ידעתם שיהדים וחצי היהדים שירתו בורמכט ???

ידעתם שיהדים וחצי היהדים שירתו בורמכט ???

אותי זה לא הפתיע אבל את המספר ? אני מביא כאן באנגלית שוב ולא בצרפתית מאמר על הנושא ושווה דיון בכבוד רב סבא אריה קישור למאמר

אז על מה מדבר הסרטון

שמצאתי ליד הסרטון שהבאת בטובך סבא אריה על לוחמי הבריגדה:

ענת שלום,כן שמתי שלב קודם

נכון שמתי לב קודם על הסירטון לכן חפשתי מהשהו באנגלית כי היה קשה מאוד לתרגם בעברית . בעבר ידעתי על התופעה הזו אבל לא ממדים כאלה . אני יכול גם להבין שרבים רצו להשתיק העיניין . בכול אופן בני נוער שלנו חייבים גם לדעת בכבוד רב סבא אריה

שלווה789

New member
ענת,הסרטון כתוב בצרפתית אתרגם לך...../images/Emo22.gif

אנסה כמעט מילה במילה כי יש מילים שקשה לתרגמם מצרפתית לעיברית כמו שסבא אריה ציין... 150,000 גברים.
. יהודים "אורגינלים"= ( l'origune juif )..
. שירתו בצבא הנאצי במשך = ( pendant ) מלחמת העולם השניה הם היוו חלק עשירית = ( dizaine)
או האלפית = ( milliere )
של הגברים ה"הם" מתוך הכלל העולמי...( mondiale )
(הקטע הזה לא ברור לי כל כך קשה לתרגמו...לשפתינו...) המשך התרגום... אך היו חלק מעמוד תווך ,תומכים, או לוח חיזוק= (etaient ) ,וביניהם תיפקדו כקצינים רשמים פקידים וכו' = (officers ) אחר כתוב שהסופר היהודי האמריקני בראייו מארק ריג פורס =(revele) או נפרס בסיפרו את הטרגדיה של החיילים היהודיים של היטלר וכאן מציגים תמונות שונות ומדברים על אלה שנראו.... אריים בלונדינים עם עיניים כחולות ,מסמך מעיתון ...מרגיז וקשה... קשה מאוד... זה התרגום הפשוט לכל מילה ומילה... כמעט (רק לא היה ברור לי על זה שכתוב עשירית ואלפית מכלל הגברים האלה היהודים) מקווה שהצלחתי ולו במעט להסביר על מה מדבר הסירטון...

NOTE : 8 SUR 10

לא רע בכלל יש לך עתיד להחליף אותי וזה משמח אותי הגב : DES DIZAINES DE MILIER עשרות אלפים . REVELE : לגלות ,בעיקר סודות אם תמשיכו את הסירטון יש מישהו שמסביר באנגלית רק התחלה הכותרת הוא בצרפתית . ORIGINE JUIVE מוצא יהודי אלפית של מילימטר או מיקרון UN MILLIEME DE MILIMETRE OFICIER קצין פקיד : EMPLOYE DE BUREAU 8/10 עובר לכיתה י סבא אריה

שלווה789

New member
סבא אריה צרפתית שפת אם שלך כמו עברית בשבילי..

חלילה אני לא מחליפה אף אחד רק אוהבת לעזור סבא אריה צרפתית שפת אם שלך...כמו שעברית שפת אם שלי אני רק למדתי 7 שנים צרפתית... במשך כ 25-30 שנה לא היה לי עם מי לדבר בצרפתית ובטח... שלא לכתוב צרפתית מאוד קשה לי אך אני לא מוותרת... שמחתי שהסברת את תרגום הקטע הקשה עם עשרות אלפי חיילים...תודה merci

שלוולה ,ניהיה ריאלי ,כן מגיע לך

שלום לך שפת אמך עברית נכון ולזה אין ספק שפת אמי צרפתית נכון ולזה אין ספק אז למה לא נעשה החלפות תלמדי שוב צרפתית ואני אלמד שוב עברית ענת יכולה לעיד כי זה כבר הרבה זמן שאני מתרגם ולפי "דעתה" יש שיפור אז מסכנה ,להתאמן ,להתאמן ו.................... כפי שעושה לוחם אומנות לחימה כשהוא חוזר " עשרות אלפי" פעמים על אותו תרגיל . ריאלי ,דור בא דור הולך ,מה לעשות כך בנוי היקום אני מאחל לך שבת שלום אוס סבא אריה

שלווה789

New member
תודה סבא אריה...אתה מעודד אותי... ../images/Emo106.gif

אתה מעודד ונותן אומץ רב.. לעשות לעשות ועוד לעשות ... נותן לי מוטיבציה להתאמן בצרפתית וגרמנית כי בשתי שפות... אלה אין לי עם מי לדבר ...אנגלית וכלנו מדברים... אפרופו אמנויות לחימה אני למדתי אייקידו פסיכו אנרגטי שזה אמנות לחימה מהפאן הפסיכו אנרגטי התנהגות הלוחם הרואה מהלכים...והשלכה פסיכולוגיית הלחימה... על חיינו יום יום... אם יעניין אותך אכתוב לך על הנושא המעניין הזה... במסרון הפרטי תבורך סבא אריה אתה אדם מיוחד ומעניין ותורם ה מ ו ן...תודה לך על הכל שבת שלום מלא אור ושלווה...

