש לו יותר נסיון ממני (לא הרבה אגב, כי הוא לא קנה אף פעם בית קיים - כמו שאני עשיתי בסוף). הדעה שלו גם הייתה חשובה לי בכל התהליך. הרגשתי כאילו אני צריכה את ברכתו - באיזו החלטה שאני לא אעשה בסוף. אבל, על כל צעד שעשיתי - הוא אמר: לא, זה לא יכול להיות. לא יכול להיות שבית כזה וכזה עולה כ"כ הרבה. אל תשלמי כ"כ הרבה. אסור לקחת משכנתא כזאת, את חייבת לקחת הלואה כזאת וכזאת. היה לו מאוד חשוב (גם לאמא שלי) לראות את הבתים שהתענינתי בהם. אוקי, אחלה. אחרי הפעם הראשונה - הבנתי שזה לא עסק. בכל דבר - הוא מצא פגם. ואז - "למה אתם לא קונים במקום אחר? יותר טוב?" כשעניתי - זה הרבה יותר יקר, זה ממש לא בתקציב שוב: לא יכול להיות. זה חייב לעלות פחות. מי ברר על מחירים פה: אני או אתה? כל פעם, נכנסים לסחרור מחדש. בבית האחרון התעניניתי בו - לא רציתי שיבוא לראות. בסוף הוא התעקש, וגם בעלי שכנע אותי שזה חשוב להורים שלי יותר מדי מכדי שנתנגד לזה. אז ההורים שלי הלכו לראות. הם חזרו מזועזעים - שניהם. אגב - את חוות הדעת הזאת זכיתי לשמוע מבעלי - אבא שלי התקשר אליו, ולא אלי. הוא כבר פחד לשמוע ממני, והאמת שלא כ"כ רציתי לשמוע ממנו. אחרי סבב טלפונים שלו, בסוף היום דיברתי איתו. הוא עדיין לא התלהב, אבל הבין שכדאי לו לעדן את דעתו. וכל זה - בגלל שהבית היה קצת מוזנח, והיה זקוק לשיפוץ. הוא רק ניסה להפחיד אותי: בטוח שיש שם דברים שאי אפשר לתקן, ואיך אשפר לדעת, ובעל הבית רק ירמה אותכם. שלא נדבר על זה שהמתווך ירמה אותנו, ושהכל צריך לבדוק (אחרי שבדקתי כבר), ולא לסמוך על אף אחד מהמוכר/מתווך/עו"ד/מהנס שהבאתי לבדיקת הבית (!). אגב, באמצע כל התהליך הזה - הייתה לנו שיחה קשה, שבה ביקשתי ממנו שיסמוך עלי, שיתן לי להחליט. הוא ניסה להקשיב, אבל חזר בעדינות על זה שהוא רק רוצה למנוע ממני טעויות - שיגרמו לי לסבול. שכדאי לי להקשיב לו - כי הוא יודע, מבין. הוא ניסה להבין מה שביקשתי, אבל אני לא חושבת שהוא ממש הצליח. היום קניתי את הבית(!), אחרי שגם בשלב החוזה הוא אמר: זה חוזה דרקוני! (מיותר לציין שאין לו שום השכלה משפטית, ואחרי שיחות הרגעה של בעלי איתו הוא הבין שאין שום בעיה עם החוזה) אז עכשיו אנחנו בסדר - בערך. אני יודעת שאני צריכה לשתף אותו פחות בהחלטות, ובמחשבות שלי. בכל ענין השיפוץ, וכל הענין הכספי, אני משתדלת פחות לשתף אותו, ובכל זאת נופלת בזה מדי פעם. כי עדיין יש בי חלק שרוצה לשתף אותו. הפיתרון לזה הוא לדבר איתו פחות. פחות שיחות טלפון, פחות לבקר. זה, לצערי, המחיר. לא יודעת למה בדיוק אני כותבת את זה פה. חשבתי אולי - שתחשבו על זה בתור אבות - שצריך לתת לילדים לבחור, ולהחליט לבד. ובדרך גם לטעות. ולדעת לשחרר. אני בסוף שנות העשרים שלי, אני נשואה כבר יותר משנתיים, ועדיין אבא שלי בטוח שאני ילדה קטנה, שצריך להמשיך לדאוג לי. אלוהים יודע מה אני אעשה עם הילדים שלי (כשיהיו). אחד הפחדים הגדולים שלי זה שאני אעשה את אותם טעויות. מתוך אותם כוונות טובות. לילה טוב.