ידעתם שמתוכננים מגדלי תאומים בדובאי

danezeq

Member
ידעתם שמתוכננים מגדלי תאומים בדובאי

ושמם הוא "WORLD TRADE CENTER"? לי זה נשמע כאילו המוסלמים "גנבו" לארה"ב את מגדלי התאומים, זה נשמע כאילו זה נעשה בכוונה... מאין להם הזכות להשתמש במילה WORLD? המגדלים בני בני 300 מטר מצאתי את זה במקרה ב skyscrapers.com אגב, בקשר לעיר דובאי- אני ממש מת על העיר הזאת! התכנון של העיר הוא מצויין אני עייף עכשיו - מחר אני אכתוב על זה הודעה גדולה ועם דוגמאות (הכל מהאתר skyscrapers.com) לילה טוב :) אגב יורד מבול כבר שעה וחצי ללא אפוגה אפילו לא לשנייה אפילו ללא החלשות! (אני הולך לישון בהרגשה טובה:) )

TheIllustrator

New member
גרררר.... ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif

רק השבוע הבעתי את מורת רוחי ממה שקורה באבו-דובאי, וכל חוסר ההגינות שבעולם... כאשר חבורת בטלנים שיושבים על נפט חוגגים, ואנו כאן בישראל, נלחמים על כל פיסת לחם וקורעים את התחת. ובקשר למה שאמרת. אני לא ממש יודע איך התכנון העירוני בדובאי, אבלאני לא ממש מתרשם מן העיר הזו. האמת, הכל שם על טהרת הנפט, ובלעדיו לא היה להם דבר מלבד חול וגמלים. יתר על כן, יש שם היסטריה נלוזה שעיקרה "למי יש הכי יקר" או "למי יש הכי מוזר"... שימו לב, כל הבניינים החדשים שם לחלוטין לא פרקטיים ומלאים בסתם ג´אנק עיצובי(שלטעמי גם ברובו אינו יפה), ומנכר עיניים. יש להם שם מגדלים כ"כ צבעוניים... זה נראה כמו קרקס! וזה באמת מה שהם... חבורת ליצנים. אנני יכול לומר שאני מחבב את העיר הזו... מצטער. ולגבי מגדלי הסחר העולמי. אני בטוח שאין שום קשר בין מה שתמוכנן שם לבין קריסת התאומים בניו-יורק. השם "מרכז הסחר העולמי" הפך לפופולארי ביותר מאז הקמת הפרוייקט הניו-יורקרי, ומאז כבר ראינו שמות דומים במזרח אסיה, בדובאי(! יש שם כבר "מרכז סחר עולמי" אחד! זה היה הבניין הכי גבוה שם במשך זמן רב), ובמקומות אחרים. בשורה התחתונה, אני בטוח שאין שום קשר בין 2 המקרים. ואגב... אנני חושב שהרעיון להקים את "מגדלי הסחר העולמי" יצא לאוויר העולם לאחר קריסת התאומים, כי אם לפני הפיגוע הידוע לשמצה.

oren*

New member
אני חולק על דעתך בנוגע לדובאי,

הארכיטקטורה שם מדהימה, בעיקר הפרוייקטים החדשים. זוג מגדלי האמירויות (בניין משרדים בגובה 355 מטר ובית מלון בגובה 309 מטר) הוא פרוייקט יפהיפה שלא היה מבייש שום מדינה מערבית ונראה הרבה יותר מתקדם וטכנולוגי מאשר פרוייקטים חדשים כאן כדוגמת מגדל לווינשטיין או בית פלטינום והמילניום. אפילו שער העיר נראה לידו מיושן ועלוב. כמובן מלון בורג´ אל ערב (שכולנו פה פינטזנו במשך חודשיים על המגדל החדש בחיפה שדומה לו). יש להם נפט, והם צריכים מגדלי משרדים בכדי לאכלס חברות השקעות בינלאומיות - מה לעשות? מצד שני תגיד תודה שישראל זו לא איראן או עיראק או כל מדינה אחרת שיש לה קצת נפט אבל אין לה שום יכולת מסחר בינלאומית, ושום קשר עם העולם המערבי.

TheIllustrator

New member
וגם אני חולק על דעתך. ../images/Emo6.gif

אורן, אתה יודע שאני חושב שאתה אחלה, אבל מה פתאום אתה מחלק כאלה סופרלטיבים לאבו-דובאי!? LOL
סתאאאם... אני צוחק. בקשר לעניין. אנני מסכים עם קביעתך לגבי זוג המגדלים הגבוהים באבו-דובאי. לטעמי, לא רק שהם לא ממש יפים, יש להם מספר אלמנטים די מרגיזים וממש לא מתאימים... אני ממש שונא את חוסר העקביות שבהם ואת הנסיון ליצור משהו "יפה אבל מוזר"... זה לא יצא יפה, זה לא יצא מוזר. הדבר היחיד היפה בהם זה צורתם המשולשת, ואולי גם העובדה שיש להם גג משופע ושהם זוג... זהו, לדעתי. לגבי שאר המגדלים שם... רובים מאד מכוערים! הבורג´ אל עראב מדהים(למדתי לאהוב אותו לאט לאט, וכיום אני מת עליו!), ויש עוד אחד או שניים יפים, אבל יש כמה ממש דוחים! יש שם בית מלון חדש, בגובה 154 מטר(או משהו כזה), והוא ממש מגעיל! יש גם עוד מגדל אחד חדש, עם המון קווים מעוגלים ומאונכים - זה פשוט מגעיל! ויש שם מגדל עם כדור גולף כזה על הגג... זה נראה כמו בדיחה רעה. בשורה התחתונה, כמעט כל המגדלים שם הם בעלי "היסטריה של ערבים" וזה די מגעיל... אני מעדיף אופי סולידי ומאופק, וגם הבורג´ אל עראב הוא לא מטופש והיסטרי, אלא מאד מיוחד ומעניין... מסכימים איתי?(או שמא אני בדעת מיעוט...)

danezeq

Member
ברור שאין קשר בין המקרים,

רק אמרתי שזה נראה ככה, וזה עלול "להרגיז" אנשים מהעולם המערבי (ארה"ב במיוחד)

oren*

New member
דובאי היא חלק מהעולם המערבי

אל תתיחסו אליה כאל עיר צחיחה ויבשה עם אוהלים ובדואים - מדובר במרכז סחר בינלאומי עם תושבים מכל מדינה מערבית גדולה בעולם (אנגליה, דרום אפריקה, ארה"ב, קנדה, ורוב מדינות אירופה). כל רשתות האופנה הבינלאומיות פתחו שם סניפים גדולים, כל החברות האמריקאיות הגדולות נלחמות על מקומן בקניונים וברחובות העיר. זו עיר מערבית לכל דבר, לא רוכבים שם על גמלים. הייתה כתבה גדולה על דובאי באחד המגזינים בישראל, חלק מהרחובות שם נראים כל כך עתידניים (בגלל גורדי השחקים והתאורה בלילה) שאפשר לחשוב שמדובר בעיר חלל או משהו כזה.

למעלה