יד לדיון - לקפל או להשוות אול אין?

shuval

New member
יד לדיון - לקפל או להשוות אול אין?

SNG 5+0.5, נשארנו 4. בליינדים 50/100. אני BB עם 1700 צ'יפים, מימיני SB עם 3000 צ'יפים. SB משחק טוב מאוד, טייט-אגרסיבי, כולל רייז עם 89s, הימורי המשך בכל הזדמנות, אבל מקפל כאשר (כנראה) אין לו יד והיריב מפגין כח. לי (אני מקווה) יש תדמית דומה, לאחר שואודאונים עם AJ, פוקטים וכו'. קיבלתי KK. UTG משווה, SB מעלה ל-300, אני מעלה ל-600, דילר ו-UTG מקפלים, SB משווה. בקופה 1300. פלופ נפתח A85 צבעוני. SB דוחף אול אין. מה אני עושה? אני יודע שהוא משחק רק ידיים טובות, ומקפל ל-3BET אם אין לו משהו. הנחתי שיש לו AJ+JJ+ (כש-KK כמובן בסבירות נמוכה מאוד). אם אכן זה המצב, הרי שברוב המקרים אני מפסיד ולכן ההחלטה לקפל תהיה טובה. אבל הדחיפה בילבלה אותי. הוא לא דחף אף פעם. הוא נותן הימורים בגובה חצי קופה-קופה, אבל לא דוחף. הוא מוציא כסף מהיריב כשהוא יודע שהוא מוביל. ולכן חשבתי שאולי הוא לא ממש מוביל. המחשבה שלי היתה שהוא מאחור, וחושב שאני עם AJ+. הרי אם הוא עם AK/AQ, למה לא לחלוב אותי? למה להבריח אותי מהקופה כשהוא עם הנאטס? לאור המחשבה הזאת, צמצמתי את הריינג' שלו ל-JJ/QQ, מה שאומר שאני מוביל. מצד שלישי, נשארו לי 1100 צ'יפים (11BB), אמנם אני אשאר שורט סטאק, אבל יש לי עוד מספיק זמן והזדמנויות בטורניר וחבל לי לסכן הכל. מה הצעד הנכון? שובל

darkAI

New member
פעם הבאה תכתוב גם כמה צ'יפים יש לשאר השחקנים

אבל לא ממש רלוונטי פה. מכיוון שלא כתבתי הרבה זמן בפורום, אפצה פה עם תגובה ארוכה P: בכל מקרה - אין פה הרבה חשיבה. מן הסתם אתה לא משקיע חצי מהערימה שלך על הבאבל בניסיון לפגוע במפלצת[זוגיים/טריפס/סטרייט], אז אם אתה מכניס את הכסף כדי לראות פלופ במצב כזה, אתה מקווה לפגוע בזוג גבוה לכל היותר. פגעת בפלופ חלומי ויבש במיוחד. פרט לפלופ rainbow של J73 או משהו בסגנון, אין פלופ שהוא יותר טוב בשבילך. אם אתה זורק את היד על פלופ כזה, על איזה פלופ אתה כן תשווה לו? הSB דוחף. מפריע לך? לי אישית היה מפריע לי יותר אם הוא היה מהמר רק 400-600 כשלי יש 1100 צ'יפים ובקופה כבר 1300. ברוב המוחלט של המקרים, הוא לא דוחף פה כי הוא חזק, הוא דוחף כי הוא חלש. ואם אתה כבר שם אותו רק על JJ+/AJ+, אז תזרוק את היד שלך מלכתחילה. או לחליפין, תדחוף לפני הפלופ אם אתה חושב שהיד שלו יותר נוטה לכיוון הצד הנמוך של הטווח שלו ואתה יכול להוריד אותו מהיד הזאת בדחיפה. אחרת, תגיע למצב שלא משנה מה ייצא בפלופ, אתה תהיה מודאג שהוא מוביל עליך, על פלופ של J85, תפחד שיש לו QQ+, על פלופ של A85, תפחד שיש לו AK/AQ. פעם הבאה תדחוף או תקפל ולא תגיע למצב כזה בעייתי. ואם כבר הגעת ויצא לך פלופ מצויין כזה, תשווה את הדחיפה. בנוסף, לגבי מה שציינת שיש לך עוד זמן - אומנם לא ציינת כמה יש לשחקנים האחרים אבל ב-SNG יש 13,500 צ'יפים במשחק, מה שאומר שלפי ספירת הצ'יפים שנתת, ל-2 השחקנים הנותרים יש בממוצע 4400 צ'יפים כל אחד. אם תזרוק, כולם ישבו עם 4000+ צ'יפים כשלך יש 1000. הסיכוי שלך להיכנס לכסף פה יורד משמעותית. אה כן ועוד דבר - אם אתה לא דוחף אלא מעלה לפני הפלופ אז לפחות תעלה יותר מהמינימום.

