יד ימין או יד שמאל...

• פותח הנושא בר
  • פורסם בתאריך

בר

New member
יד ימין או יד שמאל...

איפה בא הכסף ? ומאיפה הולך הכסף ?! מאיפה בכלל באה האמונה הזו ???

רסקול

New member
כאילו, באיזה צד נמצא הלב, נשמה

עכשיו את בטח יודעת שהלב הוא סמל לרגשות, אהההההה עכשיו את יודעת, נכון, ממי?!

TAINTED SAINT

New member
האמונה הקשורה בכך מקורה

בדעה קדומה שמי שחריג איננו טוב ורק רע או שלילי יכול להקשר אליו-ולא שעולמנו כה שונה בתפיסתו כיום,ראי לדוגמא את שקרה בירושלים אך לפני כחצי שנה....מצעד הגאווה שהותיר רבים מאיתנו הירושלמים מאוד מבויישים בעירנו.... מרבית בני האדם נוטים להיות בעלי יד ימין דומינאנטית,רק מיעוט הוא שמאלי,אני בטוח שמיאמוטו ימשיך את הנושא,כולל סטאטיסטיקות וכו'.רק בעשורים האחרונים נערכו מחקרים רציניים בנושא ושונתה התפיסה בנושא,ולא בכל העולם היא השתנתה... אז,אמרנו כבר שאנו רואים בחריג ובלא שגרתי גורמים שליליים המערערים את בטחוננו באיך צריכים להתנהל הדברים,וכבני אדם הרי אנו נהנים להיות בקורתיים ולשפוט את כל מי שרק ניתן[אנו ממנים את עצמנו לתפקיד שוב ושוב,מתוך יצר צדקנות מזוייף....],ללא שהתבקשנו או אפילו נרמזנו לעשות כך,ובטח שללא כל זכות מוסרית או חוקית. ולפי תפיסה נאורה זאת הרי כל הקשור בימין חייב להיות טוב [היי יגאל ולאריסה ! שבת שלום], משום שהרי הרוב קובע,וכל הקשור לשמאל הוא חריג....במשך מאות שנים ילדים שנטו להיות בעלי יד שמאל דומינאנטית הוכו באכזריות-הן על ידי הוריהם,והן בבתי הספר על מנת שיכתבו ביד ימין,אחרת נחשבו לשייכים למחנהו של השטן,ורבים מהם סיימו את דרכם על המוקד,כעושי דברו של השטן,מכשפים\ות,אנשי זאב וכו'.גם גורלם של בעלי שיער ג'ינג'י נגזר לא פעם אך ורק בגלל צבע שיערם,לפי אמונה דומה. אותה התפיסה הובילה ליצירתם של ביטויים כגון-"הוא יד ימינו" ,"שתי ידיים שמאליות" וכו'. כסף לפי תפיסתם של רוב בני האדם הוא דבר נערץ -אנו עסוקים במירוץ היום יומי אחריו,אחרת לא נוכל לחיות-פשוטו כמשמעו-בחברה בת ימנו,שהיא חברה חומרנית המודדת אנשים לפי כושרם להשתכר ולצבור כסף ונכסים[=כבוד,הצלחה,מעמד,ולא באמת חשוב איך נצברו...שבת שלום ארקדי!],הרי שצבירת כסף נחשבת לטובה=יד ימין,הוצאתו או איבודו נחשבת לשלילית=יד שמאל..... מקווה שעתה ברור יותר מקורה של האמונה,ושמעתה ועד עולם תכתבי ותעשי כל פעולה חשובה ביד ימין,ולסיום,הידעת שבחברות מסויימות אכילה תמיד מתבצעת בעזרת יד ימין,וניגוב הישבן מתבצע תמיד בעזרת יד שמאל?! אינני מתבדח-את מוזמנת לבדוק את אמיתות הדברים שכתבתי כאן,ואבוי לו לזה שיאכל בעזרת יד שמאל! ביחוד אם נצרך לשרותים לפני כן....שבת שלום.

רסקול

New member
עכשיו עם יד שמאל על הלב

מהם הדברים שאתה עושה ביד הסבילה [פאסיבית] שלך?

TAINTED SAINT

New member
אתה שואל אותי או את בר?

