ידעתם שישראל ופרו מקיימים התייעצויות ?

rmoses1

New member
ידעתם שישראל ופרו מקיימים התייעצויות ?

סבב שני של התייעצויות מדיניות ישראל-פרו 31 מאי 2007 אתמול (30 מאי) התקיים בירושלים סבב שני של התייעצויות מדיניות בין משרדי החוץ של ישראל ופרו. בראש המשלחת הפרואנית עומד סגן שר החוץ, גונזלו גוטיירז (GONZALO GUTIÉRREZ) ובראש המשלחת הישראלית מנכ"ל משרד החוץ, אהרון אברמוביץ. במהלך השיחות, שהתנהלו באווירה ידידותית ביותר, נסקרו נושאים מגוונים בתחומים הבילאטרליים, המולטילאטרליים והאזוריים. במסמך הסיכום, שנחתם עם סיום הסבב, הודגשו במיוחד: הצורך המשותף להלחם בנגע העולמי של הטרור, הגברת שיתוף הפעולה הכלכלי, התיירותי (כולל תיירות תרמילאים), המש"בי והתרבותי. סוכם כי הסבב השלישי של ההתייעצויות בין שני משרדי החוץ יתקיים בפרו בעוד כשנתיים.

rmoses1

New member
מילה ליום: איך אומרים קרסול בספרדית ??

Spanish: tobillo קרסול (ברגל) English: ankle ----------------------------------------------------------- Example Phrase Using Today's Word: Spanish: Se me ha hinchado el tobillo. הקרסול שלי נפוח English: My ankle is swollen.. אגב, מי יודע באיזה זמן דקדוקי מדובר כאן ? (לא לקפוץ כולם ביחד) ----------------------------------------------------------- To hear the Word of the Day and the example phrase, visit http://www.transparent.com/ea-cgi/dtchttp.exe?CT:C=339351&O=SEWOTD20070531.htm =========================================================== THIS FREE WORD OF THE DAY is brought to you by: Transparent Language, Inc. http://www.transparent.com "The Language Community on the Internet" [email protected]

maozeitan

New member
איזה זמן זה is swollen?

זה פסיבי לא? אין לי מושג באנגלית סליחה על הבורות !

אני חושבת שלא לדעת אנגלית חמור יותר מלא לדעת

ספרדית. ותחשוב על זה....

maozeitan

New member
אז אולי תעני לשאלה באיזה tense מדובר !

וחוץ מזה זה לא בושה לא לדעת ! אני מדבר עברית ספרדית וגרמנית ברמה גבוהה וכן ערבית (למדתי בחטיבת הביניים 3 שנים) עברית שפת אם ספרדית לומד באוניברסיטה להיות מורה לזרים וגרמנית למדתי בגרמניה שעשיתי שם בי"ס יסודי כי אבא שלי היה בשליחות ככה שאני בטוח לא נופל ממך ! לא לדעת זה לא בושה ואין הביישן למד!

עשה לי טובה

אני למדתי בבי"ס ערבית במשך 6 שנים ואני לא מכניסה את זה "לרפרטואר". ולשאלתך בעניין ה "tense" זהו משפט פשוט בזמן הווה. (נפוח)swollen משמש פה כ adjective . מקביל למשפט : my apple is green.

maozeitan

New member
כרוני אתה מאשר את מה שהיא אומרת?

is swollen אין קשר לפסיבי ? כמו is taken נלקח ע"י מישהו? מה דעתך כרוני ? זה הווה פשוט או שיש פה קשר למשפט סביל?

omriflo

New member
היא אכן צודקת.

אין כאן שום קשר לפאסיבי. אם המשפט היה משהו כמו: The book was written BY J. D. Salinger, אז זה היה פאסיבי.

maozeitan

New member
הבנתי... אני בכל מקרה אנגלית לא יודע בגלל זה

אני בפורום ספרדית ! חחח אם הייתי יודע אנגלית הייתי בפורום אנלית ותרבות אנגליה או משהו כזה

אז אני מציעה לך פעם הבאה לא להרים את האף

במיוחד אם אתה בעצמך לא יודע את התשובה. ולשאלתך, כן, אני יודעת.

maozeitan

New member
אמרתי לך אלף פעם לא לדעת זה לא בושה

עכשיו אני נכנס באלה שבאים בגישה שהם "גאוני וממציאי" השפה הספרדית בגלל שהם היו בארגנטינה 9 חודשים ויודעים לשאול esta posible בעוד שאין להם מושג. אני לעולם לעולם לא נכנס באלה שבאים ממקום של... אני לא יודע ספרדית והייתי רוצה לדעת איך אומרים או... אני לומד ספרדית ואינני מבין את נושא הפעלים הרפלקסיביים מישהו יכול להסביר??? לעולם אני לא אכנס במישהו שבא ממקום של לרצות לדעת עוד ויודע שאיננו יודע ! ולכן אני אנגלית לא יודע, אין לי מה להתבייש כי אני שולט ב 2 שפות בינ"ל אחרות !

כרוני

New member
אבל למה להכנס באנשים באופן כללי?

בגלל זה היא שאלה אם אתה צריך טיפול פסיכולוגי. אז בא בן אדם, טייל שם וכעת הוא יודע להשתמש בשפה די טוב ואתה היית צריך בשביל זה 4 שנים בספרד.......בגלל זה להכנס באנשים? וזה עוד בלי להזכיר לך את הימים של להתווכח עם ארגנטינאים מלידה על ביטוי Y ו-LL (סלח לי אבל אין לי מושג מה השמות שלהן, ואתה בטח תצחק שלמדת את זה ישר בהתחלה ולא ייתכן שמי.........נו אתה מבין) קח אותי לדוגמא......או את שיר שחי בפנמה תשעה חודשים. על מה תכנס בנו ? על זה שאוצר המילים לא גדול מספיק? על החסרה של מושא ישיר עקיף סביל פעיל בלהבלהבלהבלהבלה...... נו באמת..... אז יש טעויות.....וואלה......פנק את עצמך......עלינו.

Osher191

New member
רק אני לא מבינה מה זה בילאטרליים?

והמילה השניה המוזרה שכתובה שם?

למעלה