b.o.b

New member
כל רירייז ולא דחיפה פריפלופ

שווה ערך לכתיבה בצאט של הטורניר : יש לי KK++ לא חבל? אין מצב שעם 17ביגבליינד אתה עושה רירייז שהוא לא דחיפה אוליין.

darkAI

New member
אכן

ואם הוא שם את היריב על טווח ידיים מצומצם כ"כ ובכל זאת מנסה להוריד אותו מהיד שלו, מן הסתם עדיף לו להראות יותר חוזק מאשר פשוט לדחוף. בכל מקרה הוא יהיה מחוייב לקופה, לפחות כשיישאר לו רק 800~ צ'יפים מאחורה, לא תהיה לו החלטה כ"כ קשה על הפלופ במידה והיריב יעשה flat call.

shuval

New member
תודה על התגובות

אדון צב: למה אול אין לפני הפלופ כשיש לי יד השניה הכי טובה? ברוב המקרים אחרי הפלופ אני עדיין אהיה המוביל, אז למה לא לנסות לשאוב עוד כסף? DARK: שכחתי לציין שה-SNG הוא 6 אנשים, כך שסה"כ צ'יפים זה 9000. באמת לא רלבנטי כאן כמה היה לאחרים. לגבי הריינג', כמו שציינתי בתחילת הפוסט, הוא גם העלה בעבר עם 89s. הטווחים שציינתי הם לאחר הפלופ, ולכן שיחקתי את היד מכיוון שהיה לו טווח רחב *לפני הפלופ* שהוא יכל לשחק וגם היה מקפל לרירייז שלי (כמו שכבר עשה בעבר). הטווח הצטמצם לטווח של AJ+,JJ+ לאור העובדה שהוא השווה את הרירייז. אני חושב שבהחלט היה מקום להעלאה גבוהה יותר (אם הייתי עם סטאק גדול יותר הייתי מעלה פי 3 את ההימור שלו). מה שמעניין אותי זה הניתוח של המצב לאור ההעלאה שלי, ההשוואה שלו וההימור שלו בפלופ. תודה על התגובה. שובל

darkAI

New member
טוב, בכל מקרה, אם לא מנתחים את המשחק לפני

הפלופ אלא רק מה שקרה לאחר מכן - מן הסתם הוא לא ידחוף עם סט. על פלופ כזה יבש, אני גם לא רואה פואנטה לדחוף עם AK/AQ. קשה להעריך מה יש לו כי מצד אחד אמרת שהוא שחקן טוב, מצד שני הוא עשה flat call כשלך נשארו מאחורה פחות צ'יפים מגודל הקופה במידה והוא רק משווה. בכל מקרה - אני עדיין מחזיק בדעה שאין לו AK/AQ, אין לו סט, והוא מחזיק משהו שהוא יצטרך לקפל אם אם הוא יעשה צ'ק ואתה תהמר/תדחוף[כמו למשל 99+], אז הוא דוחף בתקווה שאין לך את האס ותזרוק את היד.

darkAI

New member
ושוב, אם זה לא היה ברור

אם כבר הגעתי למצב הזה אחרי הפלופ, אני משווה פה כמעט תמיד.

FrecCo

Active member
מי דוחף בתקווה שאין ליריב שלו אס אחרי 3BET?