אם אותי,הרי שנכונה לך אכזבה מסויימת,אני עקרונית ימני[לא בדעותי הפוליטיות,למרות שאינני נמנה על מתפקדי השמאל,חוששני ששום מפלגה לא תשמח להודות בכך שאני נמנה על קהל מצביעייה....],אך למרות שידי הימנית היא הדומיננטית אצלי הרי שבגיל צעיר גיליתי שיש לי יכולת כמעט זהה בשתי הידיים,לא ניסיתי מעודי לבדוק את יכולת הכתיבה ביד שמאל,אני בדרך כלל משתמש ביד שמאל להחזקת סיגריות,חטוט באף,גרבוץ,חטוט באוזניים וכ'ו,חושבני שאת התשובה המפורשת לשאלתך נשאיר לבעוד מספר חודשים לכשישוב אלי כח הגברא שאבד לי עקב תבוסתנו במלחמה האחרונה....יש לי בעייה של רגישות יתר ו"לקיחת דברים באופן אישי מדי",המלחמה האחרונה גרמה לי לטראומה נוראית...כשננצח שוב,ונהלך בזקיפות קומה,כשבלוריתנו מתנופפת ברוח,וכשהשמש תזרח בין עזה לרפיח,וחיילות מחייכות תפתחנה כפתור נוסף בחולצה להראות את החזה הנפוח מגאווה,בטוח שגם אצלי יזדקף השפוף ואוכל לבדוק למענך באיזה יד אני מעדיף...... אופס,אני גם מנגב בשמאל-חומוס,ישבן,ושאר דברים שללא ניגובם חיינו מאבדים מקסמם...].ביד שמאל,רגע,לא,לעיתים בימין,בעצם ברבע לשש בבוקר אני כבר לא בטוח בכלום-לילה טוב!

רסקול

New member
וואווו

אני ביד שמאל עושה כלכך מעט דברים. אני צריך ללמוד ממך. אההההה, לגבי המלך, גליתי שאני מעדיף את ימין, אם כי במשחקי עטרה אני מעדיף את שמאל.

TAINTED SAINT

New member
תמיד תהיתי אם יש קשר

בין מה שאתה מתאר לבין ססמאת הבחירות של ש'ס ="להחזיר עטרה ליושנה",אודה לך אם תצביע לפני על הקשר בין השניים,אם בכלל ישנו קשר שכזה...

רסקול

New member
ידידי, אתה מצטנע סתם

ברור לך, אני בטוח, שהאל הזה , הוא אל פאלי מבוסס פאלוס גדול מימדים שעבר סובלימציה לאיזו מחשבה החושבת את עצמה מופשטת לגמרי, אבל הבסיס הוא עדיין פאלוס גדול מימדים. עכשיו, צייר לעצמך את המוהל בפלרומה שעשה טעות, ובזמן קטיעת הערלה הוא גם פגע בעטרה? אההההההההההההההההה עכשיו אתה יודע

TAINTED SAINT

New member
אם כך אז זאת אומרת....

שיש רבנים בש'ס היודעים היכן החתיכה החסרה מהערלה? זה ממש מרתק !!!!! חשוב על כך....אפשר לעשות מזה סרט מדהים!!!! "אינדיאנה ג'ונס בעקבות הערלה" או "אינדיאנה ג'ונס בעיקבות הערלה האבודה" תודיע לי אם אתה רוצה שנכתוב את התסריט יחד....אנחנו יכולים להפוך למליונרים...לגור בבוורלי הילס.... זאת הזדמנות חיינו רסקול,בא לא נפספס אותה,נוכל לחיות כמו מלכים,ויהיו לנו שומרי ראש עם אוזניים של "גולדן רטריברים".....

TAINTED SAINT

New member
בביטוח הלאומי,בתשלום מס הכנסה,

אבל,בוא נסיים לילה ארוך זה בנימה יותר שמחה,אם נותרתי כאן עד עתה,בקור ליד המחשב, חולה[אני חושב שהצלחתי לפתח ברונכיט מהשפעת + הסיגריות],ובודד באפלת הלילה הירושלמי, כשרק אורו של המסך מאיר את חשכת החדר... אסיים בציטוט משיר רסקול,אתה בטח זוכר,ואם לא,לעולם לא מאוחר...... WHEN THERE IS NO FUTURE " ?HOW CAN THERE BE SIN ,WE ARE THE FLOWERS IN THE DUST BIN ,WE ARE THE POISON IN YOUR HUMAN MACHINE WE ARE THE FUTURE " ...YOUR FUTURE J.ROTTEN "כל שנבקש לו יהי" נ.שמר לילה טוב.

למעלה