לשלווה תשובה חיובית

טוב לדעת כן כול מה שקשור לאמנות לחימה מעניין אותי הגב אייקידו אני מכיר אבל למתאמן ,אני יותר בFREE FIHGT ולג'ודו על תחשבי שאני מומחה לא סכ" התחלת לפני 8 שנים חגורה חומה לשם כבוד HONORIS CAUSA אשמח מאוד שתכווני אותי לאתרים הנוגעה בדבר קבלי הטוב שבעולם אוס סבא אריה

שלווה789

New member
סבא אריה-תקשורת בניאישית בשיטת ה"אייקידו"

תקשורת בניאישית בשיטת אמנות הלחימהה"אייקידו" רוחני ולא פיזי זו תיאוריה=theoriqe שלמדתי "פיסה קטנה" מעולם הלחימה האינטואיטיבית-חיבור לתת מודע =medicine de rechange, תיאוריה=theoriqe oui לא מעשית= pratique no אייקידו פסיכו - אנרגטי שייך לאומנות לחימה, בה מלמדים לשלוט בקי-(האנרגיה) שלנו,שמשלבת ניצול זרימת אנרגיות פנימיות בגוף..... כללי האייקידו לעולם לא פועלים מתוך כוח פיזי...אין אגרסיביות ותוקפנות איי-כיסוי חיפוי אנרגיה-קי דו-דרך אייקידו רוחני חוקיו עוברים ממעשי לתיאורטי... לעבור את הדרך (הקשיים בחיים שלנו) בחסות הקי-לוחמה אמוציונלית ונפשית... למדנו כיצד לשלוט בצי = קי = אנרגיה = רוח... כאשר אדם בריא ואנרגטי, רמת הצ''י שלו מאוד גבוהה, כאשר האדם חולה או עייף, רמת הצ''י שלו נמוכה .. אם מעניין אשלח לפרטי לא רוצה לשעמם... את אנשי הפורום ... כתבתי גם בצרפתית בתקווה שתבין (אנא בלי...ציונים... קשה לי לכתוב מילים כאלה מקצועיות) j'etudie le aiikido phsihcho-energik , no phsique-pratique ... j'etudie theoriqe-...vie-respirasion-corps c'est medicine de rechange

לאחר צפיה חוזרת כך

הכותרת הראשית ההתנגדות אנטיציונית בתוך 150.000 חיילים גרמנים מי מוצא יהודית או חצי יהודי ,מאב או מאם שרתו תחת המשטר הנאצי עזרות אלפים היו קצינים הסופר היהודי מארצות הברית מארק ריג פורס מגלה בסיפרו החדש "הטרגדיה חיילים יהודים של היטלר " סבא אריה

שלווה789

New member
ידעתי,אך לא התעמקתי בנושא מספרם בהחלט מפתיע

קראתי כתבה ארוכה באחד ממוספי העיתונים של יום שישי על הנושא... אכן נושא ששווה דיון... כרגע אני מנסה ...לקרוא ספר "תליינים מרצון בשירות היטלר" של דניאל יונה גולדההגן הספר מנתץ מיתוסים מרכזיים ...כפי שנהגו ללמדינו, עד עכשיו, שהגרמנים לא ידעו על ההשמדה ההמונית של היהודים, ואין זה נכון שהרוצחים היו כולם אנשי אס אס או שאלו שעסקו במלאכת הטבח עשו... כך בעל כורחם... הסופר משחזר את האווירה האנטישמית שגייסה את כל ההתלהבות והאנרגיה השלילית של עשרות אלפי גרמנים... ר ג י ל י ם... ביותר אשר צמחו בחברה שראתה ביהודים תמיד משהו רע ומסוכן... הסופר מביא עדויות של הרוצחים שצדו את היהודים מרצונם החופשי... עינו אותם סתם כך ואז הצטלמו לידם למזכרת... ספר מומלץ לקריאה שנחשב לפריצת דרך בכל מה שנוגע לחקר השואה והנסיון... ל ה ב נ ת ה

הגב לא רק במלחמת עולם 2 גם מלחמת עולם 1

לפני מספר שנים כאשר לויתי את נכדי מס' 1 ברשימה יום נתן ספר תורה משהו כזה עלינו לירושלים וביקרנו בבית כנסת הגדול באחד החדרים היה תארוכה עם תמונות של חיילים יהודים במלחמת עולם הראשונה שהיו חוגגים החג פסח , בעיקר התכבדו עם מצות . אני חושב שפעם פרסמתי שתי תמונות של קבר אחשד חייל יהודי גרמני והשני חייל יהודי צרפתי סבא אריה

תותח9

New member
במלה"ע הראשונה זה מובן

יהודים רבים שירתו בצבא אוסטריה, טורקיה וגרמניה מדינות אלה התייחסו ליהודים הרבה יותר טוב מאשר רוסיה, למשל, בתקופה זו

למעלה