יד חולנית ששיחקתי- האם שיחקתי טוב?

t s a c h i

New member
יד חולנית ששיחקתי- האם שיחקתי טוב?

שולחן גמר טורניר 18 שחקנים השולחן עצמו דיי טייט. אני יושב עם כ 3500 ציפים עמדה מוקדמת. בליינדים 150 300 . מקבל KQ אוף סוט. מקפיץ ל600. שחקן שיושב אחרי משווה , הוא עם 6000 בערך. כולם מתקפלים עד שהגענו BB שמעלה את ההימור ל 900. היה לו 1600 סה"כ. שנינו משווים ונפתח פלופ 6 Q 9 . BB מצקצק , אני מעלה ב1200 . זה שאחרי משווה , BB משווה ונכנס לאול אין. טרן K אני נכנס לאול אין ומקבל השוואה. ריבר K אני בסופו של דבר ניצחתי אבל במזל רב ויש לי הרגשה כיי לא שיחקתי טוב בכלל את היד. לBB היו 2 אסים, ולזה שהשווה אחרי היה 10 J והוא קיבלת קנטה בזמן שאני קיבלתי זוגיים.

2המרפא

New member
שיחקת בסדר הרייזים היו מצחיקים

ולא הייתה לך שום סיבה לקפל טופ 2 בטרן כי על האסים גברת ויש סיבה סבירה להניח שהבחור השני שיחק יד כמו אס מלכה.

t s a c h i

New member
...

הרייז של האסים היה מצחיק, אבל מצד שני אפשר להבין אותו כי הוא לא רצה לעשות אול אין ולהבריח אותנו, אלא רצה לחייב אותנו לקופה. אני פחדתי שלאחד מהם היה אסים או קינגים ולכן לא העלתי הרבה, רק שנפתח ה K חשבתי שאני מוביל ודחפתי אול אין. השחקן עם ה 10 J חשב הרבה, מכיוון שהייתה גם אופציה לצבע על השולחן אבל בסוף השווה. יד אחרת שהייתה לי. קיבלתי Q 8 יהלום בדילר, UTG העלה ל3 BB והשוו לו איזה 4 שחקנים. אני השוותי בגלל הסיכויי קופה שיש. נפתח פלופ עם שני יהלומים נמוכים ואחד קינג יהלום. כולם ציקצקו עד אליי, והעלתי את הקופה בעוד 5 BB . קיבלתי 2 השוואות, ונפתח עוד יהלום נמוך. UTG שהעלה מלכתחילה העלה לאול אין, קיבלת השוואה אחת, ואני בסופו של דבר השוותי לאחר מחשבה רבה והוא פתח את האס יהלום. הייתי צריך להשוות לו? האם הייתי צריך לתת להם מחיר יותר גבוה על הצבע למרות שאני כבר קיבלתי צבע ועם קלף יחסית גבוה ( רק אס יכול לקחת אותי). ?

shaywh

New member
אפשר להבין שהאסים שחקן לא טוב

כשהוא עושה שטויות כאלה הוא מאפשר לכם לשחק טוב במקום לעשות טעות ולשלם ליד נחותה. הרי לא היית מתקפל. אני אתן דוגמה טרייה מהיום על העיקרון הזה. בליינדים 0.25-0.5$, משחק עם קאפ של 15$ ליד, כלומר שברגע ששחקן מהמר ב15 $ סה"כ הוא נחשב לאול אין. מישהו שבדיוק נכנס למשחק ולא רוצה לחכות עד שהבליינדים יגיעו אליו משלם ביג בליינד מחוץ לתור. אני מנצל את זה שהשולחן התחלק לחלשים ולשני מופרעים והעליתי ל2$ מעמדה מוקדמת כדי לגנוב את האקסטרה בליינד (שזה אגב דבר חשוב יותר משנדמה) עם QJo. הלימפר וכולם מתקפלים עד הביג בליינד שמעלה בחזרהל3.5$. אני משווה, הפלופ בא K-Q-J, הוא דוחף ואני משווה. כמו שהיה ברור מתחילת הסיפור, לו היה אסים ואני ניצחתי. האמת שהמצב הזה עדיין היה קצת מפוקפק בגלל שזה היה קאפ אבל חוץ מזה לא עשיתי טעות. לעומת זאת, הטעויות שלו היו גם לתת לי מחיר טוב בהתחלה לראות את הפלופ (עוד 1.5 כשבקופה יש כבר 6.25), וגם לתת לי אח"כ את כל הכסף כשפגעתי כי מרוב תחכום מי שהרגיש מחוייב לקופה ולאסים שלו זה הוא ולא אני.