שחקן אגרסיבי, פזיז ולא ממושמע...ולא כך הוא תיאר את השחקן.. אני לא מבין איך אתה יכול להגיד שבורד עם A הוא חלומי כשאתה מחזיק KK. שחקן טוב וממושמע (כמו שהוא מתאר אותו) לא דוחף אול אין עם הQQ/JJ שלו על בורד כזה אחרי שקיבל 3BET פרה-פלופ. הוא תיאר אותו כשחקן שנותן הימורי המשך ומקפל לרי-רייזים עם אוויר, למה שהוא לא יתן הימור המשך עם הפוקט שלו ויקפל לרי-רייז שבוודאות מייצג אס? FLAT CALL בSNG כזה הוא יכל לתת עם A10-AQ בשקט, יש כאלה שגם עם AK. ואני בעיקר לא מאמין שהוא חשב שהוא יוכל להוריד את שובל מכל יד שהיא (מה כבר יכול להיות הטווח שלו אחרי 3BET? מלכות, קינגים או אסX. רוב הסיכויים שהוא דחף בידיעה ששובל לא יקפל כלום והוא יקח עם האס הגבוה שלו מאשר שהוא האמין שהוא יצליח להוריד אותו מהיד החזקה שלו).

Shaycus

New member
מסכים

פלופ עם A כשאתה עם פוקט K הוא פלופ סיוט, איך אפשר להגיד שזה פלופ חלומי..? אני דווקא שם אותו על A חלש וזאת הסיבה שהוא דחף.. השוות בסוף? מה היה לו?

shuval

New member
שוב תודה לכולם על התגובות

מאוד חשוב לי לדעת איך אתם רואים את המהלך ומה אתם מסיקים ממנו. בקשר לרמת ה-SNG ורמת השחקן, נכון שזה משחק ברמה לא גבוהה, אבל במקרה הרצתי sharkscope על האנשים בשולחן (לא תמיד עושה את זה) והוא היה השחקן היחיד המורווח, עם קרוב ל-2000 משחקים ו-ROI 7%. זאת בהשוואה לשאר השחקנים שהיו מופסדים (כמו בערך 99% מהשחקנים שאני מריץ עליהם sharkscope). לפי צורת המשחק שלו הוא בהחלט היה שקול ומחושב. קשה לי להסכים לדחיפה שלי לפני פלופ. KK זו יד חזקה מאוד, וחוץ מ-A בפלופ (שלא קורה הרבה, ועוד פחות אם מישהו מחזיק A), אין כמעט פלופ שיכול להפחיד אותי ולמנוע ממני מהלך חזק אחריו. אולי בגלל כמות ה-BB שנשארו לי לאחר הרירייז (11BB) הייתי צריך לשקול דחיפה במקום רירייז? אם היו נשארים לי 20BB אז לא הייתי צריך לדחוף? b.o.b ציין שרירייז פריפלופ צועק לכולם KK/AA. ודחיפה לא עושה את אותו האפקט? חוץ מזה שראיתי וגם עושה לעיתים רירייזים פריפלופ עם AK/AQ/QQ אם אני בפוזיציה, עם סטאק טוב, והשחקנים שאחרי מתאימים למהלך כזה. לעצם הדיון, המהות שלו היא הניסיון להבין מה היה לו, למה הוא פעל ככה ומה אני עושה. אני שוב יוצא מנקודת ההנחה שיש לי תדמית של אחד שמשחק ידיים טובות ולא זורק סתם כסף (למעשה הייתי צ'יפ לידר מספר ידיים קודם לכן והפסדתי לבאד ביט בריבר) ולכן אני מאמין שהוא שם אותי על יד חזקה QQ+AK+. מצד אחד אני עם DarkAI שחושב שהיה לו כנראה זוג גבוה (אני חושב JJ+) וההימור הוא כדי להבריח אותי מהיד, ובמקרה הגרוע שאני אשווה, עדיין יש לו סיכוי לסט, וגם אם זה לא קורה, עדיין נשאר לו סטאק נחמד. מצד שני, כמו ש-FrecCo ציין, זה מהלך קצת אובדני לעשות כשאין לך כלום ואתה יודע (או חושב) שליריב שלך יש A עם קיקר גבוה. זה תומך ברעיון שיש לו A עם קיקר טוב. ואז הסיבה שהוא דחף היא שהוא ציפה שאני אשווה. בכל אופן החלטתי לקפל. העובדה שאני נשאר עם 11BB וכבר הייתי במצבים כאלה מספיק פעמים ועדיין הגעתי לכסף, ושישבו מולי 2 שחקנים נוספים שהרגשתי שאני עולה עליהם, גרמה לי לא לקחת את הסיכון פה, פשוט הוא בילבל אותי לגמרי. שאלתי אותו מה היה לו, הוא לא ענה. בלוף? אולי, לא בטוח. הוא בשום מצב לא הראה קלפים ולא כתב כלום חוץ מ- "thanks" כשהוא לקח קופה גדולה. מספר ידיים לאחר מכן, העפתי אחד מהשחקנים, הוא העיף את השחקן הנוסף, וב-HU מולו ביחס צ'יפים של 2:1 לטובתו, הוא סיים ראשון ואני שני. שוב, תודה על התגובות, הן עוזרות מאוד לקבל זוויות ראיה חדשות. שובל