shaywh

New member
הוא ישב עם 1600 סה"כ

עושה מהלך חשוד, ונותן לשני שחקנים אחרים לראות פלופ. כשכבר יש בקופה 1350 לזכות בהם. הם היו צריכים להשוות 300 כדי לראות פלופ על 2250 ו2550 בהתאמה. אם יש לך הסברים למה זה טוב אני אשמח לשמוע אבל בינתיים אני נשאר באותה דעה.

shaywh

New member
אה חח, דיברתי על החלק לפני הפלופ

שהוא לא העלה במספיק. אחרי הפלופ זה רק הדגמה לאיך שהוא היה זה שמחוייב לקופה. בלי קשר לאם זה נכון או לא לדחוף במצב הזה. פשוט קודם tsachi אמר על המינרייז שההוא בסיפור שלו עשה שזה אמצעי לחייב אותם לקופה ולדעתי זה בד"כ לא נכון. זה בעיקר מציק. למרות שיש לי גם סיפור הפוך, כשאני חושב על זה. במשחק של 0.05-0.10$ התיישב בצד שמאל שלי ישראלי אגרסיבי שעשה 3bet (אבל לא בהרבה) פעם פעמיים בסיבוב והיה מאוד אגרסיבי גם אחרי הפלופ. בקיצור, קיבלתי אסים, העליתי ל3 בליינדים במקום ה3.5 הסטנדרטי שלי, הוא ישר העלה ל5. כשהגיע אלי העליתי ל7 כדי לעצבן אותו קצת ושזה יחייב אותו לקופה. הוא השווה. הפלופ בא Q-x-x, צ'ק מצידי, הוא ישר הלך אול אין וגילה שזוג 9 לא טוב. אבל זה היה מקרה חריג, בגלל קריאה ישירה על אופי של שחקן. בגדול, התנהגות מוזרה של שחקן אמורה דוקא להדליק נורות אזהרה אצל שחקנים אחרים אלא אם הוא עושה דברים כאלה כל הזמן.

shaywh

New member
עוד תוספת

הטעות היא טעות גם אם במקרה ההוא זה היה לוח מפחיד וזה היה בסדר לדחוף. הקו של לתת פלופ זול ואז לדחוף ולתת לי לשקול בנחת מה מצבי עם החלטה של קול או פולד הוא לא קו טוב. זה כמו שבמשחק לייב היית מציע למישהו ששוקל להשוות אול אין שלך לראות מה יהיה הפלופ ואז להחליט. זאת טעות שנגזרת מהטעות של הפרהפלופ, פשוט תתעלם מהחלק הזה אם אתה רוצה ^^ לכן אני חושב שבדוגמה מהטורניר הקו שהוא לקח של הצ'ק קול היה עדיף. הוא לפחות יכל להוציא ערך מטווח רחב יותר של ידיים כשהאול אין שלו בפלופ במילא בא ככה או ככה.

אתה פגעת בפוקס. קודם כל אחרי שפגעת וטפ פייר ו

אפשרות לריצה לקנטה על השולחן מה גם שאי אפשר לשלול שיש למישו 10J , עשית רייז נמוך יחסית לקופה ואיפשרת לאחרייך לקנות קנטה בזול.

למעלה