shaywh

New member
למה לא לנסות לשאוב עוד כסף???

כי אתה נותן פה הדגמה לאיך מקבלים פוט אודס ואימפלייד אודס. ברור שהיריב לא חשב שיש לך AK כאן. לא הבנתי אם הדילר השווה לימפ או שלא, כתבת שהוא מתקפל אחרי הרירייז שלך אז אני אניח שכן. במקרה הזה אתה העלת ל600 והסמול היה צריך להשוות 300 לקופה של 1400 (כולל, כמובן). זה אומר שמשתלם לו להשוות עם כל יד שיש לו במצב הזה ולהחליט בפלופ מה מצבו. המטרה שלך היא שהמשחק של היריבים שלך לא ישתלם להם וזה הכל בעצם. אגב, עשיתי השוואות כאלה בעבר ולא מעט פעמים היה לו את הA.

FrecCo

Active member
אתה צריך להבין שSNG של 5 דולר

הוא לא רמה כ-ז-א-ת גבוהה. אף אחד שם לא חושב שהוא יצליח לקפל אף אחד עם AJ אחרי פלופ כזה כי אף אחד לא יקפל כזו יד... (להוציא שחקנים ממש טובים שמסוגלים לשים מישהו על AK/AQ וגם אז הם חייבים להשוות בטורניר על סכום כזה). אם כבר, הוא שם אותך בדיוק על היד שאתה היית או על כל AX אחר שהוא מנצח. אני שם 10 דולר שהיה לו AK ביד. בכל מקרה הדרך הנכונה לשחק היא כמובן לדחוף לפני הפלופ, או אם אתה בטורניר גדול ואתה מחליט שהוא ממש חשוב לך ואתה שחקן מספיק ממשומע, תשווה בידיעה שעל בורד עם A אתה מקפל לכל רייז ועל בורד בלי A אתה דוחף אוטומטית. ביד הזו היית מאחור, באחריות

darkAI

New member
אוח...

כנראה שבאמת הייתי עייף אתמול.. משום מה חשבתי שהיה לhero ביד AJ ולא KK
הופך את כל מה שכתבתי למעלה ללא רלוונטי בעליל

boca

New member
שם אותו על זוגיים, A8/A5

רייז בפוזיציה הנ"ל של ה-SB ובשלב הזה מגיע כדי לבודד שחקן אחד מולו, UTG או אותך. ההשוואה למינ-רי-רייז שלך מחזקת את זה שהוא מקווה לפגוע באס ולקפל אותך עם אול-אין לאור זה שהוא מדבר ראשון. הקטע של דחיפה אול-אין או רי-רייז אול-אין אחרי הפלופ, לפעמים אפילו מעל 5 פעמים גובה הקופה, עם זוגיים בפלופ, הוא קטע חדש ומעצבן ב-SNG של איזור החמש דולר. ממש להיט. בכל מקרה, המין-רייז שלך עם הקינגים מזמין צרות. יש עוד אחד שמדבר אחריך וכבר הביע עניין בקופה, יש לפניך שחקן טוב... עדיף לא להגיע להחלטות גבוליות ו/או קשות אחרי הפלופ ופשוט לדחוף לפניו. ה-400 שכבר היו בקופה זה 25% מהסטאק שלך בשלב הזה. במקרה שכולם יקפלו, גדלת ברבע, במקרה שמישהו אחד משווה ב-99 אחוז מהידיים אתה מוביל באיזור 75-25 אחוז בממוצע.

למעלה